Καταιγιστικός ο ΑΟΤ

Από το καλό στο καλύτερο βαδίζουν τα Τρίκαλα στις τελευταίες αγωνιστικές και την Κυριακή (12/3) σάρωσαν εντός έδρας τον Αχαρναϊκό με 5-0 για την 20ή «στροφή» της Β’ Εθνικής.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη, που με 34 βαθμούς βρίσκεται στην 6η θέση.

Παράλληλα, ο Νίκος Κουσκουνάς σημείωσε χατ τρικ σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι και με 14 γκολ οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά τους, οι Μενιδιάτες απογοήτευσαν με την απόδοσή τους και με 21 βαθμούς είναι στη 12η θέση, έχοντας αρχίσει να αγχώνονται για την παραμονή τους, αν και προς το παρόν βρίσκονται στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, μπήκαν φουριόζοι στο ματς και μόλις στο 6ο λεπτό ο Κουσκουνάς με προβολή αξιοποίησε το γύρισμα του Στεφάνοβιτς μέσα στην περιοχή, ανοίγοντας το σκορ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ρομπέρ σέντραρε και ο Γιαννιτσάνης με κεφαλιά πέτυχε το 2-0, ενώ στο 24′ ο Κουσκουνάς έφτασε στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι βρίσκοντας δίχτυα με πλασέ εντός περιοχής και ύστερα από νέα ασίστ του Στεφάνοβιτς.

Στο 34′ ο 28χρονος επιθετικός κατέγραψε το δεύτερο σερί χατ τρικ αξιοποιώντας με πλασέ την ασίστ του Ρομπέρ αυτή τη φορά, για να ολοκληρωθεί το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο των Θεσσαλών με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ριζογιάννη στο 45′, παράβαση που καταλογίστηκε ένα λεπτό νωρίτερα σε ανατροπή του Γιαννιτσάνη από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Ψύχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Αμανατίδη σκόραραν στο 51′, αλλά ο Γιαννιτσάνης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε, ενώ στο 68′ ο Κουσκουνάς πλησίασε και σε τέταρτο προσωπικό γκολ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε.

Γενικά, οι «κυανέρυθροι» κατέβασαν… ταχύτητα στο δεύτερο μισό του αγώνα, με άλλο ένα γκολ του Γιαννιτσάνη να ακυρώνεται ως οφσάιντ στο 82′, ενώ ο Αχαρναϊκός είχε μία και μοναδική καλή στιγμή στο 86′, όταν ο Αποστολίδης εξουδετέρωσε το σουτ που έκανε ο Μαρσελίνο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπουμαρσόπουλος του Συνδέσμου Λάρισας με βοηθούς τον Παπαδημητρίου του Συνδέσμου Λάρισας και τον Δημόπουλο του Συνδέσμου Φλώρινας.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Περικλής Αμανατίδης): Αποστολίδης, Λαμπάκης, Γκόλιας, Λεάντρο, Βέρτζος, Ριζογιάννης (46′ Νταμάχου), Ρομπέρ (46′ Καμπλιώνης), Μπαλμπόα (60′ Έλιο Πίντο), Κουσκουνάς, Στεφάνοβιτς, Γιαννιτσάνης.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Ηλίας Σορώκος): Ψύχος, Αναστασίου, Σωτηράκος, Καραντασιάδης, Σταμούλης, Σιάννης (28′ Μεγαλοοικονόμου), Μεζίνι (60′ Ζαχαρός), Μαρσελίνο, Παπατόλιος, Ντάγκρας (46′ Τσουβαλτσίδης) Πλαβούκος.

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις