Σε Γερμανία, Ιταλία και Καλαμπάκα-Τρίκαλα έτρεξε το Σαββατοκύριακο ο ΣΔΥΒ

Γεμάτη τρέξιμο ήταν και η βδομάδα που πέρασε για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου. 43 μέλη του σωματείου τρέξανε στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα, και άλλοι δύο σε Γερμανία και Ιταλία, με τον Αλέξη Παπαλεξίου να βγαίνει 2ος στο Βραδεμβούργο, και τη Βάσω Τασιώνη να τρέχει στον Ημιμαραθώνιο Όστια στη Ρώμη.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε, και έτσι ο ΣΔΥΒ κατέρριψε ακόμη ένα. Μετά τις 38 συμμετοχές που είχε ο σύλλογος πέρυσι στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα, φέτος έφτασε στον αγώνα τις 43, έχοντας πιο συγκεκριμένα 35 στην απόσταση των 21,1 χιλιομέτρων και 8 στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Ο αγώνας ήταν επετειακός καθώς ήταν η 10η χρονιά διεξαγωγής του, και συγκέντρωσε 2000 δρομείς από όλη την Ελλάδα. Διεξάγεται πάντα στη μνήμη του Θανάση Σταμόπουλου, και ο ΣΔΥΒ συμετέχει με πολυπληθή παρουσία σε κάθε διοργάνωση.

Από τις επιδόσεις ξεχωρίζουν το νέο ατομικό ρεκόρ του Ζήση Τσουρέλη, ο πρώτος τερματισμός στην απόσταση για τους Θανάση Σπύρο, Στέργιο Κουσκουρίδα, Παντελή Ζήση και τη Κική Φιλίππου, το «sub2» που πέτυχε η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, η πρώτη θέση άνω των 60 ετών από τον Στράτο Συμεωνίδη στα 5 χιλιόμετρα. Τους αθλητές συνόδεψε με ποδήλατο ο Γιώργος Μάνος, και οι 43 συμμετοχές των αθλητών του ΣΔΥΒ ήταν οι εξής:

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Ζήσης Τσουρέλης
Νίκος Σιδηρόπουλος
Κώστας Λαζαρίδης
Αχιλλέας Καλαμάκης
Αργύρης Βουρλογιάννης
Κώστας Παλάντζας
Δημήτρης Γάκης
Θανάσης Σπύρος
Μάνος Τζώρτζης
Δημοσθένης Μακρής
Γιώργος Αντωνίου
Σπύρος Τρύφωνος
Κώστας Κοτρώνης
Μάριος Μιχαλόπουλος
Γιώργος Μιχαηλίδης
Γιάννης Παπαδόπουλος
Γιάννης Μελαχροινάκης
Βασίλης Πλίτσης
Σεραφείμ Τσαμασιώτης
Κώστας Αναγνώστου
Μάρθα Ξηροφώτου
Στέργιος Κουσκουρίδας
Χριστίνα Χατζηγιαννίδου
Γιάννης Γκινίδης
Σάκης Κράβαρης
Λίνος Βίγκλας
Παντελής Ζήσης
Δημήτρης Κοτσίλιος
Αλεξία Τζήμου
Μιχάλης Κωστής
Κώστας Χατζηκυριάκου
Κική Φιλίππου
Γιώργος Γκαβαρδίνας
Βαγγέλης Γιακάκογλου
Άσπα Μανταλιανού

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Ζαφείρης Πανόπουλος
Γιάννης Γκαβαρδίνας
Νικόλας Τρύφωνος
Τόλης Κουτσουμπές
Στράτος Συμεωνίδης
Γιώργος Τσοκάνης
Κωνσταντία Σκορδα
Γιώργος Μερεντίτης

Βραδεμβούργο, Όστια

Η 4η αποστολή σε αγώνα στο εξωτερικό μέσα σε ενάμισυ χρόνο, συνοδεύτηκε για τον Αλέξη Παπαλεξίου από ανάλογη επιτυχία. Μετά τη Νέα Υόρκη, Λεμεσό και Φλωρεντία, αυτή τη φορά ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου ταξίδεψε στο Βερολίνο, και από εκεί στο Βραδεμβούργο όπου το πρωί του Σαββάτου 11 Μαρτίου έτρεξε στο 13ο NaturMarathon. Συμμετείχε στον αγώνα των 10,5 χιλιομέτρων, και κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη.

Διεθνής συμμετοχή και για τη Βάσω Τασιώνη. Η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου έτρεξε τη Κυριακή στη Ρώμη, στον διάσημο Ημιμαραθώνιο της Ostia που συγκέντρωσε περισσότερους από 10.000 δρομείς.

Σπάρταθλον 2017

Δύο αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα τρέξουν στο Σπάρταθλο 2017 το Σεπτέμβριο. Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 14 Μαρτίου η κλήρωση για τους συμμετέχοντες στον αγώνα ανάμεσα στους οποίους θα είναι και 60 Έλληνες, και συμμετοχή στον αγώνα που είναι απόστασης 246 χιλιομέτρων (Αθήνα-Σπάρτη) εξασφάλισαν ο Νίκος Σιδηρόπουλος και ο Κώστας Λαζαρίδης. Ο Νίκος Σιδηρόπουλος συμμετείχε και τερμάτισε και πέρυσι στο Σπάρταθλο, ενώ για τον Κώστα Λαζαρίδη θα είναι η πρώτη παρουσία. Στον αγώνα θα μετέχει και ο φίλος του συλλόγου Στέργιος Αναστασιάδης από τη Κόρινθο, κάτοικος Βόλου, ένας από τους κορυφαίους Σπαρταθλητές της πατρίδας μας.

Ο ΣΔΥ Βόλου κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ στο Σπάρταθλο, καθώς οι δύο από τους 3 Έλληνες που έχουν ανέβει στο βάθρο στα 34 χρόνια ιστορίας του αγώνα είναι μέλη του: Ο Κώστας Ρέππος ήταν νικητής το 1997 και το 1998, ενώ ο Βασίλης Χαλκιάς είχε τερματίσει 2ος το 1995. Όσο για τον άλλο Έλληνα που έχει ανέβει στο βάθρο του αγώνα, δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Κούρο, που κατέχει με διαφορά όλα τα παγκόσμια ρεκόρ τις υπεραποστάσεις. Στον αγώνα έχει τερματίσει ένας ακόμη αθλητής του ΣΔΥΒ, ο Θάνος Γουλομήτρος το 2015.

Αυτή τη βδομάδα γίνεται ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αθήνας και θα τρέξουν σε αυτόν ο Γιάννης Σημαντήρας και η Κωνσταντίνα Μπρατάνη, ενώ στον παράλληλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα τρέξουν οι Γιάννης Συμεωνίδης, Δημήτρης Κοτσίλιος. Όσον αφορά τις εγγραφές που συνεχίζονται για προσεχείς αγώνες, ομαδικά ο ΣΔΥ Βόλου κάνει για τους:

Run Greece 2017, Λάρισα 5 και 10 χιλιόμετρα
26 Μαρτίου
οι εγγραφές λήγουν στις 19 Μαρτίου
Θα γίνει και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά

Lamia Night & Run 2017, 10χλμ και 4200μ
Σάββατο 22 Απριλίου, ώρα εκκίνησης 21.00 και 20.00 αντίστοιχα
οι εγγραφές λήγουν στις 18 Απριλίου.

Και βέβαια οι εγγραφές συνεχίζονται για τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τον παράλληλο 24ο Δρόμο Υγείας (29 Απριλίου).

Οι εγγραφές για Λάρισα, Λαμία γίνονται αποκλειστικά στον κ.Σπύρο Τρύφωνος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, και για τον Ημιμαραθώνιο Βόλου στο σάιτ του αγώνα.

Το Σάββατο 29 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου και η Οργανωτική Επιτροπή ήδη ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς τις ετοιμασίες που χρειάζονται ώστε να προσφέρει έναν αγώνα που θα μείνει αξέχαστος σε όσους συμμετέχουν. Φέτος ο αγώνας θα αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις, καθώς στον αγώνα θα συμμετέχουν περισσότεροι από 30 Κύπριοι δρομείς, από το σωματείο Ευ Ζην, τον ΓΣ Ολύμπια Λεμεσού, και τον σύλλογο Περικλής Δημητρίου. Όλοι θα φιλοξενηθούν στη πόλη μας με πρωτοβουλία της διοργάνωσης. Θα γίνει επίσης αδελφοποίηση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου με την ομάδα της Μεγαλονήσου.

Παράλληλα με τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου θα διεξαχθεί και ο 24ος Δρόμος Υγείας απόστασης 5 χιλιομέτρων. Οι μικροί μας φίλοι θα τρέξουν και αυτοί τον δικό τους αγώνα των 500 μέτρων. Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και όλων των φορέων. Για άλλη μια φορά το σύνθημα είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ».

Στο σάιτ του αγώνα http://www.voloshalfmarathon.gr/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη πλήρη προκήρυξη, καθώς και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή στον Ημιμαραθώνιο ή τον Δρόμο Υγείας που προσφέρεται για συμμετοχή σε όλη την οικογένεια. Στο facebook δημιουργήθηκε το ανάλογο event για τον αγώνα: https://www.facebook.com/events/1240915415985881/

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας
ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας)
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
ΕΚΑΒ

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας
ΕΨΑ
ΔΙΟΣ
Ζαγορίν
Saucony
Pharmnet
RunningNews.gr (χορηγός επικοινωνίας)
Καρακατσάνης
Φιλομήλα
Puppets
Ταμπακιώτης
Peugeot
Aspirina
Περιβαλλοντική Βόλου Καραλής Βασίλης
Portaria hotel
Nefeli hotel
Τυπογραφείο Σάμιος
Άνθη Φυτά Κλόντζας
Basilico cucina&pizza italiane Volos
Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και για τους τρεις αγώνες:24210 71770 κ. Κώστας Κυριαζής.24210 23523 κ.Τρύφωνος Σπύρος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Μπλουζάκια του συλλόγου

Στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, διατίθενται τεχνικά μπλουζάκια (t-shirts) του συλλόγου ανδρικά-γυναικεία σε όλα τα μεγέθη, προς 5 ευρώ.

sylygeiasbr

sydkieddddd

afisa

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις