Τζήμας: «Ασφαλιστικά μέτρα για τις εκλογές»

Στο ραδιόφωνο του VOLOS 98.6 FM και στην εκπομπή CLASSICO με τους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο, παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Τζήμας, καταθέτοντας την ένστασή του για την ημερομηνία των εκλογών της Ερασιτεχνικής. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης τόνισε επίσης πως η ιδέα για τη συγκρότηση δεύτερου ψηφοδελτίου όχι μόνο δεν εγκαταλείφτηκε αλλά γίνονται συζητήσεις επ’ αυτού και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τζήμα στον VOLOS 98.6 FM:

«Γίνονται συζητήσεις για τα άτομα που θα απαρτίσουν το δεύτερο ψηφοδέλτιο. Οι προσπάθειες της άλλης πλευράς με τεχνάσματα τύπου “πρόταση μομφής” ώστε να καταρρίψουμε τον κ. Τζήμα και το ποδοσφαιρικό σχήμα για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν πέτυχαν. Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα. Εγώ ήρθα να βοηθήσω τη Νίκη Βόλου ως τεχνοκράτης, ήρθα να φέρω ανθρώπους κοντά στην ομάδα, να βάλουν χρήματα. Είδατε τι είπε πρόσφατα ο κ. Μποτσιβάλης: έχουμε τόσους επιχειρηματίες στην πόλη και δεν βοηθάνε ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για τη Νίκη Βόλου. Εμείς καταφέραμε κάποια πράγματα και θα πηγαίνανε ακόμη καλύτερα αν δεν είχαμε την εσωστρέφεια. Η ανάληψη ευθυνών είναι αντρική πράξη. Από την ημέρα που αναλάβαμε την ομάδα, πλην εμού, κανείς άλλος δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεν φταίει ο φίλαθλος όταν η ομάδα δεν κερδίζει και δεν έρχεται, όμως φταίει όταν η ομάδα κάνει νίκες και πάλι δεν έρχεται. Έχουμε μείνει σ’ ένα όνειρο όταν στο γήπεδο μαζεύτηκε 15.000 κόσμος. Ο σύλλογος όμως είναι ένας ζωντανός οργανισμός και χρειάζεται πάντα τη στήριξη του κόσμου. Κατανοούμε ότι είναι δύσκολες εποχές και βάσει δηλώσεων που έχω ακούσει, με τις οποίες ο καθένας ξεχωριστά έλεγε να βάλει από 20.000, κατά την άποψή μου χρειάζεται συνένωση και να βαδίσουμε όλοι μαζί, εφόσον αγαπούν τον σύλλογο».

Για το αν είναι υπέρ του ενός ψηφοδελτίου στις εκλογές

«Όχι. Είμαι υπέρ των δύο ψηφοδελτίων. Γιατί παίζει ρόλο στην ανάληψη ευθυνών μετά την εκλογή».

Για το αν η απόσυρση του ενδιαφέροντος του κ. Ξάνθη να κατέβει στις εκλογές επηρεάζει τη δική του συμμετοχή

«Το εγχείρημα το δικό μου, πιθανόν να φέρει κάποιους ανθρώπους κοντά. Η δική μου πρόταση μπορεί να προσελκύσει και να πείσει ανθρώπους να συμμετάσχουν. Κάποιοι θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Ο σύλλογος δεν θα πρέπει να μείνει ακέφαλος γιατί τον Ιούνιο θα ψάχνουν να βρουν άνθρωπο να τρέξει το ποδόσφαιρο».

Για την αναφορά του κ. Φάτση ότι το ψηφοδέλτιό του περιλαμβάνει άτομα για το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου

«Όταν θα ανοίξει ο διάλογος γι’ αυτό το θέμα τότε θα πούμε ορισμένα πράγματα. Το πώς θα τρέξει κάποιος το ποδόσφαιρο το γνωρίζω εγώ. Τα ζω καθημερινά. Πρέπει να είσαι καθημερινά με το χιλιάρικο στην τσέπη. Είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για το ψηφοδέλτιο και την πρόταση που θα στηρίξει

«Η δική μας πρόταση θα είναι με ηγέτη έναν άνθρωπο που είναι μέλος, είναι κάτι παραπάνω από μέλος, ένας αξιόλογος άνθρωπος. Από κει και πέρα θα πλαισιώνεται με αξιόλογους ανθρώπους και γιατί όχι και με τον κ. Ξάνθη»

«Αμφισβητώ τη νομιμότητα των εκλογών»

«Αυτή τη στιγμή προκηρύχτηκαν οι εκλογές. Ο Ερασιτέχνης έχει κάποια χρέη. Δεν μπορείς να προκηρύξεις εκλογές όταν δεν έχεις διευθετήσει ποιος θα αναλάβει τα χρέη. Ο σύλλογος δεν είναι μπακάλικο, φεύγω και τα αφήνω στον επόμενο. Υπάρχουν χρέη για το ρεύμα, για το νερό, στην εφορία. Προφανώς και θα αμυνθώ γιατί το καταστατικό λέει ότι μπορεί και μέλος να μην είσαι, αν έχεις έννομο συμφέρον κι επειδή το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει έννομο συμφέρον, μπορείς να κινήσεις κάποιες διαδικασίες. Τις επόμενες μέρες θα προκύψουν πολλά θέματα σχετικά με τις εκλογές. Όπως προέκυψαν με την μομφή. Εγώ δεν καταλαβαίνω από απειλές. Έτσι έλεγαν και για την πρόταση μομφής, ότι εύκολα θα περάσει παρά το γεγονός πως δεν έστεκε νομικά.

Έτσι δεν πατά και η προκήρυξη εκλογών. Η γενική συνέλευση θα ολισθήσει πάλι σε ακόμη ένα λάθος. Θυμίζω πως η γενική συνέλευση παρέπεμψε για τον Ιούνιο τον οικονομικό απολογισμό της περσινής χρονιάς (15-16) του ποδοσφαιρικού τμήματος, μαζί με τον φετινό(16-17). Δεν μπορείς να αφήνεις την ευθύνη στη νέα διοίκηση όταν η ευθύνη είναι αυτής της διοίκησης. Για τις εκλογές θα καταθέσω νόμιμα ασφαλιστικά μέτρα καθώς θεωρώ πως θα είναι παράνομες. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Ιούνιο αφού κλείσουν οι οικονομικοί απολογισμοί του ποδοσφαιρικού τμήματος και των δύο αγωνιστικών σεζόν. Όπου θα αποδοθούν και οι ευθύνες σε καθέναν από εμάς για το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα και στον Ερασιτέχνη.

Έτσι τον Ιανουάριο ήρθε ο κ. Τζήμας που πολλοί αμφισβητούν πως είναι τεχνοκράτης, πληρώνει όλες τις οφειλές προς τρίτους ώστε ο σύλλογος να μην έχει ούτε ένα ευρώ χρέος επί θητείας μου. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, κάνω έκκληση να μην βγαίνει κανείς δημόσια, διότι αν πάμε επί της νομικής βάσης σ’ αυτό το θέμα θα προκύψουν ευθύνες σε πολλούς. Δεν υπάρχουν οφειλές».

«Θα παίξουμε το ρόλο του ρυθμιστή»

«Έρχονται σημαντικά παιχνίδια και θα παίξουμε το ρόλο του ρυθμιστή. Εύκολα κάποιοι γράφουν ανέξοδα στο facebookσχόλια, το δύσκολο είναι αυτοί να βάλουν το χέρι στην τσέπη».

Ολοκληρώνοντας την τηλεφωνική του παρέμβαση ο κ. Τζήμας έκανε μία σύνοψη των όσων είπε: «Η σκέψη για συγκρότηση δεύτερου ψηφοδελτίου δεν έχει εγκαταληφθεί και γίνονται συζητήσεις για τα άτομα που θα το απαρτίσουν ενώ επαναλαμβάνω πως οι εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 22 Απριλίου δεν είναι νόμιμες καθώς πρέπει να προηγηθούν οι οικονομικοί απολογισμοί του ποδοσφαιρικού τμήματος για τις χρονιές 15-16 και 16-17».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις