Δημητρίου: «Ίσως δεν άκουγα καλά…»

Το γεγονός ότι με την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ ένιωθε σαν διωγμένος χριστιανός παραδέχθηκε ο Γιώργος Δημητρίου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα» των Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά.

Ο διευθυντής αδειοδοτήσεων της Ομοσπονδίας τόνισε ότι μάλλον δεν ήταν αρεστός σε κάποιους εντός ΕΠΟ, αφού δεν… άκουγε καλά, ωστόσο δεν δίστασε να δηλώσει αισιόδοξος για την επόμενη μέρα.

Παράλληλα, εξήγησε τα φετινά δεδομένα για τη διαδικασία εξασφάλισης των αδειοδοτήσεων και τις τιμωρίες με τις οποίες απειλούνται οι ομάδες σε περίπτωση που δεν αποδειχθούν συνεπείς ενώ αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν πέρυσι με τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά:

Για το πώς κατάφερε να μείνει εκτός συστήματος:«Δεν περίμενα τόσο γρήγορα μια τόσο δύσκολη ερώτηση. Επιβίωσα με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία και τεράστιο προσωπικό κόστος. Τη δική μου περίπτωση μπορώ να τη χαρακτηρίσω σαν τον διωγμό των χριστιανών. Προφανώς αυτή η στοχευμένη συμπεριφορά προερχόταν μέσα από την ΕΠΟ. Στη δική μου περίπτωση ήταν κάτι παραπάνω από πιέσεις, ήταν σε προσωπικό επίπεδο. Σε κάποιους δεν ήμουν αρεστός, ίσως σε αυτό που είπατε εσείς ως σύστημα. Ίσως δεν άκουγα καλά. Δεν συγκέντρωνα τις προτιμήσεις τους. Τώρα σίγουρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Τώρα μπορώ να πω ότι είμαι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον. Ακόμα και τώρα ακόμα το όνομά μου ήταν κάποιοι δεν με επιθυμούν, αλλά όσο είμαι θα προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο μπορώ καλύτερα».

Για τη φετινή κατάσταση των ομάδων:«Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ακόμα εικόνα. Εικόνα θα έχω μετά τις 4 Απριλίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία. Η 4η Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών, όχι για τη διεκπεραίωση οικονομικών υποχρεώσεων που αυτή είναι μέχρι τις 31 Μαρτίου. Μετά τις 4 Απριλίου, δεν γίνεται τίποτα δεκτό. Θεωρητικά όλα τα χαρτιά πρέπει να τα έχουν όλα μέχρι σήμερα και οι 4 μέρες που ακολουθούν είναι ένα επαρκές διάστημα για να καταθέσουν τον φάκελο».

Για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια:«Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό. Δεσμεύομαι από την περίφημη ρήτρα εχεμύθειας. Η ΕΠΟ μπορεί να ανοίξει το φάκελο από μόνη της σε περίπτωση δυσμενών σχολίων, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα. Αυτό κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των ΠΑΕ. Εμείς ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα να ανοίξουμε τους άλλους φακέλους, αλλά τότε θα ήμασταν σε κίνδυνο να δεχθούμε αγωγές επειδή ανοίξαμε φακέλους».

Για τις φετινές ισχύουσες ποινές σε περίπτωση μη εξασφάλισης της άδειας:«Για το θέμα των οφειλών υπάρχει η ποινή του υποβιβασμού. Αν ο λόγος απόρριψης είναι οποιοσδήποτε άλλος πλην οφειλών, τότε η ποινή είναι απαγόρευση μεταγραφών».

Για το πότε αναμένονται οι αποφάσεις της Επιτροπής:«Οι εκδικάσεις σε πρώτο βαθμό θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Μαΐου. Εμείς πρέπει μέχρι 31η Μαΐου να δηλώσουμε τις ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τραβήξουμε την ημερομηνία μέχρι τότε για να έχουν ολοκληρωθεί τα πλέι-οφ».

Για την περσινή περίπτωση του Πανιωνίου:«Υπήρχε αρνητική εισήγηση δική μου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Στον πρώτο βαθμό, έγινε το σωστό και απορρίφθηκε η άδεια. Σε δεύτερο βαθμό αποφασίστηκε κάτι διαφορετικό, που μέσω κάποιων διαδικασιών προκάλεσε τον επιτόπιο έλεγχο της UEFA. Αποδείχθηκε ότι η Επιτροπή Εφέσεων δεν έβλεπε τα πράγματα όπως έπρεπε και έπειτα η ΕΠΟ δέχθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ και υποχρεωτικές διατάξεις εντός κανονισμού, για να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα. Η UEFA δεν ερχόταν για πρώτη φορά. Πρέπει να είμαι αισιόδοξος, ειδάλλως πρέπει να αποχωρήσω. Αλλιώς εγώ δεν θα έχω λόγο ύπαρξης στην επιτροπή».

Για το ποιοι του ασκούσαν πιέσεις:«Δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν πρόκειται να πω ονόματα, ούτε να τα φωτογραφήσω. Δεν έχει σημασία. Δεν θα ήθελα να το προχωρήσω, δεν βγήκα να μιλήσει για να λοιδορήσω κάποιον».

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος: «Αισθάνομαι δικαιωμένος από τη στήριξη της UEFA προς το πρόσωπό μου που μου επέτρεψε να συνεχίσω το έργο μου, παρά τις πιέσεις που υπήρχαν».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις