Απογοήτευσε τον κόσμο ο Ολυμπιακός Β. έχασε 1-0 από τον Ηρακλή

Με το… αγαπημένο του σκορ, 1-0, ο Ηρακλής πέρασε και από τον Βόλο, επικρατώντας του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Football League. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να απειλήσουν σοβαρά…

…την εστία του Χουάντερσον, η αμυντική λειτουργία του Ηρακλή ήταν και σήμερα για σεμινάριο, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις σε θέσεις βολής. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 8′ από τον Κυριακίδη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ούτε και μετά το 72′ όταν ο Ηρακλής έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπαρτολίνι.

Γρήγορο γκολ από τον Ηρακλή
Η δύναμη ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ηρακλή να καταφέρνει να ελέγξει το παιχνίδι, με τον Ρομάνο να είναι ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή και με τον «Γηραιό» να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν τους διαδρόμους, δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Ολυμπιακού να μπαίνουν στην περιοχή του Χουάντερσον και παρότι το ματς δεν είχε φάσεις, ο Ηρακλής ήταν πιο επικίνδυνος όταν έβγαινε στην επίθεση.
Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κυκλοφορήσει μπάλα στο χώρο του κέντρου, αλλά μέχρι εκεί. Επιθετικά μηδέν. Μόλις μία επιθετική προσπάθεια όλη κι όλη στο πρώτο μέρος. Ήταν το 18′ όταν ο Κυζιρίδης σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χουάντερσον.
Ο Ηρακλής είχε καταφέρει στο 8′ να ανοίξει το σκορ, σε μια φάση που εκτέθηκε η άμυνα. Ο Ρομάνο με κάθετη πάσα βρήκε τον Περόνε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Ρίζος έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, ο επιθετικός του Ηρακλή έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Κυριακίδης, ο οποίος είχε ξεφύγει της επιτήρησης του Καρρά, με σουτ από πλάγια θέση έγραψε το 0-1.
Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο πρώτο ημίχρονο, η ποιότητα των παικτών του Ηρακλή φαινόταν μέσα στο γήπεδο και στο 38′ Ο Ρομάνο κέρδισε στο σπριντ τον Ιντζίδη, σούταρε με τη μπάλα να περνά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρίζου.
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε άλλες καλές στιγμές και από τις δύο ομάδες, με τον διαιτητή Σημαιάκη να βγάζει έξι κίτρινες κάρτες στο πρώτο 45λεπτο, τρεις σε κάθε ομάδα.

Εγκλωβισμένος και στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή από πλευράς Ολυμπιακού. Ο Μπαλντοβαλίεφ πήρε τη θέση του Διαμαντόπουλου, με τον Ελευθερόπουλος να φρεσκάρει την επίθεση της ομάδας του. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πιέσουν, έχοντας την κατοχή της μπάλας, ωστόσο, η πρώτη φάση στο β’ μέρος ήρθε από πλευράς Ηρακλή. Μετά από ωραίο συνδυασμό των φιλοξενουμένων με τελικό αποδέκτη τον Περόνε, ο τελευταίος σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Ρίζο να πέφτει στην αριστερή γωνία και να αποκρούει τη μπάλα.
Στο 60′ σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος, όταν μετά από προσπάθεια του Νικολιά μέσα στην περιοχή, ο Ρόκας έπιασε το σουτ, με τον Χουάντερσον να πέφτει στη δεξιά γωνία και να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο 64′ ο Ελευθερόπουλος έκανε τη δεύτερη αλλαγή, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μπεριάν στη θέση του Μπιτάνγκ, ενώ στο 69′ ο Θέος μπήκε στη θέση του Καρρά, με τον Ρόκα να παίζει ως αριστερός οπισθοφύλακας.
Στο 65′ ο Ρομάνο έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Περόνε με τον τελευταίο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Ρίζο να μπλοκάρει τη μπάλα.
Για να φτάσουμε στο 72′ όπου ο Ηρακλής έμεινε με παίκτη λιγότερο στο παιχνίδι. Ο Μπαρτολίνι ανέκοψε αντικανονικά τον Θέο έξω από την περιοχή, με τον διαιτητή Σημαιάκη να του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη), με τον Ολυμπιακό να αποκτά αριθμητικό πλεονέκτημα.
Ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 78′ ο Μπεριάν από τα αριστερά έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο προωθημένος Ιντζίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον.
Στο 82′ ο Περόνε σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Ρίζο να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε στο διάστημα που απέμεινε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης να απειλήσει την εστία του Ηρακλή, για να μείνει το 0-1 και τον Ηρακλή να πανηγυρίζει την 8η φετινή του νίκη εκτός έδρας σε ισάριθμα παιχνίδια.
Ο Ολυμπιακός μετά και τη νέα ήττα (τρίτη φέτος στο Βόλο) έχασε κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία και ο στόχος της εισόδου στα πλέι οφ απομακρύνεται σημαντικά.

Σκόρερ: 8′ Κυριακίδης
Κόκκινη: 72′ Μπαρτολίνι (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Ζέρης, Κυζιρίδης, Γιαλούσης-Μπαρτολίνι, Μπουκουβάλας, Ιντζόγλου, Στάμου
Διαιτητής: Σημαιάκης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Κελάζογλου (Χαλκιδικής), Δουδούμης (Φθιώτιδας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Ζέρης, Καρράς (69′ Θέος), Ιντζίδης, Γιαλούσης, Ρόκας, Μαρτίνεθ, Νικολιάς, Μπιτάνγκ (64′ Μπεριάν), Κυζιρίδης, Διαμαντόπουλος (46′ Μπαλντοβαλίεφ).
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιάμπαρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (58′ Στάμου), Σιατραβάνης (69′ Τσιλιγκίρης), Κυριακίδης, Ρομάνο (85′ Βαλεριάνος), Περόνε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις