Πέταξε… λευκή πετσέτα ο Ολυμπιακός Βόλου (photos)

Όνειρο ήταν και πάει για τον Ολυμπιακό Βόλου η άνοδος στη Football League, Οι «ερυθρόλευκοι» ύστερα από αποκαρδιωτική εμφάνιση με αντίπαλο τον Καραϊσκάκη στο Πανθεσσαλικό, έχασαν με 0-1, απογοητεύοντας τους φιλάθλους που πήγαν και σήμερα στο γήπεδο, για να δουν κάτι το διαφορετικό από την ομάδα τους.

Παίκτες χωρίς ψυχή και πάθος, δεν κέρδισαν άλλο ένα ντέρμπι και πέταξαν… λευκή πετσέτα στην υπόθεση άνοδος. Ο Καραϊσκάκης συνεχίζει να κυνηγά τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος πέρασε με νίκη με 0-3 από το Ελευθεροχώρι, κερδίζοντας τους Μαύρους Αετούς.
Οι πολυδιαφημισμένοι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου με πολύ κακή ψυχολογία ήταν εκτός παιχνιδιού και δικαιολογημένες στο τέλος οι αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους.

 

Το «χρυσό» γκολ του Καραϊσκάκη ο Γυφτοκώστας
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανούσια όμως, απέναντι σε μια ομάδα, η οποία έβγαινε απειλητικά στις αντεπιθέσεις. Χωρίς οι φιλοξενούμενοι να φέρουν πολλές φορές σε δύσκολη θέση, ήταν αρκετή μία φάση -στο 19′ – για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ.
Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με διάταξη 4-3-3. Ο Κατσούλης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Στουρνάρα, Ζώνα, Ντόικιτς και Ιωαννίδη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ο Οικονόμου αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ, οι Ευθυμιάδης και Μασάντο ήταν οι δύο επιθετικοί χαφ, με τους Δωματά αριστερά και Μουκάμ δεξιά να είναι οι δύο ακραίοι επιθετικοί. Ο Φλίγκος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο με στόχο να φτάσει σ’ ένα γρήγορο γκολ, άσκησε πίεση στην αντίπαλη άμυνα, όμως δεν είχε την κλασική ευκαιρία για να σκοράρει.
Ο Καραϊσκάκης έπαιζε με αντεπιθέσεις και την πρώτη, ουσιαστικά, καλή στιγμή που δημιούργησε στο παιχνίδι, μετά από διαγώνια βαθιά μπαλιά, ο Γυφτοκώστας έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ έγραψε το 0-1, εκμεταλλευόμενος τη αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι φλύαρος επιθετικά και στο 32′ είχαμε διακοπή τριών λεπτών στο παιχνίδι, καθώς μια μικρή μερίδα οπαδών κινήθηκε να μπει στον αγωνιστικό χώρο, μετά από συνεχείς αποδοκιμασίες προς τον διαιτητή.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε και στο 39′ ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να σοφαρίσει. Μετά από κάθετη πάσα του Μασάντο στον Ευθυμιάδη, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μουκάμ μέσα από την περιοχή σούταρε, μετά από σέντρα του Στουρνάρα από τα δεξιά, με τον Ανδρούτσο να μπλοκάρει τη μπάλα.

Κακός και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός
Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σάκη Παπαβασιλείου να ρίχνει στο παιχνίδι με τη έναρξη του β’ μέρους τον Σουάνη στη θέση του Ευθυμιάδη, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, στο 56′, τη θέση του Μουκάμ πήρε ο Κέρι. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ουσία όμως, με τους παίκτες του Καραϊσκάκη να κλείνουν τους διαδρόμους προς την εστία του Ανδρούτσου και να παίζουν το γνωστό παιχνίδι των αντεπιθέσεων.
Σε μια από αυτές τις αντεπιθέσεις, στο 48′, ο Ζυγκερίδης από τα αριστερά σούταρε από το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Κατσούλης.
Ο Ολυμπιακός απείλησε με τέρμα του Ανδρούτσου στο 55′ από μια στατική φάση. Συγκεκριμένα, ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα έσκασε στο έδαφος μέσα στην περιοχή, ο Δωματάς δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά άουτ.
Στο 58′ ο Κέρι εκτέλεσε κόρνερ, ο Ντόικιτς πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Ανδρούτσου.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κακή απόδοση, σ’ ένα ακόμη ντέρμπι στο Πανθεσσαλικό, με πολλές αδυναμίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στη δημιουργία φάσεων, με τους παίκτες να είναι εγκλωβισμένοι στον τρόπο που αγωνίζονταν ο Καραϊσκάκης. Έλλειψε το πάθος και η πίστη για τη νίκη από πλευράς παικτών Ολυμπιακού, με τους φιλάθλους της ομάδας να αποδοκιμάζουν ουκ ολίγες φορές τους ποδοσφαιριστές.
Οι φιλοξενούμενοι στο 72′ με τον νεοεισελθόντα Μπεκατώρο απείλησαν την εστία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης του Καραϊσκάκη με δυνατό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή να έστειλε τη μπάλα άουτ, μακριά από το αριστερό δοκάρι του Κατσούλη.
Στο 75′ ο Παπαβασιλείου έριξε στο παιχνίδι τον Αναστασίου, στη θέση του Ντόικιτς, θέλοντας να «φορτώσει» την επίθεση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να φτάσει η ομάδα στο γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι ακίνδυνος, ανούσιος και ασύνδετος. Αποτέλεσμα, να μη μπορεί να απειλήσει το τέρμα του Ανδρούτσου.
Στο 82′ μετά από ελιγμούς που έκανε ο Ντατίδης, το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, ενώ στο 85′ ο Ολυμπιακός είχε μια καλή στιγμή για να ισοφαρίσει. Μετά τη σέντρα του Στουρνάρα από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης έπιασε αδύναμη κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Καραϊσκάκη, για να μπλοκάρει ο Ανδρούτσος.

 

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Πάτρας, Αϊνάλης (Μακεδονίας)
Κόκκινη: Δωματάς (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Μασάντο, Δωματάς, Ζώνας, Ιωαννίδης-Ντατίδης, Βελέτης, Ζυγκερίδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης, Ντόικιτς (75′ Αναστασίου), Ζώνας, Οικονόμου, Ευθυμιάδης (46′ Σουάνης), Μασάντο, Δωματάς, Μουκάμ (56′ Κέρι), Φλίγκος.
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Ανδρούτσος, Παπανίκου, Λάμπρου, Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Χαρτσιάς, Ντατίδης, Γυφτοκώστας (70′ Μπεκατώρος), Βελέτης, Ζυγκερίδης (81′ Ευαγγέλλου).

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις