Ελευθεριακός: ο λόγος που δεν διεξήχθη ο αγώνας

Όπως ενημερωθήκατε πρώτα από το goalpost.gr ο Ελευθεριακός δεν μετέβη στην Σκόπελο για τον αγώνα με την τοπική ομάδα. Έτσι χθες η ομάδα της Liberta χθες εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:..

Το Σάββατο 31/01/15 η ομάδα μας δεν κατάφερε να μεταβεί στη Σκόπελο για να αγωνιστεί στον αγώνα που είχε ορίσει η ΕΠΣΘ. Ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν καθαρά οικονομικός. Η απόσυρση του πλοίου ΠΡΩΤΕΥΣ από τη γραμμή των Σποράδων και η αναγκαστική μας μετακίνηση με ταχύπλοο εκτόξευσε το κόστος μεταφοράς και διαμονής σε περισσότερα από 1000 ευρώ, ποσό που δεν μπορούσαμε να καλύψουμε. Είναι γνωστό ότι στην ομάδα μας έχουμε συνειδητά επιλέξει την απουσία παραγόντων και χορηγών. Παρ όλα αυτά κάναμε ότι ήταν δυνατό για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε, στείλαμε ακόμη και φαξ στην πλοιοκτήτρια εταιρία για να αλλάξει τα δρομολόγια του συμβατικού πλοίου. Το αίτημα μας για αναβολή του αγώνα και ορισμό του σε άλλη ημερομηνία απορρίφτηκε από την επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣΘ.
Δεν μας πειράζει η αφαίρεση βαθμών, δεν μας πειράζει που χάσαμε το ματς στα χαρτιά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι δεν μας πειράζει ούτε όταν χάνουμε στο γήπεδο, διασκεδάζουμε τις ήττες μας όσο και τις νίκες. Μας πειράζει που για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο δεν παίξαμε μπάλα.
Η ομάδα της Liberta δημιουργήθηκε από ανθρώπους που γνωρίστηκαν στο δρόμο παλεύοντας για την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη. Όταν αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο δε θα μπορούσαμε να πάψουμε να αγωνιζόμαστε για τους ίδιους σκοπούς. Για την ισοτιμία όλων των ομάδων. Για να μην κάνουν κουμάντο τα λεφτά ακόμα και στο άθλημα που αγαπάμε. Ομάδες με budget δεκάδων χιλιάδων ευρώ και οι παράγοντές τους καθορίζουν τις τύχες του ‘ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου’ εξασφαλίζοντας για τις ομάδες τους παίχτες, γήπεδα και διακρίσεις. Ικανοποιώντας φιλοδοξίες και ματαιοδοξίες. Το χρήμα, το κεφάλαιο και ο καπιταλισμός έχουν διαβρώσει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, ας μην επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο και στο ποδόσφαιρο.
Ίσως κάποιοι να μας αντιμετωπίζουν σαν μια ομάδα γραφικών, ονειροπόλων, ιδεολόγων. Εμείς πιστεύουμε ότι η δημιουργία της Liberta, καθώς και όλων των αντίστοιχων εγχειρημάτων στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι μια ελπίδα και μια ευκαιρία για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Μια ευκαιρία να ξαναρθούν στο προσκήνιο αξίες χαμένες μέσα στο βούρκο της αλλοτρίωσης αυτής της κοινωνίας. Δεν έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τις αλλαγές τις οποίες ευαγγελιζόμαστε, αλλά ακόμα κι αν μπορούσαμε δε θα το επιλέγαμε. Σκοπός μας είναι να δώσουμε το παράδειγμα σε όσους ακόμα είναι άνθρωποι.
Βάλτε τα λεφτά σας εκεί που ξέρετε, εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε μπάλα.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ Π.Σ. – LIBERTA

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις