Οι αριθμοί λένε την αλήθεια για τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται τυχαία μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ της Football League, καθώς αν ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς, θα δούμε πως και τα στατιστικά αποδεικνύουν γιατί η ομάδα έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία. Οι «ερυθρόλευκοι»…

μόνο σε μία στατιστική κατηγορία τα πηγαίνουν καλά. Διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του Βορείου ομίλου με 18 γκολ, ένα λιγότερο από τον πρωτοπόρο Ηρακλή. Βέβαια, στα δύο τελευταία κρίσιμα ματς με Ζάκυνθο εκτός έδρας και Ηρακλή εντός η επίθεση… σίγησε. Δεν μπορεί, ωστόσο, αυτή η ομάδα να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις, αν στη συνέχεια του πρωταθλήματος δεν βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι της και δεν «χτίσει» ένα σερί νικών. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα, ο Ολυμπιακός δεν έκανε πάνω από δύο σερί νίκες.
Οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν μετά την Αναγέννηση Καρδίτσας, τη χειρότερη άμυνα με 17 γκολ παθητικό. Οι έξι ήττες που έχει να επιδείξει ο Ολυμπιακός σε 14 παιχνίδια είναι πολλές, για μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Επίσης, δεν επιτρέπεται το βολιώτικο συγκρότημα να έχει χάσει – μέχρι στιγμής – τα πέντε από τα έξι θεωρητικά ντέρμπι που έχει δώσει με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Και βέβαια, οι τρεις ήττες στο Βόλο είναι πολλές για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Αν ρίξουμε, τέλος, μια ματιά στη βαθμολογική συγκομιδή των «ερυθρολεύκων», θα δούμε πως ο μ.ο. βαθμών σε κάθε παιχνίδι είναι μόλις 1.4 βαθμούς. Τη στιγμή που ο πρωτοπόρος Ηρακλής έχει μ.ο. 2.5 βαθμούς σε κάθε αγώνα, η Λαμία 2.1, η Ζάκυνθος 1.9 και η ΑΕΛ 1.8 βαθμούς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις