Κούγιας: «Παιχνίδι κυριαρχίας μεταξύ Μαρινάκη και Σαββίδη»

Την άποψή του για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα της χορηγίας του πρωταθλήματος εξέφρασε τη Δευτέρα (15/5) ο Αλέξης Κούγιας. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ ήταν παρών στη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Σούπερ Λίγκας με τον Ιβάν Σαββίδη, για να δηλώσει ότι δεν θα έπρεπε να αντιδράσει όπως αντέδρασε ο Ολυμπιακός.

«Υπάρχει ένας όρος απορρήτου και δεν μπορώ να σας πω τι συνέβη. Δεν μπορώ να σας πω τι ειπώθηκε με τον κ. Σαββίδη εκτός εάν μου το επιτρέψουν από τη Λίγκα. Αυτή η στείρα αντιπαράθεση μεταξύ των “μεγάλων” οι οποίοι για λόγους εντυπώσεων εκδίδουν ανακοινώσεις και κάνουν επιθετικές ενέργειες, την έχουμε πληρώσει εμείς οι ιδιοκτήτες των πιο μικρών ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών.

Αυτό γίνεται χρόνια ειδικά μετά την εμφάνιση του κ. Αλαφούζου με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχει και τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού που ήταν ο κύριος στόχος τα προηγούμενα χρόνια γιατί τώρα στόχος είναι και ο ΠΑΟΚ ο οποίος μεγαλώνει. Δεν κοιτάζουν τα καλά, κοιτάζουν μόνο τα αρνητικά. Σε όλη αυτή τη διαδικασία έχει μπει ατυχώς και ο Ολυμπιακός. Αδικεί τον κ. Σαββίδη η ανακοίνωση του Ολυμπιακού και αδικεί και τις προθέσεις του. Μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους», είπε ο Αλ. Κούγιας στο Metropolis 95,5.

Και πρόσθεσε: «Η Λίγκα, μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, δεν έχει χορηγό πρωταθλήματος. Είχε προταθεί επί προεδρίας Μποροβήλου να δίνει ο ΟΠΑΠ 6 εκατ. ευρώ το χρόνο για την ονομασία του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ατυχώς αντέδρασαν και τελικώς επειδή ο ΟΠΑΠ τους ήθελε όλους δεν υπήρξε συμφωνία. Έκτοτε δεν υπήρχε κάτι άλλο.

Εμφανίστηκε ο ΟΠΑΠ να θέλει να πάρει τη χορηγία του πρωταθλήματος με 1 εκατ. ευρώ και η εταιρεία που είχε ιδρύσει ο κ. Μαρινάκης για να πάρει την τηλεοπτική άδεια να δίνει 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Τότε εμφανίστηκε και ο κ. Σαββίδης και έδωσε 5 εκατ. ευρώ για 2 χρόνια.

Δεν μπορώ να σας πω αυτό, αν Λίγκα θα πάρει κάποια χρήματα φέτος. Εμένα αυτή η ανακοίνωση του Ολυμπιακού με ενοχλεί, γιατί μας αγνοεί και δεν μας εκφράζει όλους. Είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων και κυριαρχίας μεταξύ Μαρινάκη και Σαββίδη; Μου είναι αδιάφορο. Εμένα με ενδιαφέρει αυτή η ανταγωνιστικότητα των μεσαίων ομάδων έναντι των τεσσάρων μεγάλων».

Ενώ καταλήγοντας, σχολίασε: «Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να θέλει να δώσει χορηγία. Επειδή η χορηγία αυτή αφορά το τρέχον πρωτάθλημα, δεν γνωρίζω γιατί ήταν διαδικαστικά θέματα. Οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές απόψεις. Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε παράπονα για την καθυστέρηση της συμφωνίας και για το γεγονός ότι ο κ. Στράτος δεν έχει πάει ούτε σε ένα παιχνίδι στην Τούμπα. Ο κ. Σαββίδης προσφέρθηκε πέρα από τα 5 εκατ. ευρώ να δώσει και κάποια χρήματα παραπάνω για φέτος. Μπορεί η χορηγία να είναι μεγαλύτερη.

Μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια. Αυτή η στείρα αντιπαράθεση έχει καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Παλιότερα υπήρχε το μέτωπο Ολυμπιακού – ΠΑΟ και τώρα ανοίγουμε νέα μέτωπο ανάλογα με το ποιος βλάπτει τα συμφέροντα ποιου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις