Super League: Το πρωτάθλημα του “λουκέτου”

Μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως το πρωτάθλημα του “λουκέτου”. Και αν πολλές φορές έχει ακουστεί από φιλάθλους το αφοριστικό “κλείστε το επιτέλους…” σε καταστάσεις άσχημες όπως επεισόδια, δικαστικές αποφάσεις, ανακοινώσεις, εμπρηστικές δηλώσεις, κακό θέαμα στο γήπεδο, φαίνεται πως η επόμενη Super League θα διεξαχθεί στην κυριολεξία σε άδεια γήπεδα.

 Οι Big-4 του πρωταθλήματος μετρούν αθροιστικά 17 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών μετά τις τιμωρίες που τους έχουν επιβληθεί από τις αρμόδιες πειθαρχικές επιτροπές της Λίγκας και της ΕΠΟ, αν και έχουν να ασκήσουν δικαίωμα έφεσης, προκειμένου να πέσει η ποινή τους. Ο Ολυμπιακός σε μια περίπτωση δικαιώθηκε και αφορά τα επεισόδια στην φυσούνα μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ, όπου οι τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών έγινε μια. Αυτή θα την εκτίσει σίγουρα.

Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι με τέτοιες ποινές για τις ομάδες, θα υπάρχει αντίκτυπος και στην πώληση των καρτών διαρκείας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, η οποία λογικά θα είναι μειωμένη για όλες τις ομάδες, αν δεν πέσουν οι ποινές στις εφέσεις που θα ασκηθούν. Κανείς δεν θα δώσει εύκολα τα χρήματά του για να δει λιγότερα παιχνίδια από τα προβλεπόμενα, εκτός αν υπάρξει αισθητή μείωση στις τιμές. Όπως και να ‘χει, θα “πονέσει” πολύ η τσέπη των ομάδων, που θα χάσουν πολλά σίγουρα χρήματα που προσδοκούσαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεκινώντας από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, με τα τωρινά δεδομένα έχει να εκτίσει ποινή πέντε αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών την επόμενη σεζόν. Οι τρεις αγωνιστικές αφορούν τα γεγονότα στο παιχνίδι με τον Πλατανια, άλλη μια στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και άλλη μια για το επεισόδιο του Φρανσουά Μοδέστο με τον παρατηρητή του δεύτερου ημιτελικού, κ. Βρακά. Οι Πειραιώτες έχουν ασκήσει έφεση τόσο για την υπόθεση με τους Χανιώτες όσο και γι’ αυτή με τον Κορσικανό, ελπίζοντας να μειωθεί η ποινή τους και να παίξουν λιγότερα ματς χωρίς τον κόσμο τους στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης”.

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ, πέρα από την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από τα playoffs του τρέχοντος πρωταθλήματος, τιμωρήθηκε με επτά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για το νέο πρωτάθλημα για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Το κατηγορητήριο για τον “Δικέφάλο του Βορρά” ήταν βαρύτερο, το ίδιο και η ποινή που υπήρξε, όπερ σημαίνει ότι η Τούμπα κλείνει για τα καλά την επόμενη σεζόν. Σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο, οι “ασπρόμαυροι” θα αγωνιστούν χωρίς τον κόσμο τους και αυτό είναι τεράστιο πλήγμα, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Φυσικά, υπάρχει δικαίωμα έφεσης και θα ασκηθεί από την διοίκηση της ομάδας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ακριβά το κουτάκι μπύρας στο κεφάλι του Βλάνταν Ίβιτς στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην 2η αγωνιστική των playoffs. Το “τριφύλλι”, πέρα από το -3 στα playoffs και το -2 από το επόμενο πρωτάθλημα της Super League, θα παίξει και δυο αγωνιστικές με κλειστό το “Απόστολος Νικολαΐδης” για τους φιλάθλους του. Ειδικά για τους “πράσινους” που έχουν οικονομικά προβλήματα, είναι σίγουρα πλήγμα, αλλά και αγωνιστικά επηρεάζεται η ομάδα με το να παίζει χωρίς τον κόσμο της, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν. Η διοίκηση θα κυνηγήσει την υπόθεση για να μειωθεί η ποινή μέσω της έφεσης.

ΑΕΚ

Τέλος, η ΑΕΚ περίμενε ότι θα τιμωρηθεί για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό και θεωρητικά είναι η πιο… κερδισμένη, από την άποψη ότι δεν περίμενε τίποτα λιγότερο για όσα έγιναν στον τελικό της ντροπής με τον ΠΑΟΚ στον Βόλο. Η Ένωση, πέρα από το πρόστιμο των 170.000 που θα πληρώσει, γλίτωσε την αφαίρεση βαθμών, όχι όμως και την τιμωρία της έδρας. Το ΟΑΚΑ θα μείνει κλειστό για τους φίλους της στα πρώτα τρία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, αν και επίσης υπάρχει δικαίωμα έφεσης για να πέσει η ποινή.

Εν κατακλείδι…

Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι με τόσες τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών για τους τέσσερις μεγάλους, ακόμα και αν μειωθούν μέσω των εφέσεων που θα ασκηθούν, πολύ δύσκολα δεν θα διεξαχθούν κάποια ντέρμπι μπροστά σε άδεια καθίσματα τη νέα σεζόν. Και ντέρμπι χωρίς θεατές, είναι παντελώς “άνοστα”!

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις