«Στο τέλος θα ασχολούμαστε με την ιστιοπλοΐα»

Πρόβλημα με την αδειοδότηση της ομάδας θα υπάρξει στον Ολυμπιακό Βόλου αν δεν πετύχει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου της ΠΑΕ, κ. Βαρούτσικου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας και στους Ε. Χούτα και Θ. Κόφφα. Ο ένας εκ των δύο ισχυρών ανδρών της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, χαρακτήρισε λάθος την απόφαση να μπει μπροστά το καλοκαίρι καθώς ο αρχικός σχεδιασμός είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση και εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε λανθασμένος. Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Βαρούτσικου:

«Εμείς κάναμε το λάθος και μπήκαμε μπροστά στον Ολυμπιακό. Ορισμένες μεταγραφές είχαν προ-κλειστεί από την διοίκηση Καραγιάννη , μας προέκυψε φέτος και το προσωπικό πρόβλημα του κ. Παντέλη που θέλησε να αποχωρήσει οπότε πήγαμε πίσω. Με τον ερχομό του Ελευθερόπουλου, όπως ο ίδιος μας εξήγησε, διαπιστώσαμε μεγάλες τεχνικές αδυναμίες στην ομάδα. Μας είπε χαρακτηριστικά πως το ρόστερ απαρτίζεται από καλούς παίκτες όμως τακτικά δεν ήταν ούτε στο Α. Κανείς δεν μας το είχε πει, εκτός από τον Ελευθερόπουλο».

Οι μη αναμενόμενες προσφυγές

«Εμείς βρήκαμε μια κατάσταση το καλοκαίρι, προσπαθήσαμε να την ωραιοποιήσουμε και πάνω στον χαμό αυτό έπρεπε να πληρώσουμε οικονομικές υποχρεώσεις της προηγούμενης διοίκησης ώστε να πάρουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε κανονικά στο πρωτάθλημα.

Πάνω που άρχισε έστω και με καθυστέρηση το πρωτάθλημα ήρθαν και καμιά δεκαριά προσφυγές μη αναμενόμενες από τα έτη 2009-10 και 2012-13 και 2014. Εγώ θεωρούσα πως αυτές οι οικονομικές υποχρεώσεις είχαν κλείσει. Τώρα αν δεν πληρώσεις την προσφυγή ή δεν πληρώσεις τη δόση δεν σου ορίζεται παιχνίδι και σου αφαιρούνται τρεις βαθμοί».

Οι τρεις επιλογές της διοίκησης

«Αυτές οι καταστάσεις μας θόλωσαν. Αντί να έχουμε ένα καθαρό μυαλό και να ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι, είχαμε να τρέχουμε με τις προσφυγές και κάθε μέρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα καινούργιο πρόβλημα. Και φτάσαμε στα Χριστούγεννα με τα χίλια δυο προβλήματα και τα άσχημα αποτελέσματα. Εκεί είχαμε τρεις λύσεις:

  1. Η μία ήταν να διώξουμε όλα τα βαριά συμβόλαια, να αφήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές ελεύθερους και να πάμε με την Κ20, πλαισιωμένη με δύο τρεις προσθήκες και με έναν προπονητή χαμηλού μπάτζετ ώστε να βγει η χρονιά αγωνιζόμενοι στα πλέι άουτ
  2. Η δεύτερη λύση ήταν να τα παρατήσουμε που ήταν και το πιο φυσιολογικό αφού μετά τα αλλεπάλληλα καλέσματα δεν εμφανίστηκε κανείς
  3. Και η τρίτη επιλογή ήταν να υπερβάλλουμε εαυτόν μήπως και συγκινηθούν και πέντε επιχειρηματίες και συμπορευτούν μαζί μας

Δυστυχώς πάλι επιλέξαμε τη λάθος κίνηση. Αποφασίσαμε να βάλουμε τα τελευταία χρήματα που είχαμε προς διάθεση του Ολυμπιακού, να μπούμε στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ συνεχίζουμε να πληρώνουμε τις δόσεις «Ορφανού» και κάναμε την υπέρβαση και πήραμε 6-7 παίκτες, με σκοπό και με τον ερχομό του κ. Ελευθερόπουλου, που είναι εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής, να κάνουμε την υπέρβαση. Σκοπός ήταν με τις κινήσεις αυτές ο κόσμος θα ανταποκριθεί τόσο με την Α.Μ.Κ. όσο και με την προσέλευσή του στο γήπεδο».

Για τον στόχο της εισόδου στα πλέι οφ

«Πεποίθησή μου είναι πως ο Ολυμπιακός μπορεί να μπει στα πλέι οφ είτε ως δεύτερος είτε ως τρίτος και εκεί να διεκδικήσει την άνοδο. Στα πλέι οφ με τη δουλειά που γίνεται από τον κ. Ελευθερόπουλο θα δείτε έναν άλλο Ολυμπιακό. Η ομάδα θα εμφανιστεί πιο δεμένη και εκεί θα είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν μπορείς να ανταγωνιστείς μία ΑΕΚ των πολλών εκατομμυρίων. Όμως κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας και για να συμβεί αυτό χωρίς προβλήματα θα πρέπει να πετύχει η Α.Μ.Κ. ».

Σχολιάζοντας την δήλωση του αντιπροέδρου της ομάδας κ. Τόρη, πως θα είναι περισσότερες οι ομάδες που θα ανέβουν, ο κ. Βαρούτσικος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Αν επιτέλους εφαρμοστούν οι νόμοι σ’ αυτή τη χώρα, αρκετές ομάδες από τη Σούπερ λιγκ, δεν νομιμοποιούνται να παίζουν. Το θέμα είναι να εφαρμοστούν οι νόμοι. Το κενό αυτών των ομάδων που δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στη Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να καλυφθεί από υγιείς οικονομικά ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Όμως για να παραμείνουμε εμείς υγιής ομάδα θα πρέπει να στηριχθεί από τους φιλάθλους της. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δεν στηριχτεί άμεσα μέσα στον Φλεβάρη, η ομάδα μπορεί και να μην μπορέσει να προχωρήσει παραπέρα. Δηλαδή να κατακτήσει μία θέση για τα πλέι οφ και να μην μπορούμε να αγωνιστούμε για οικονομικούς λόγους».

Για την πορεία της Α.Μ.Κ.

«Ντρέπομαι να πω πως προχωράει η Α.Μ.Κ.. Ούτε πέντε χιλιάδες ευρώ δεν έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα. Οι προσδοκίες ήταν να μπει στο ταμείο το ποσό των 250.000€.

Η ομάδα για να λειτουργήσει θέλει 130.000€ το μήνα. Τoποσό που μένει στο ταμείο από κάθε αγώνα είναι περίπου 1500€ (με μέσο όρο τα 800 εισιτήρια) τα οποία χρησιμοποιούνται για να μετακινηθεί η ομάδα στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι».

Ολοκληρώνοντας ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. είπε: «Ή θα φτιάξουμε τον Ολυμπιακό, ή θα κλείσουμε το μαγαζί και θα πάμε στο τοπικό και θα ασχολούμαστε με την ιστιοπλοΐα. Επί έξι μήνες καλούμε επιχειρηματίες. Μας βλέπουν συνεχώς, έχω γίνει κουραστικός, τι άλλο να κάνω. Μου λένε να πάμε πόρτα πόρτα. Όταν γουστάρεις μία ομάδα, πας εσύ σ’ εκείνη. Τώρα είναι η στιγμή. Ο Ολυμπιακός να γίνει μεγάλος. Είναι ευκαιρία να αναγεννηθούμε. Την μπάλα την έχουν οι φίλαθλοι στα πόδια τους. 31 Μαρτίου θα πρέπει να είμαστε πλήρως οικονομικά τακτοποιημένοι. Αν δεν επιτευχθεί αυτό θα έχουμε πρόβλημα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις