Εντυπωσίασε η Στεφανίδη στη Ρώμη

Η Κατερίνα Στεφανίδη μας είχε προϊδεάσει σχετικά με το ότι βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας της και το επιβεβαίωσε στο Diamond League της Ρώμης, κατακτώντας με άνεση την πρώτη θέση ήδη από το πρώτο της άλμα και δοκιμάζοντας να κάνει δικό της το παγκόσμιο ρεκόρ της Ισινμπάγεβα!

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο στο άλμα επί κοντώ ξεκίνησε τελευταία τις προσπάθειες της από τα 4.65μ. ξεπερνώντας τον πήχη με τη πρώτη προσπάθεια. Με την ίδια ευκολία ξεπέρασε τόσο τα 4,75μ., ενώ δεν χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια για να ξεπεράσει και τα 4,85μ., όταν Σίλβα και ΜακΚάρτνεϊ είχαν από τρεις προσπάθειες σε αυτό το ύψος.
Έτσι, η κορυφαία Ελληνίδα επικοντίστρια συνέχισε με μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό της, βάζοντας τον πήχη στα 5,07μ. με στόχο να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε όμως έδειξε να πιστεύει στον εαυτό της και να μην φοβάται τον πήχη σε αυτό το ύψος, γεγονός που σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα προσπαθήσει ξανά και σίγουρα αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει.
Η Κουβανή Σίλβα, με την Νεοζηλανδή ΜακΚάρτνει έμειναν στα 4,75 μ. καταλαμβάνοντας τη 2η και 3η θέση, αντίστοιχα, ενώ η «ασημένια» στο Ρίο Σάντι Μόρις έμεινε στην 6η θέση έχοντας ξεπεράσει τα 4,55μ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις