Άνεμος αισιοδοξίας στη Γ.Σ. της Νίκης Βόλου

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει από σήμερα (12/06) το βράδυ στη Νίκη Βόλου καθώς τα όσα ανακοινώθηκαν στη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας είναι άκρως αισιόδοξα για το ποδοσφαιρικό μέλλον του συλλόγου. Τα άτομα που απαρτίζουν τη νέα Δ.Ε. ποδοσφαίρου αποτελούν εγγύηση για την αλλαγή επιπέδου του τμήματος και τη σταδιακή επανάκτηση της χαμένης αίγλης του.

Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε ο άνθρωπος που θα είναι ο επικεφαλής της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, ο κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, το όνομα του οποίου προσδίδει κύρος στο τμήμα και στον σύλλογο. (Το αναλυτικό βιογραφικό του κ. Παπακωνσταντίνου).

Πριν αναπτυχθεί το πλάνο της Ερασιτεχνικής Νίκης για την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος έπρεπε να κλείσουν οι οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος και πιο συγκεκριμένα έπρεπε να εγκριθούν οι οικονομικοί απολογισμοί των δύο τελευταίων αγωνιστικών σεζόν.

Η Γ.Σ. συνέλευση ξεκίνησε με την εκλογή προέδρου. Ο κ. Φάτσης πρότεινε τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη με την πρόταση να περνά παμψηφεί από τα 116 μέλη που έδωσαν το παρών στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας.

Τον λόγο πρώτος πήρε ο κ. Στέφανος Μαυρογιάννης – Πρόεδρος Εξελεγκτικής Επιτροπής – ο οποίος τοποθετήθηκε για τον οικονομικό απολογισμό του 2015-16.

«Δυστυχώς για τον οικονομικό απολογισμό του 2015-16 δεν υπάρχει ούτε ένα παραστατικό. Εγώ ως μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής δεν μπορώ να υπογράψω ότι όλα είναι εντάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρογιάννης.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, κ. Φάτσης έγινε πιο συγκεκριμένος με τις εκκρεμότητες της τότε διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος: «Το ποσό για το οποίο είχε δεσμευθεί ο κ. Βούλγαρης ό,τι θα εξοφλήσει ήταν 5.000€. Από τα 5.000€ έχουν δοθεί τα 1.000€»

Η Φωτεινή Κοκκινάκη αρνήθηκε να συναινέσει στη διαγραφή ή στο να μπει στο αρχείο το χρέος του κ. Βούλγαρη και της διοίκησής του. Με την άποψη της κ. Κοκκινάκη συντάχθηκε ο κ. Αγγελάρας ο οποίος πρότεινε να δοθεί ένα επιπλέον χρονικό διάστημα ώστε να τακτοποιηθεί το χρέος προς τον σύλλογο.

Ο κ. Καραγιάννης συμφωνώντας με τις προηγούμενες τοποθετήσεις πρότεινε να δοθεί μία παράταση ώστε ο κ. Βούλγαρης να εξοφλήσει το ποσό που του αναλογεί. Ο κ. Φάτσης διευκρίνισε πως θα συνταχθεί μία επιστολή που θα σταλεί προς όλα τα μέλη της τότε Δ.Ε. και όχι μόνο προς τον κ. Βούλγαρη. Το χρονικό περιθώριο για την εξόφληση των οφειλομένων ορίστηκε ως τις 15 Σεπτεμβρίου».

Για τον οικονομικός απολογισμό του 2016-17 ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε: Κάναμε έλεγχο και βρήκαμε ένα άνοιγμα 35.242€. Τα έξοδα ήταν περισσότερα από τα έσοδα. Αυτά τα έξοδα είναι πληρωμένα. Η Νίκη δεν χρωστάει τίποτα και πουθενά. Δεν με ενδιαφέρει ποιος πλήρωσε αλλά αυτή τη στιγμή η Νίκη δεν χρωστάει. Το πρόβλημα είναι ότι λείπουν παραστατικά»

Ο κ. Βενέτης παίρνοντας τον λόγο πρότεινε πως για το ποσό που λείπουν τα αντίστοιχα παραστατικά να κοπεί μία οικονομική ενίσχυση αντίστοιχου ποσού μιας και πρόκειται για δωρεά προς τον σύλλογο «Αυτό μπορεί να λυθεί με την μορφή οικονομικής ενίσχυσης προς τον σύλλογο»

Από τον κ. Φάτση έγινε η εισαγωγή για το πλάνο της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν καθώς και οι λόγοι της απόφασης για εκλογές τη συγκεκριμένη ημερομηνία: «Καταρχήν θα ήθελα να σας διευκρινίσω το ρόλο της Δ.Ε. με τον κ. Τζήμα. Δίπλα στον κ. Τζήμα υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι. Αυτοί δεν στήριζαν τον κ. Τζήμα αλλά τη Νίκη Βόλου. Είχαμε αποφασίσει να είμαστε δίπλα και να παρακολουθούμε στενά τα πεπραγμένα του. Κάποιοι απ’ αυτούς βάλανε χρήματα στην ομάδα, αφιερώσανε χρόνο και ήταν δίπλα ώστε να μην εκτεθεί άλλο ο σύλλογος γιατί ήταν ήδη εκτεθειμένος. Αυτός ήταν ο λόγος που αυτοί οι άνθρωποι ήταν δίπλα του. Μέσα σ’ αυτούς τους ανθρώπους ήταν το τεχνικό τιμ. Ο Στέφανος Ξηροφώτος, ο Χρήστος Κοντοβάς, ο Αργύρης Παλάσκας, ο Γιώργος Διάκος και ο Αποστόλης Σανίδας που κράτησαν την ομάδα όρθια.

Τον Δεκέμβριο ήρθε στην ομάδα ο Φάτζιο Μπούις. Κάποιοι με τον ερχομό του κ. Μπούις βλέπανε φαντάσματα. Ο κ. Μπούις ήρθε μ’ έναν σκοπό. Να αναδιοργανώσει την ακαδημία ποδοσφαίρου του συλλόγου. Ποτέ δεν μπλέχτηκε στα πόδια του Στέφανου Ξηροφώτου και κανένα σενάριο απ’ αυτά που κυκλοφορούσαν δεν ίσχυε.

Ο πιο κρίσιμος μήνας ήταν ο Μάρτιος. Αγωνιστική πτώση της ομάδας, οικονομικά προβλήματα κι ένα αδύναμο διοικητικό συμβούλιο. Τότε πήραμε την απόφαση για εκλογές. Ήταν ένα κομβικό σημείο γιατί κάποιοι ήθελαν ένα αδύναμο Δ.Σ. ώστε να περνάνε γραμμές. Η Νίκη είχε κομματιαστεί σε στρατόπεδα.

Μέσα από μία εκλογική διαδικασία που ψήφισαν 200 και πλέον άτομα εκλέχθηκε ένα δυνατό Δ.Σ.. Κάποιοι ήθελαν εκλογές σε μεταγενέστερο χρόνο με προϋποθέσεις που εγώ ονομάζω εκβιασμούς. Γι’ αυτό ορίσαμε τις εκλογές στις 22 Απριλίου ώστε να μην βρουν πρόσφορο έδαφος να περάσουν τα σχέδιά τους».

Για το πλάνο της επόμενης χρονιάς

«Ο σχεδιασμός προέκυψε από τον Δεκέμβριο και μετά καθώς τα διοικητικά προβλήματα και τα χρήματα που έβαζαν κάποιοι άνθρωποι, πήγαιναν σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο. Μ’ αυτούς τους ανθρώπους καθίσαμε και συζητήσαμε και αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε κάτι με βάση τις ακαδημίες και το πλάνο του κ. Μπρένιξ. Σήμερα θα ανατεθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα σε Δ.Ε. όπου ο καθένας θα έχει τον διακριτό ρόλο του».

Το λόγο εκ μέρους της εφορίας του ποδοσφαίρου και της νέας Δ.Ε. πήρε στη συνέχεια ο κ. Βενέτης: «Να διευκρινίσω πως δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες αλλά είμαστε φίλαθλοι της Νίκης. Το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε το Πανθεσσαλικό για την πρώτη ομάδα. Το “Π. Μαγουλάς” θέλουμε να το αναδιαμορφώσουμε ώστε να είναι λειτουργικό για τις ακαδημίες. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τα έργα στο κεντρικό γήπεδο και έχουμε ζητήσει για ενοικίαση επιπλέον χώρο στον ΟΣΕ.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος με τον Φάτζιο Μπούις θα αποτελέσουν το τεχνικό δίδυμο της νέας ομάδας.

Oκ. Φάτσης έκανε μία σύντομη αναφορά για την υπόθεση του Πανθεσσαλικού: «Τα Τουριστικά Ακίνητα μας έχουν ανακοινώσει, προφορικά προς το παρόν, πως συμφωνούν με την πρότασή μας για χρήση το Σταδίου ενώ θα χρησιμοποιήσουμε και το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε Φάτζιο Μπούις: «Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα στην ομάδα. Αν μείνουμε όπως είμαστε τώρα, δεν θα πάμε πουθενά. Πρέπει να πιστέψουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εγώ δεν έχω δει καμία ομάδα στο χρονικό διάστημα που είμαι εδώ. Αν συνεχιστεί αυτό δυστυχώς δεν θα πάμε πουθενά. Εγώ πιστεύω πως όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν είμαι άνθρωπος των δηλώσεων αλλά των έργων. Όταν ήρθα είδα πολύ αρνητικό κλίμα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Στην ακαδημία πιστεύω πως πραγματοποιούνται αλλαγές προς την θετική κατεύθυνση.

Θα κρατηθεί ένας βασικός κορμός από την φετινή ομάδα. Εφόσον οι παίκτες που θέλουμε να παραμείνουν στην ομάδα συμφωνήσουν με το πλάνο μας, θα αποτελέσουν μέρος του ρόστερ και τη χρονιά. Αυτοί θα πλαισιωθούν από παίκτες Α’ και Β’ εθνικής. Στην πρώτη ομάδα θα προωθηθούν παίκτες από τους Νέους Αθλητές.

Στόχος θα είναι μία σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα. Πολλοί λένε πολλά λόγια όμως στο τέλος δεν καταφέρνουν τίποτα. Το πλάνο μας είναι μακροπρόθεσμο. Θέλουμε να στηρίξετε το πλάνο μας και όλα θα πάνε καλά.

Η φιλοσοφία της ομάδας θα είναι να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας. Η προπόνηση θα γίνεται σε υψηλό επίπεδο. Οι παίκτες θα λειτουργούν ως επαγγελματίες. Το γήπεδο θα είναι το δεύτερο σπίτι τους. Η προπόνηση θα κρατά 6 ώρες. Θα τρώνε πρωινό μαζί, θα προπονούνται, θα τρώνε μεσημεριανό και μετά θα πηγαίνουν στο σπίτι τους. Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να έχουμε θετική σκέψη και η Νίκη θα γίνει όπως ήταν όταν συμμετείχα ως παίκτης στην ομάδα».

Ο κ. Φάτσης ανακοίνωσε στη συνέχεια τη Δ.Ε. ποδοσφαίρου: Τους εφόρους του τμήματος ποδοσφαίρου που αποτελούν οι κ.κ. Βασίλης Βενέτης, Νίκος Ιμεράι, Σουγγάρης Άκης, Κουτσούκης Γιώργος, Σανίδας Απόστολος, Σδούγκος Θεόδωρος, Διάκος Γιώργος, Μιχάλης Δημήτρης, πλαισιώνουν οι εξωδιοικητικοί Νίκος Παπαπέτρου (διακεκριμένος νομικός της πόλης), ο Αλέκος Ευσταθίου (ιδιοκτήτης μεγάλου ταξιδιωτικού πρακτορείου), Γούργος Δημήτρης (γενικός αρχηγός στην ομάδα της SuperLegueκαι πρώην πρόεδρος τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου), Βασιλική και Χρήστος Καλλιπολίτης (γνωστό επιχειρηματικό ζευγάρι της πόλης).

Η νέα Δ.Ε. ποδοσφαίρου έγινε δεκτή με πολλή θέρμη από τον κόσμο που έδωσε το παρών στη Γ.Σ. και βάσει του σχεδιασμού που ανακοινώθηκε υπάρχει έντονο το συναίσθημα της αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα η οποία στηρίζεται σε σοβαρότητα, οργάνωση και επαγγελματισμό.

Οι δηλώσεις του νέου Προέδρου της Δ.Ε. ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις