Σεμινάριο διοργανώνουν οι Βολιώτες γυμναστές

Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Μαγνησίας (Ε.Π.Φ.Α.), διοργανώνει σεμινάριο με σκοπό να επιμορφώσει τους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, στη διδασκαλία της Ψυχοκινητικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής…

…Με την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες αναμένεται:

να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν συγκεκριμένες τεχνικές διδασκαλίας των ημερήσιων πλάνων των μαθημάτων Ψυχοκινητικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής.
να κατανοήσουν τα κριτήρια βάσει των οποίων εφαρμόζονται διδακτικές προσεγγίσεις ανάλογα με τους επιδιωκόμενους σκοπούς και στόχους της διδασκαλίας, το περιεχόμενο των μαθημάτων, τους μαθητές και άλλες διδακτικές-μαθησιακές παραμέτρους.
να εξοικειωθούν με τεχνικές ανάπτυξης και έκφρασης των δημιουργικών ικανοτήτων των παιδιών.
να αναλάβουν νέους ρόλους για τη διδακτική αξιοποίηση των ψυχοκινητικών, νοητικών και συναισθηματικών ικανοτήτων των μαθητών.
να συνειδητοποιήσουν και να αναμορφώσουν την προσωπική τους θεωρία της διδασκαλίας και να εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική πραγματικότητα στην οποία λειτουργούν με νέες έγκυρες αναπαραστάσεις.
να γνωρίσουν τρόπους αξιολόγησης/ εκτίμησης της ανάπτυξης των κινητικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και από ώρα 10:00 – 12:30 στην αίθουσα χορού του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Βόλου (Γ. Δήμου – Μεταμορφώσεως).

Από την εισηγήτρια του σεμιναρίου κ. Βασιλική Φουντούλη παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στο βιωματικό σεμινάριο να έχουν μαζί τους κάποιο από τα παρακάτω μουσικά όργανα:

Ξύλινα: ξύλινοι ράβδοι (claves), κασετίνα (woodblock), καστανιέτες (castañetas), µαράκες (maracas), κ.τ.λ.

Μεταλλικά: τρίγωνα (triangles), κύµβαλα-πατίνια (cymbals), ζίλια (finger cymbals), καµπάνες (bells), ηχοσωλήνες (chimes) κ.τ.λ.

Σειόµενα και ξύστα: κρόταλα, κουδουνάκια, ροκάνες, σείστρα, ξύστρα (guiro) κ.τ.λ.

Μεµβρανόφωνα: ντέφια (tambourines), χειροτύµπανα (hand-drums), µικρά ή µεγάλα τάµπουρα (snare ή bass drums), τύµπανα (timpani), µπόνγκος (bongos) κ.τ.λ.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις