Σουγγάρης: «Σκαλοπάτι για την πρώτη ομάδα»

Στο ραδιόφωνο του Βόλος 98.6 FM και στην εκπομπή “Τρόικα των Σπορ” φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης και έφορος της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του συλλόγου, όπου μίλησε για την ομάδα Νέων που κατέκτησε το ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ CUP καθώς και για τη γενικότερη φιλοσοφία των τμημάτων υποδομών. Ο κ. Άκης Σουγγάρης τόνισε πως ο σχεδιασμός που έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι υλοποιείται και αποδίδει καρπούς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Σουγγάρη στον Σάκη Νταφέκα:

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου στο ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ CUP: «Δηλώσαμε συμμετοχή στο τουρνουά παρότι έχουμε κλείσει τα γήπεδά μας εδώ και ενάμισι μήνα. Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τα παιδιά και μικρότερων κιόλας ηλικιών να προπονούνται για να συμμετάσχουν στον ΕΠΙΣΚΥΡΟ. Είχαμε κλείσει και δεν είχαμε χώρους προπόνησης. Δεν μπορούσαμε λοιπόν να κρατήσουμε εκ των πραγμάτων κάποια τμήματά μας για να τα δηλώσουμε συμμετοχή. Το συγκεκριμένο τμήμα (1999 -2001) είχαμε πει ότι θα κατέβει στον ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ CUP. Είναι λάθος αυτό που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι για τις ηλικίες των παιδιών. Τρία παιδιά είναι του ’99. Ο κύριος όγκος είναι του 2000, είχαμε τέσσερα του 2001 και ένα του 2002. Δεν κατεβάσαμε δηλαδή μόνο μεγάλους όπως λανθασμένα κάποιοι προσπαθούν να περάσουν».

Για τη φιλοσοφία της Ακαδημίας ποδοσφαίρου της Νίκης

«Από τις πρώτες μέρες που είχα αναλάβει υπεύθυνος των ακαδημιών είχα δώσει συνέντευξη στον Γιώργο Αποστολακόπουλο και είχα πει αυτό ακριβώς που έχει εφαρμοστεί έως τώρα. Ότι εμείς την ομάδα Νέων, τους Νέους Αθλητές, όλα αυτά τα τμήματα τα βλέπουμε ως σκαλοπάτι για την πρώτη ομάδα. Αυτό το όραμα και το πλάνο υλοποιείται για εμάς σιγά σιγά. Αυτά τα παιδιά τα έχουμε δουλέψει υπό αντίξοες συνθήκες, χωρίς ανέσεις, χωρίς τίποτα, δουλευτήκαν όμως τόσο καλά και τα αποτελέσματα φάνηκαν. Για το αν θα φανούν περισσότερα πράγματα εξαρτάται και από τα ταλέντα που έχεις και την φουρνιά. Σκοπός όμως είναι να τα αξιοποιείς τα παιδιά. Παρείχαμε ότι το δυνατόν καλύτερο μπορούσαμε για να γίνουν αυτά.

Το βασικότερο όλων είναι ότι οι προπονητές τους από την αρχή έως τώρα, ειδικά μετά την άφιξη του Φάτζιο, δουλεύουν πάνω σε κάποιο πλάνο και αυτό φάνηκε και στο τουρνουά. Αυτό το πλάνο έχει αφομοιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Όλα τα παιδιά είχαν συμμετοχή, όλα όμως, και αρκετό χρόνο συμμετοχής, περίπου ο ίδιος για όλα τα παιδιά. Το θετικό ήταν αν και τριαντάλεπτα, εμείς μπορούσαμε να παίξουμε και 45 λεπτά με τέτοιες συνθήκες, με τέτοια ζέστη, που ήταν αφόρητη για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Φαινόταν η διαφορά ότι στο δεύτερο ημίχρονο εμείς είχαμε τις καλύτερες επιδόσεις. Μπορεί να χάναμε στο πρώτο, αλλά στο δεύτερο το γυρνούσαμε. Αυτά είναι περισσότερο τεχνικά. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι δουλεύουμε ένα πλάνο, αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι αφομοιώνεται από τα παιδιά σιγά σιγά. Τα παιδιά των ακαδημιών να ανεβαίνουν στους Νέους, για να τους δίνεται η ευκαιρία αν κάποια μπορέσουν να συμμετάσχουν και στην πρώτη ομάδα. Αυτά που σας λέω τα έχω πει από τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη στον Γιώργο Αποστολακόπουλο. Η Νίκη ολοκλήρωσε το ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ CUP με νίκες και μόνο μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου στο γήπεδο της Αγριάς.

Όλα μας τα παιδιά πήραν χρόνο συμμετοχής και μάλιστα σχεδόν τον ίδιο. Φυσικά είμαστε χαρούμενοι που πήραμε την πρώτη θέση. Παίζουμε ποδόσφαιρο. Τακτικά τα παιδιά που ήταν μεγαλύτερα, του ’99 που λένε, μπορεί να ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με άλλα μικρότερα που δούλεψαν κυρίως με τον κύριο Μπούις».

Για την νέα χρονιά: «Οι ακαδημίες θα αρχίσουν να λειτουργούν επίσημα αρχές Σεπτέμβρη. Το πρόγραμμα ήδη έχει διαμορφωθεί κατά 80%, οι προπονητές έχουν επιλεχθεί και πιστεύουμε πως νωρίτερα από τις 25 Ιουλίου θα είμαστε έτοιμοι ώστε να δώσουμε το πρόγραμμα σε όλο τον κόσμο που θέλει να γραφτεί στις ακαδημίες μας. Μέχρι τις 25 Ιουλίου θα είμαστε έτοιμοι να το παρουσιάσουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις