Ζ. Σαχίνης: Δεν ισχύει το 1+1 χρόνος, άλλη η δομή της διοικούσας επιτροπής

Ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, κ. Ζάκος Σαχίνης, μίλησε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» και αναφέρθηκε στη χθεσινή δήλωση του κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, πως το πλάνο του για τον Ολυμπιακό δεν θα μπει σε ψηφοφορία στη γενική συνέλευση της 3ης Ιουλίου. Κι αυτό, καθώς είχε υπογράψει πέρυσι με τον Ερασιτέχνη για την ανάληψη της διοικούσας επιτροπής για 1+1 χρόνο.

Από την πλευρά του ο κ. Σαχίνης υποστήριξε, πως το 1+1 δεν ισχύει, γιατί η περσινή διοικούσα επιτροπή είχε διαφορετική δομή, ενώ το συμφωνητικό εκείνο υπογράφηκε, για να υπάρχει μία συνέχεια, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου θα ανέβαινε στη Football League: Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Σαχίνη:
Για το ισχύει το 1+1 χρόνος και ο κ. Μποτσιβάλης μπορεί να συνεχίσει στη διοικούσας επιτροπή, χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσης: «Δεν είναι τόσο τυπικό το θέμα όσο φαίνεται. Όντως, η διοικούσα επιτροπή, με επικεφαλής τον κ. Μποτσιβάλη, υπέγραψε αυτό το συμφωνητικό με τον Ερασιτέχνη για ένα 1+1 χρόνο, για να υπάρχει μία συνέχεια, τη στιγμή κατά την οποία θα ανέβαινε η ομάδα κατηγορία. Θα ήταν άδικο να πονέσουν οικονομικά κάποιοι άνθρωποι, ν’ ανεβάσουν την ομάδα και μετά η γενική συνέλευση να τη δώσει έτοιμη στην Β’ Εθνική σε κάποιον άλλον επιχειρηματία. Αυτή ήταν η έννοια του 1+1.
Από εκεί και πέρα, η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου είχε μία δομή. Αυτή τη δομή δεν την έχει τώρα. Είναι μόνο επικεφαλής ο κ. Μποτσιβάλης και κάποια άλλα άτομα που τον συνοδεύουν και είναι στην ομάδα του. Και οι δύο πλευρές έχουμε δίκαιο. Κι εμείς ως Ερασιτέχνης μπορούμε να δεχτούμε μία πρόταση και να την συζητήσουμε, άσχετα αν θα τη φέρουμε στη γενική συνέλευση. Γιατί, μπορεί να έρθει η πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, να μην την εγκρίνουμε να μην τη φέρουμε προς ψήφιση στη γενική συνέλευση. Δε σημαίνει, ότι όποιος έρθει σήμερα και μας υποβάλει μία πρόταση, θα τη φέρουμε στη γενική συνέλευση. Αυτό είναι λάθος.
Εφόσον όλοι αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε για τον Ολυμπιακό Βόλου, ποιος ο λόγος να πάμε ξεχωριστά; Άκουσα τον κ. Κουφιδάκη, που είναι παλιός παράγοντας και μετράει τις κουβέντες του, πως μίλησε και με τον κ. Μποτσιβάλη και με τον κ. Τσιμπανάκο. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ομοιογένεια. Δε θέλουμε να πάμε στη γενική συνέλευση και να είμαστε πέντε κομμάτια. Ο λόγος ότι φέρνουμε τις προτάσεις πρώτα στο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη κι όχι κατευθείαν στη γενική συνέλευση, είναι ακριβώς αυτός. Να δούμε τι θα αναγράφει και τι σκοπό θα έχει η νέα πρόταση, που θα κατατεθεί και αν μπορούν οι δύο προτάσεις να συμψηφιστούν και να πάμε με μία.
Θα συνεδριάσει την Τετάρτη (σ.σ. μπορεί και την Πέμπτη) το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, για να ενημερώσουμε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την πρόταση του κ. Μποτσιβάλη, την οποία παρέλαβε εγγράφως ο κ. Τσεκούρας. Αν κατατεθεί και η άλλη πρόταση, θα τη συζητήσουμε κι αυτή. Από κει και πέρα την Παρασκευή θα καλέσουμε τους φιλάθλους, μαζί με τους παλαιμάχους, να έρθουν στα γραφεία και να βρούμε μία καλή λύση, ώστε τη Δευτέρα στη γενική συνέλευση να υπάρχει αυτή η έννοια της οικογένειας. Εμένα η πρότασή και ευχή μου – όχι ως αντιπροέδρου αλλά ως φιλάθλου του Ολυμπιακού Β. – είναι να πάμε όλοι μαζί και ενιαία».
Για τη δεύτερη πρόταση, η οποία ενδεχομένως θα κατατεθεί: «Αν η δεύτερη πρόταση είναι όντως τεκμηριωμένη και εγγυημένη, θα πάει στη γενική συνέλευση. Γιατί υπάρχει κι άλλη περίπτωση. Να έρθει η διοικούσα επιτροπή τον Δεκέμβριο και να μας πει, δεν μπορούμε να βάλουμε άλλα χρήματα, τελειώσαμε. Αυτομάτως, όλη την ευθύνη την έχει ο Ερασιτέχνης. Εμείς θα πρέπει, τότε, να καλύψουμε τους παίκτες και όλα τα έξοδα που θα έχουν δημιουργηθεί.
Δεν μπορώ να πάρω θέση σε υποτιθέμενη πρόταση και υποτιθέμενη κίνηση. Νωρίτερα από την γενική συνέλευση θα υπάρξουν εξελίξεις και θα ξέρουμε πως θα κινηθούμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις