Εύκολα και απλά ο Ολυμπιακός Β. 3-1 τον Αγρ. Αστέρα

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 3-1 τον Αγροτικό Αστέρα στο ΕΑΚ, σημείωσε την 9η νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, μειώνοντας στον ένα βαθμό τη διαφορά από την 3η προνομιούχο θέση, που κατέχουν Ζάκυνθος και ΑΕΛ. Οι «ερυθρόλευκοι»…

…έφτασαν δίκαια στη νίκη, χωρίς να χρειαστεί να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Δύο τέρματα σημείωσε ο Λευτέρης Γιαλούσης στο 42′ και στο 79′, ενώ το σκορ είχε ανοίξει στο 2′ ο Διαμαντόπουλος. Για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει προς στιγμήν ο Στεφανίδης στο 64′.

Γκολ από τα αποδυτήρια
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει δύο τέρματα, ένα στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους και ένα λίγο πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τον Αγρ. Αστέρα, η εστία του Ρίζου δεν κινδύνεψε ούτε μία φορά, χωρίς πάντως οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης.
Κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το «καλησπέρα», μόλις στο 2′. Ο Μαρτίνεθ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Διαμαντόπουλος μέσα από τη μικρή περιοχή με πλασέ έγραψε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Με το παιχνίδι να αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, όλοι πίστευαν πως η ομάδα απαλλαγμένη από το άγχος θα συνδύαζε και ωραίο θέαμα στο παιχνίδι της.
Μάλιστα, στο 5′ ο Μαρτίνεθ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ταταρίδη, με τον Ολυμπιακό να φτάνει μια «ανάσα» από το 2-0. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν η ανάλογη. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, χωρίς καλές επιθετικές προσπάθειες, με τους «ερυθρόλευκους» να μη μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από το τέρμα του Ταταρίδη.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η επόμενη καλή προσπάθεια στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 40′. Ο Ζέρης από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα για τον Διαμαντουλο, ωστόσο, οι αμυντικοί του Αστέρα απομάκρυναν τον κίνδυνο από την περιοχή τους.
Για να φτάσουμε στο 42′ όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε το 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν έμμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή, καθώς ο τερματοφύλακας του Αγρ. Αστέρα έπιασε τη μπάλα μετά από γύρισμα αμυντικού. Ο Διαμαντόπουλος πάτησε τη μπάλα για τον Γιαλούση, με τον αμυντικό των «ερυθρολεύκων» να σουτάρει γράφοντας το 2-0.

Κράτησε άνετα τη νίκη
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που ήλεγχε το παιχνίδι, χωρίς πάντως να είναι εντυπωσιακός στο παιχνίδι του. Είχε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο, έφτασε πολύ κοντά στο τρίτο γκολ στο 51′ και στοπ 54′. Στην πρώτη περίπτωση ο Θέος από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Διαμαντόπουλος έπιασε το μονοκόματο σουτ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 54′ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Θέος με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τον Διαμαντόπουλο σε θέση βολής. Ο επιθετικός των “ερυθρολεύκων” πλάσαρε για να βρει η μπάλα σε χέρι αμυντικού, με τον διαιτητή Παπαγεωργίου να μην καταλογίζει το πέναλτι.
Και ενώ ο Ολυμπιακός ήλεγχε το παιχνίδι ο Αγρ. Αστέρα στο 64′ μείωσε σε 2-1. Ο Στεφανίδης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ έγραψε το 2-1, με τον Ρίζο να μην βγαίνει από την εστία του.
Η απάντηση, ωστόσο, του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Στο 79′ ο Λευτέρης Γιαλούσης εκτέλεσε φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Ταταρίδη, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 3-1 και παράλληλα πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.
Ένα λεπτό νωρίτερα, στο 78′ αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο ο Μπουτζίκος.
Το ματς είχε κριθεί μετά το γκολ του Γιαλούση, με αποτέλεσμα το τελευταίο δεκάλεπτο να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες φάσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας, Μαρτίνεθ (46′ Τριανταφυλλάκος), Μπιτάνγκ, Νικολιάς, Θέος (65′ Κυζιρίδης), Διαμαντόπουλος.
ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Ταταρίδης, Σκλιοπίδης, Χιντζίδης, Καπίας, Ντόικιτς, Τσεμπερίδης, Γεωργιάδης (31′ Καθάριος), Πάτο, Ναστέφσκι (82′ Σαμουηλίδης), Καρακατσάνης (46′ Βελλίνης), Στεφανίδης.

Σκόρερ: 2′ Διαμαντόπουλος, 42′, 79′ Γιαλούσης-64′ Στεφανίδης
Κίτρινες: Χιντζίδης, Καπίας
Διαιτητής: Παπαγεωργίου (Αθηνών)
Βοηθοί: Τζαφόλιας, Λάμπρου (Αν. Αττικής)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις