«Με την ίδια λογική η Νίκη Βόλου στην Σούπερ Λιγκ»

Ο κ. Παπαπέτρος αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους δημοσιογράφους για το ενδιαφέρον τους για τα τεκταινόμενα στη Νίκη Βόλου και τον κ. Παπακακωνσταντίνου για τον πρόλογό του, διευκρίνισε πως στη συνέντευξη Τύπου παρευρισκόταν με την ιδιότητα ως μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του συλλόγου. Τόνισε πως με τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει ασχοληθεί ο ίδιος αποκλειστικά αλλά και οι κ.κ. Καραγιάννης, Αρβανιτόπουλος και Αγγελάρας.

«Ευχαριστίες στον Βόλος Ν.Π.Σ.»

Στη εισαγωγή του ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε: «Η Νίκη Βόλου δεν έχει καμία αντίρρηση για εγγραφή νέων ποδοσφαιρικών σωματείων. Αποδέχεται τη διεύρυνση και το θεωρεί ιδιαιτέρως θετικό νέα ποδοσφαιρικά σωματεία να δημιουργούνται και να ζητούν την εγγραφή τους στην ΕΠΣΘ. Όπως είναι ο Μαγνησιακός και όπως είναι το νέο σωματείο. Θα ήθελα να εισηγηθώ στην ΕΠΣΘ, αν και δεν έχω κάποια διοικητική σχέση, να εκφράσει τις ευχαριστίες της και στον σύλλογο Βόλος Ν.Π.Σ. και στον πρόεδρό του τον κ. Αναστάσιο Γιαννακάρη που επέλεξε να ζητήσει την εγγραφή του από το Κίτρος Πιερίας στην ΕΠΣΘ. Εφόσον αυτή ήταν η επιλογή, σε όποια κατηγορία κι αν παίξει, θα ανταποκριθεί και θα συμμετέχει. Θεωρώ δεδομένο πως θα τιμήσει και την αίτησή του και την υπογραφή του».

papak-papapetros

«Είμαστε αντίθετοι ως προς τη διαδικασία»

«Η αντίδρασή μας δεν έχει σχέση με την εγγραφή νέων σωματείων στην ΕΠΣΘ αλλά με τη διαδικασία. Πληροφορηθήκαμε ότι στις 17 Ιουλίου στις 17:00 στα γραφεία της ΕΠΣΘ θα συζητηθούν ανάμεσα σε άλλα και τα παρακάτω θέματα: Επικύρωση αποφάσεως του Δ.Σ. περί εγγραφής νέων σωματείων – μελών. Τα νέα σωματεία λοιπόν που πρόκειται να εγγραφούν είναι ο Νέος Μαγνησιακός και ο Βόλος Ν.Π.Σ.».

«Σύγκληση Δ.Σ. σε μία μέρα;»

«Πρώτη παρατήρηση: Πράγματι έχω μπροστά μου τις δύο αιτήσεις. Το πρώτο που παρατηρώ είναι επί της διαδικασίας και είναι ένας προβληματισμός όλων των νομικών που ασχοληθήκαμε με το θέμα. Το πρώτο που παρατηρώ είναι καθαρά διαδικαστικό. Η μεν αίτηση του Μαγνησιακού έχει ημερομηνία 12 Ιουλίου και ημερομηνία λήψεως 20 Ιουνίου (2017). Η αίτηση του Βόλος Ν.Π.Σ. έχει ημερομηνία 20 Ιουνίου και ημερομηνία παραλαβής 22 Ιουνίου. Το πρακτικό του Δ.Σ. έχει ημερομηνία 23 Ιουνίου. Δεν έχω μπροστά μου το καταστατικό της ΕΠΣΘ, αλλά φαντάζομαι ότι οι προθεσμίες συγκλήσεως δεν είναι της μίας μέρας. Θεωρώ δεδομένο ότι, για να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΘ, έχει και κάποιες προθεσμίες και κάποια διαδικασία. Δηλαδή κατατέθηκε αίτηση στις 22, τέθηκε ως θέμα ημερήσιας διάταξης, γνωστοποιήθηκε σε όλα τα μέλη, συγκλήθηκε Δ.Σ. την αμέσως επόμενη και λήφθηκε και απόφαση περί εγκρίσεως;

Τουλάχιστον κάποιοι θα έπρεπε να δουν τα άρθρα της διαδικασίας συγκλήσεως των καταστατικών οργάνων της ΕΠΣΘ. Είτε Δ.Σ. είτε Γ.Σ.».

«Κι εγώ θα ήθελα η Νίκη Βόλου να παίξει τώρα στην Α’ Εθνική»

«Δεύτερη παρατήρηση, η αίτηση: Υπάρχει η αίτηση του Μαγνησιακού (σ.σ. στο σημείο αυτό ο κ. Παπαπέτρος διάβασε την αίτηση του Νέου Μαγνησιακού). Μία αίτηση απολύτως λογική.

aitisi-magnisiakos

Η αίτηση του Μαγνησιακού

Η άλλη αίτηση είναι πιο αναλυτική. Στην αίτηση, απ’ όσα γνωρίζω ως νομικός, θα έπρεπε να ζητά μόνο την εγγραφή του σωματείου στην ΕΠΣΘ. Σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται δεν το καθορίζει η ΕΠΣΘ. Μ’ αυτή τη λογική, με την άποψη που έχω κι εγώ για τη Νίκη Βόλου, θα ήθελα να αγωνιστεί στην Α’ Εθνική. Αλλά επειδή το θέλω εγώ, σημαίνει ότι θα κάνω μία αίτηση και θα λέω εγγράψτε με στην Α’ Εθνική;

Δηλαδή σ’ αυτή την περίπτωση το σωματείο αποφάσισε ότι πρέπει να παίξει στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Κι αυτό αποτελεί και αντικείμενο αιτήσεως, επί της οποίας απεφάνθη το Δ.Σ. της ΕΠΣΘ, το οποίο αποφάσισε να την κάνει δεκτή; Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να αποφανθεί είναι η εγγραφή ή μη εγγραφή, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

«Πώς έγινε δεκτή μία αίτηση που δεν έχει αποκλειστικό περιεχόμενο την εγγραφή;»

«Τα παρακάτω ως εκ περισσού και η λήψη απόφασης επί αιτήσεως με τέτοιο περιεχόμενο, αναρμοδίως κατ’ αρχήν και δευτερευόντως παρανόμως. Διότι δεν μπορείς να αποφασίσεις για κάτι, που δεν έχεις αρμοδιότητα. Τι να αποφασίσει η ΕΠΣΘ; Πού θα παίξει το σωματείο, το οποίο ήδη έχει αποφασίσει από μόνο του ότι θα είναι και μέλος και θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής; Αυτή λοιπόν η αίτηση, που δεν έχει αποκλειστικό περιεχόμενο και μόνο την εγγραφή, αλλά έχει και παρελκόμενα αιτήματα ήρθε στο Δ.Σ. της ΕΠΣΘ και σε μία μέρα έγινε και δεκτή»

aitisi-volos

aitisi-volos2

Η αίτηση του ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ

«Καμία απόφαση εκτελεστικού οργάνου δεν χρειάζεται περαιτέρω εγκρίσεως»

«Θέλω να σας επισημάνω ότι οι αιτήσεις για εγγραφή δεν απευθύνονται στο Δ.Σ. και δεν αποφασίζει το Δ.Σ., αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή. Εδώ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο. Αν γίνει δεκτό ότι ακόμη κι αυτό το Δ.Σ που αποφάσισε, αρμοδίως αποφάσισε, τότε η απόφασή του ήταν από μόνη της εκτελεστή. Τι χρειάζεται περαιτέρω έγκριση από Γ.Σ.; Καμία απόφαση εκτελεστικού οργάνου δε χρειάζεται περαιτέρω εγκρίσεως. Το ερώτημα που τίθεται περαιτέρω είναι το εξής: τι ζητείται, αν κάνουμε μία αποκωδικοποίηση αυτής της σκοπίμως ασαφούς και γενικόλογης αιτήσεως; Διότι η ασάφεια, η γενικολογία της και το αίτημά της έτσι, όπως είναι διατυπωμένο, είναι σκόπιμα ασαφές, για να μην μπορεί να βγει άκρη»

«Ο Βόλος Ν.Π.Σ. θα συμμετέχει στη Β’ Τοπική κατηγορία»

«Τουλάχιστον από τις ομολογίες που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη αίτηση φαίνεται ότι έχει γίνει διαγραφή από την προηγούμενη Ένωση και αυτό έγινε ορθά, γιατί δεν μπορεί ένα σωματείο να είναι μέλος δύο Ενώσεων, απαγορεύεται από την αθλητική νομοθεσία. Άρα έχει πάψει να υπάρχει ως μέλος κάποιας Ένωσης. Δε μιλάμε για μεταφορά. Έπαψε λοιπόν να είναι μέλος της Ένωσης Πιερίας. Έρχεται να γίνει μέλος της Ένωσης Θεσσαλίας για πρώτη φορά. Άρα μιλάμε για νέο μέλος. Η ίδια παραδοχή ότι έχει γίνει διαγραφή προγενέστερη ενέχει και την παραδοχή ότι η αίτηση περιέχει αίτημα για εγγραφή νέου μέλους. Το ίδιο βέβαια έχει και η πρόσκληση της Γ.Σ. από την ΕΠΣΘ.

Όταν μιλάμε λοιπόν για νέα μέλη, σημαίνει ότι τα αυτά τα νέα μέλη αποδέχονται και τον κανονισμό ποδοσφαίρου, τον ΚΑΠ, που σημαίνει ότι τα νέα μέλη υποχρεωτικά συμμετέχουν στο Β’ Τοπικό. Θεωρώ δεδομένο, εφόσον υποβλήθηκε αίτηση και ανεξαρτήτως της εξέλιξης, διότι δεν υπάρχει άλλη οδός νόμιμη, ότι το νέο σωματείο θα μετέχει στη Β’ Τοπική Κατηγορία και ευχόμαστε κι εμείς να έχει καλή επιτυχία».

camera-syn-typou

«Άλλο εγγραφή και άλλο μεταφορά σωματείου σε άλλη ΕΠΣ»

«Υπό άλλη εκδοχή, η οποία δεν διαφαίνεται από το περιεχόμενο της αιτήσεως, δηλαδή ότι δεν πρόκειται για νέο μέλος αλλά για μία άλλη διαδικασία, αυτή της μεταφοράς που ασαφώς φαίνεται λόγω του ότι υπήρξε μέλος της ΕΠΣ Πιερίας, υπήρξε δεν είναι! Θα είναι μέλος της ΕΠΣΘ, δεν είναι! Οι προϋποθέσεις όμως σ’ αυτή την περίπτωση είναι συγκεκριμένες. Πρώτον. Δεν το αποφασίζει κανένα Δ.Σ., αν μιλάμε γι’ αυτή τη διαδικασία, καμία εκτελεστική επιτροπή και καμία Γ.Σ.

Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται μόνο γνώμη (Παρακαλώ, γνωρίστε μας την άποψή σας). Αυτή η γνώμη δεν αρκεί να είναι μόνο της ΕΠΣ Θεσσαλίας, αλλά απαιτείται γνώμη και της άλλης Ένωσης, της Πιερίας, που για να δώσει γνώμη, θα έπρεπε το σωματείο να είναι μέλος του, να μη διαγραφεί. Η Πιερία θα έδινε γνώμη για τι; Για ένα σωματείο που θα είχε πάψει να είναι μέλος;

Απαιτούνται λοιπόν δύο γνωμοδοτήσεις: μία της Ένωσης από την οποία προέρχεται (π.χ. Πιερία) το σωματείο και μία από την Ένωση που ζητείται να εγγραφεί. Εδώ όμως δε ζήτησαν γνώμη, υποβάλανε αίτηση, ζητώντας κάτι πολύ συγκεκριμένο, εγγραφή και μάλιστα στη Γ’ Κατηγορία. Ας το ξεπεράσουμε κι αυτό».

«Αποκλειστικά η ΕΠΟ»

«Περαιτέρω ποιος αποφασίζει; Αυτός που αποφασίζει είναι η ΕΠΟ. Αποκλειστικά η ΕΠΟ. Δεν ξέρω αν η ΕΠΣΘ θεώρησε ότι έχει εκχωρήσει αρμοδιότητα η ΕΠΟ στην ίδια ν’ αποφασίσει για τα συγκεκριμένο θέμα ή αν πήρε μόνη της τις αρμοδιότητες και γι’ αυτό, δηλαδή για την εγγραφή. Και πότε γίνεται δεκτή μία αίτηση για μεταφορά αγωνιστικής δραστηριότητας σε άλλη περιοχή; Μόνο για γεωγραφικούς λόγους. Καθαρά για γεωγραφικούς λόγους. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά δεν είναι εύκολη η μετακίνηση στην έδρα του νομού ή εκεί που γίνονται οι αγώνες και είναι πιο εύκολο να παίζει μία ομάδα σε διπλανό νομό. Παράδειγμα η Ελασσόνα θεωρητικά θα μπορούσε να ζητήσει να παίζει στον γειτονικό νομό της Κοζάνης. Εκεί όμως απαιτείται η υποβολή αιτιολογημένης αίτησης, να εκτίθενται τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και η λήψη απόφασης μετά από πλήρως αιτιολογημένη γνώμη. Αν εσείς βλέπετε ότι η διαδικασία αυτή είναι νόμιμη, εμείς πράγματι τη νομιμότητα αυτή την αποδεχόμαστε. Είναι απολύτως αποδεκτός όποιος λειτουργεί με νόμιμο τρόπο. Αν κάποιοι επενδυτές όπως ο κ. Γιανναράκης θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή Μαγνησίας, υπάρχουν κι άλλες ομάδες που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική. Θα ήταν ευχής έργον για τον κ. Γιανναράκη για να δούμε και τις χρηματοδοτικές του ικανότητες και να μπορούν οι ομάδες να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα»

Για τη θέση της ΕΠΣΘ ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα η κατηγορία που θα αγωνιστεί η νέα ομάδα και πως θα κάνει απλώς εγγραφή νέου μέλους

«Κατ’ αρχήν την εγγραφή νέου μέλους την αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή κι όχι το Δ.Σ.. Το τι αποφασίζεις εξαρτάται από τι σου ζητάνε. Στην αίτηση δεν ζητάνε την εγγραφή, έχει και τα παρεπόμενα. Επί ποίας αιτήσεως αποφάσισε, επί άλλης αιτήσεως κι όχι αυτής της συγκεκριμένης; Η αίτηση είναι πολύ συγκεκριμένη. Αν αποφάσισε επί άλλης αιτήσεως, τότε κακώς αποφάσισε. Αν αποφάσισε εκτός περιεχόμενου αιτήσεως τότε πάλι κακώς αποφάσισε. Είναι εκτός θέματος. Η αίτηση είναι σαφέστατη. Το που θα παίξει μία ομάδα δεν το καθορίζει η τοπική Ένωση. Είναι προφανές. Καθορίζει μόνο την εγγραφή»

Αν η ΕΠΟ μπορεί να αποφασίσει η ομάδα αυτή να παίξει στη Γ’ Εθνική

«Προφανώς και μπορεί. Αν όμως αυτή η απόφαση είναι νόμιμη κι αν αυτή η απόφαση προσβληθεί μετά είναι άλλο θέμα»

Στην περίπτωση που η ΕΠΟ αποφασίσει να παίξει η ομάδα αυτή στη Γ’ Εθνική, ποια θα είναι η αντίδραση της Νίκης Βόλου

«Εμείς είμαστε Δ.Ε., το νομικό πρόσωπο είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος Η ΝΙΚΗ. Ο Σύλλογος θα κάνει Δ.Σ. είτε Γ.Σ. και θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ένδικα μέσα και ποια ένδικα μέσα θα ασκήσει. Δεν θα αποφασίσουμε εμείς ως Δ.Ε. ποδοσφαίρου. Εγώ μπορώ να αναφέρω τις σκέψεις που έχουμε αλλά δεν αρκεί αυτό και δεν θα ήθελα να τις πω. Προφανώς και δεν θα αδρανήσουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις