Η πορεία ΑΕ Διμηνίου και Σαρακηνού προς τον Τελικό του Κυπέλλου Ε.Π.Σ.Θ.

Κάθε άλλο παρά εύκολο θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το έργο των δύο ομάδων που βρέθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Σαρακηνός αντιμετώπισε τέσσερις ομάδες της Α΄ κατηγορίας περνώντας από δύο δύσκολες έδρες του τοπικού όπως αυτές, της Σούρπης και του Πρωτεσίλαου. Ενώ αντιμετώπισε στην έδρα του τους Μυρμιδόνες και τον Πανιώνιο. Η ΑΕ Διμηνίου έδωσε τρεις αγώνες στην έδρα της, ξεκίνησε με τον μαχητικό Άρη, στην συνέχεια είχε εύκολο έργο επί της Αγίας Παρασκευής ενώ κατάφερε να αποκλείσει τον Θησέα στην Αγριά και τον πρωτοπόρο του 2ου ομίλου Αλμυρό. Ας δούμε την πορεία των δύο ομάδων στη διοργάνωση που ολοκληρώνεται το Σάββατο.

11004717 1550224991894508 1327715631 n

Ο Α.Σ. Σαρακηνός
Η ομάδα του Θανάση Ψαρόμπα, που είχε προπονητή τον κ. Μπράτσο που έχει μεγάλο μερίδιο στην πορεία προς τον τελικό, ξεκίνησε με εκτός έδρας αναμέτρηση. Αντιμετώπισε τον Αίαντα Σούρπης για την α΄ φάση στην έδρα του σε ένα επεισοδιακό ματς. Παράπονα και από τις δύο πλευρές με μεγάλο νικητή όμως τον Σαρακηνό και πρωταγωνιστή τον Κόρμπα . Ο έμπειρος μέσος ”καθάρισε” το παιχνίδι με δύο γκολ που πέτυχε στο 35΄και στο 77΄. Μοιραίος παίκτης για τον Αίαντα, ο Κωστούλας που είχε ισοφαρίσει στο 59΄αλλά έκανε αυτογκόλ στο 75΄ δίνοντας προβάδισμα στους ροσονέρι. Στην β΄ φάση επιβλήθηκε επί του Πανιωνίου με ”τριάρα”. Εύκολος θεωρητικά αντίπαλος για τον Σαρακηνό που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, με τον Κόρμπα να ανοίγει το σκορ στο 15΄, τον Μπόρα να ζευγαρώνει τα τέρματά τους στο 65΄και τον Κολιαμήτρα να διαμορφώνει το τελικό 3-0. Στα προημιτελικά οι ροσονέρι κατάφεραν να κερδίσουν τους Μυρμηδόνες σε ένα επίσης επεισοδιακό αγώνα. Πολλά παράπονα για την διαιτησία από τους φιλοξενούμενους για την φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Σαρακηνός και που εκτέλεσε εύστοχα ο Ιωάννου στο 79ο λεπτό. Στα ημιτελικά οι φιναλίστ δοκιμάστηκαν στον Πτελεό κόντρα στον τοπικό Πρωτεσίλαο. Μία ομάδα που είναι πολύ δυνατή στην έδρα της αλλά ο Λ. Δενελάβας στο 30΄πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στέλνοντας τον Σαρακηνό στον τελικό.

Η ΑΕ Διμηνίου
Η ΑΕΔ είχε δύσκολο αγώνα στην πρώτη φάση. Ο Άρης Μελισσατίκων μία από τις καλύτερες ομάδες του τοπικού παρατάχθηκε στο γήπεδο του Διμηνίου, όμως ο τότε νεοαποκτηθέντας Σαμαράς πέτυχε το νικητήριο γκολ του αγώνα στο 73ο λεπτό. Στην δεύτερη φάση η ΑΕ Διμηνίου κέρδισε χωρίς καμία δυσκολία την Αγία Παρασκευή 2-0. Το πρώτο τέρμα από τον Ανατολή στο 35΄και το δεύτερο στο 46΄από τον Τανάγια. Στα προημιτελικά πέρασε από την δύσκολη έδρα του Θησέα. Ο αγώνας στην κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλος 2-2 αλλά ο ”κιτρινόμαυροι ΄΄ του Κώστα Παπαστεργίου πέτυχαν δύο γκολ στην παράταση και πήραν το παιχνίδι. Τα γκολ των γηπεδούχων από τους Παλάση(85΄), Δανιλόπουλο(91΄), Παπαϊωάνου(101΄) και για τους φιλοξενούμενους Τανάγιας(20΄), Μαυρίδης(28΄), Φαρασόπουλος(92΄) και Σατελιάν(95΄).
Για την πρόκριση έπαιξε ο Αλμυρός στο γήπεδο του Διμηνίου κόντρα στην τοπική ΑΕΔ αλλά ο Βητόπουλος με κεφαλιά στο 33΄και στο 63΄καθάρισε το παιχνίδι και οδήγησε το Διμήνι στον τελικό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις