Νέοι, έτοιμοι να εκθρονίσουν τους πρωταθλητές

Έτοιμη για ένα ακόμη θαύμα είναι η Εθνική Νέων. Μετά την επική πρόκριση στα ημιτελικά επιστρέφοντας από το -15 στα τελευταία δώδεκα λεπτά του προημιτελικού απέναντι στη Λιθουανία, η ελληνική ομάδα διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό απόψε απέναντι στην Ισπανία (21:15, Novasports).

Η Ελλάδα είναι για έβδομη φορά στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε επίπεδο U20 και δίπλα στα χρυσά του 2002 και του 2009, αλλά και τα ασημένια του 1992 και του 2010 θέλει να προσθέσει ένα ακόμη. Η αντίπαλός της δεν είναι τυχαία, αλλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, που διαθέτει κατά τα 7/12 την ίδια ομάδα που πέρσι σήκωσε την κούπα στη Φινλανδία και φέτος μετρά μόνο νίκες στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, από το περσινό ρόστερ παραμένουν οι Ντε λα Ρούα, Σ. Γκαρθία, Γιούστα, Σορόγια, Βίλα, Μπαρέιρο και Μαρτί.
Προπονητής της ομάδας είναι ο Ίμπον Ναβάρο, που έγινε γνωστός από το πέρασμά του από την Μπασκόνια και μετά από μια πετυχημένη θητεία στη Μανρέσα αντικατέστησε πρόσφατα τον Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Μούρθια. Στο ρόστερ της ισπανικής ομάδας υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι παίκτες, αλλά ξεχωρίζει ο φόργουορντ Σαντιάγκο Γιούστα, που επέστρεψε στη Ρεάλ προ ημερών μετά από μια εξαιρετική διετία στην Ομπραντόιρο (5π. και 2 ριμπ. σε 14,9 λεπτά φέτος στην ACB). Επίσης ξεχωρίζουν οι ψηλοί Ραμόν Βίλα που φοιτά στο κολέγιο Valparaiso και Μαρκ Μαρτί της Σαραγόσα, όπως και ο γκαρντ της Σαραγόσα Σέρχιο Γκαρθία.
Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στις 12 Ιουλίου σε φιλικό στα Χανιά με την Ελλάδα να επικρατεί 79-74 παρά τις απουσίες των Χαραλαμπόπουλου και Λούντζη, αλλά ο ημιτελικός είναι μια άλλη ιστορία…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις