Σε αιγυπτιακά χέρια ο Εργοτέλης

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η γενική συνέλευση του Εργοτέλη η οποία έδωσε την έγκριση στην οικογένεια Σαμί να αναλάβει τις τύχες της επαγγελματικής ομάδας με πρώτο βήμα την σύσταση της νέας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας.

Πρόεδρος της νέας ΠΑΕ θα είναι ο Ναντίμ Σαμί, γιός του Μαγκέτ, με τους δύο επιχειρηματίες να δίνουν το παρών στη Συνέλευση, η οποία ήταν από τις πολυπληθέστερες που έχουν γίνει ποτέ στο σύλλογο τα τελευταία χρόνια. Οι νέοι επενδυτές στον Εργοτέλη μαζί με τον Έλληνα εκπρόσωπό τους Γιώργο Τούντζαρη, ανέλυσαν το πλάνο που έχουν για το σύλλογο, το οποίο έπεισε τους παρισταμένους και έδωσαν ομόφωνα την έγκρισή τους στο να είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα ιδρύσουν τη νέα ΠΑΕ του κρητικού συλλόγου.
Στην αρχή της διαδικασίας ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Στειακάκης που ήταν ο άνθρωπος που είχε σειρά επαφών, συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με τους Σαμί, ενημέρωσε τη Συνέλευση για τα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες με τους επιχειρηματίες. «Θέλαμε να διερευνήσουμε τις προθέσεις και τους σκοπούς που έχουν για τον Εργοτέλη» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Οι απαντήσεις τους και τα όσα μας είπαν μας έχουν καλύψει, όμως την απάντηση θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Έχουμε το μυαλό και την καρδιά να αποφασίσουμε, αφού τους ακούσουμε, αυτό που θα είναι το καλύτερο για το σύλλογο μας».
Ο κ. Στειακάκης επίσης εξήρε την παρουσία και προσφορά στο σύλλογο του Γιώργου Βρέντζου, του ανθρώπου που όπως είπε πήρε μια ομάδα από το μηδέν και την έκανε πρωταθλήτρια, δίνοντάς της την ευκαιρία να γίνει και πάλι επαγγελματική. Το ίδιο έκαναν στη συνέχεια και οι Μαγκέτ και Ναντίμ Σαμί, με τον τελευταίο να καλησπερίζει στα Ελληνικά, λέγοντας στη συνέχεια: «Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο την ομάδα και να μπορέσουμε να έχουμε τις επιτυχίες που είχε και παλαιότερα» και έκλεισε τη σύντομη τοποθέτησή του, λέγοντας και πάλι στα Ελληνικά: «Ζήτω ο Εργοτέλης»!
Ακολούθως ο Μαγκέτ Σαμί και αυτός από τη δική του πλευρά ανέφερε το πόσο σημαντική ήταν για το σύλλογο η παρουσία του Γιώργου Βρέντζου, που ήταν πρωταθλητής όπως τόνισε, κάτι που επιθυμεί και για τον εαυτό του και συνέχισε: «έκανε πολλά και σημαντικά πράγματα για το σύλλογο και τον βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα». Ευχαρίστησε για το καλωσόρισμα που του επιφυλάχθηκε και συνέχισε:
«Έχω μάθει αρκετά πράγματα για τον Εργοτέλη και για όσους τον έχουν βοηθήσει τα τελευταία χρόνια, όπως είναι ο Γιώργος (δείχνοντας τον κ. Σουλτάτο), τις επιτυχίες του οποίου θέλω να έχω και εγώ. Κάθε επιτυχία όμως για να έρθει χρειάζεται σκληρή δουλειά και αυτό είναι που θα κάνουμε. Όλες οι ομάδες που έχω είναι κιτρινόμαυρες, όπως συμβαίνει και με τον Εργοτέλη. Φαίνεται πως έχω… κιτρινόμαυρη καρδιά», με την τελευταία του φράση να προκαλεί έντονα χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους.
Μιλώντας περισσότερο για το όραμα που έχει για τον Εργοτέλη, ο Μαγκέτ Σαμί ανέφερε: «Αυτό που θέλουμε από την ομάδα είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να ικανοποιεί τον κόσμο της. Παράλληλα να μπορούν να εξελίσσονται μέσα από αυτοί οι ποδοσφαιριστές της και να μπορούν στη συνέχεια να κάνουν μεγάλη καριέρα. Στην αρχή στον Εργοτέλη θα έχουμε παίκτες από τους πολλούς ταλαντούχους που υπάρχουν στις άλλες ομάδες που έχουμε, όμως μακροπρόθεσμα θα είναι να αποτελείται η ομάδα, όσο το δυνατόν από περισσότερους δικούς της παίκτες. Όταν θα έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες θα μπορούμε και να τους πουλάμε, όπως έχουμε κάνει ήδη και στο Βέλγιο και στην Αίγυπτο.
Δεν θα είναι όμως αυτός ο μοναδικός μας στόχος για τον Εργοτέλη. Δεν θα έχουμε απλά μια ομάδα, αλλά μια ομάδα που θα παίζει για να νικά σε κάθε παιχνίδι και όταν νικάς κάθε αγώνα, έρχονται και οι διακρίσεις που θα μας βοηθήσουν κάποια στιγμή να βρεθεί ο σύλλογος και πάλι στη Super League όπου ήταν στο παρελθόν».
Μετά τους νέους επενδυτές του Εργοτέλη, το λόγο πήρε ο Γιώργος Τουντζάρης, ο άνθρωπος με τον οποίο έχουν άμεση συνεργασία στη χώρα μας και αφού συστήθηκε και παρουσίασε τον εαυτό του, είπε για τα νέα «αφεντικά» της ΠΑΕ που θα συσταθεί: «Είμαι σίγουρος για τον κ. Σαμί, καθώς τον γνωρίζω αρκετά καλά και ξέρω πως είναι ένας άνθρωπος που έχει όραμα. Ήθελε να ασχοληθεί με τον ελληνικό ποδόσφαιρο και του αρέσουν οι προκλήσεις. Να ξεκινά και να αναλαμβάνει ομάδες από το μηδέν.
Όταν προέκυψε το ενδιαφέρον για τον Εργοτέλη, είδε πως είναι μια ομάδα που παίζει σε ένα μεγάλο γήπεδο όπως είναι το Παγκρήτιο και πιστεύει πως μέσα σε αυτό μπορεί να αναπτυχθεί και να φτάσει και πάλι στη Super League και το νησί πρέπει να έχει ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και ελπίζουμε να είμαστε και πάλι εμείς. Είναι ένας άνθρωπος που όταν φεύγει από κάπου δεν αφήνει καμένη γη. Δουλεύει αρκετά πάνω στην εξέλιξη και εκμετάλλευση των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και αυτό είναι κάτι που κάνει με επιτυχία τόσο στο Βέλγιο, όσο και στην Αίγυπτο».
Μετά την έγκριση από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης, όταν δόθηκε και τυπικά το «χρίσμα» στην οικογένεια Σαμί, τόσο ο πατέρας Μαγκέτ, όσο και ο γιος Ναντίμ, ευχαρίστησαν για την τιμή που τους έγινε, με τον Μαγκέτ Σαμί να λέει: «Όλοι μαζί και οι άνθρωποι που βρίσκονται ήδη στο σύλλογο και αυτοί που θα έρθουν, θα βοηθήσουμε να έχει ο Εργοτέλης την πορεία που αξίζει. Θα ξεκινήσουμε άμεσα όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Έχουμε κάνει ένα προσχέδιο και θα ξεκινήσουμε άμεσα να το υλοποιούμε, καθώς δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας».
Για όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρειάζονται για την ίδρυση της νέας εταιρείας, συστάθηκε μια προσωρινή επιτροπή την οποία αποτελούν οι Μαγκέτ και Ναντίμ Σαμί, ο έλληνας εκπρόσωπος τους Γιώργος Τουντζάρης, και οι κ.κ. Στειακάκης και Μπροκαλάκης. Ξεκαθαρίστηκε πως κάποιοι από τους παίκτες που είχε η ομάδα πέρσι θα παραμείνουν και εφέτος, θα αξιολογηθούν και θα προωθηθούν νέοι παίκτες, ενώ θα παραμείνουν στις θέσεις που είχαν οι Σταύρος Λαμπράκης και Γιάννης Ράλλης.
Ο κ. Τουντζάρης αποκάλυψε πως σύντομα θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις ποδοσφαιριστών, αλλά και προπονητή, χωρίς όμως να υπεισέρθει σε περισσότερες λεπτομέρειες πάνω σε αυτά.
Πηγή: GrandSport

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις