Ήττα και αποκλεισμός με τον ίδιο τρόπο για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στάθηκε καλά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί και να… ανακατέψει το ματς, όμως πληγώθηκε και πάλι από ένα κόρνερ (στο 74′) και γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό με 1-0.Το 0-2 του αγώνα στο ΟΑΚΑ δεν της άφηνε και πολλά περιθώρια. Ωστόσο, η ΑΕΚ πήγε στη Μόσχα με στόχο να εμφανίσει μια καλύτερη εικόνα από αυτή στην Αθήνα, να ελέγξει περισσότερο το ματς και να κυνηγήσει ένα γκολ που θα… ανακάτευε τα πράγματα. Τα έκανε όλα εκτός από το τελευταίο.

Διαχειρίστηκε το παιχνίδι αρκετά καλά για περίπου μια ώρα και στο 63′ είχε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-0, αλλά το εξαιρετικό σουτ του Γιόχανσον σταμάτησε πρώτα στον Ακινφέεφ και μετά στο δοκάρι. Έντεκα λεπτά αργότερα, η ΤΣΣΚΑ πλήγωσε για τρίτη φορά συνολικά την Ένωση με γκολ από κόρνερ και ουσιαστικά τελείωσε τις όποιες ελπίδες της για ανατροπή.

Με τους Κιτρινόμαυρους να μην καταφέρουν έστω να πάρουν την ισοπαλία, καθώς ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στην δεύτερη μεγαλύτερη φάση της ΑΕΚ στο ματς. Και πλέον, θα συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια για φέτος στα play off του Europa League.

Ισορροπία… με φάσεις

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα και προσπάθησε να βρει τρόπο για να απειλήσει τους Ρώσους, έχοντας και την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 9′: ο Μάνταλος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, δημιούργησε τον χώρο με ωραία ενέργεια και έκανε ένα σουτ που ανάγκασε τον Ακινφέεφ σε εντυπωσιακή επέμβαση. Ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ απάντησε με δυο σημαντικές φάσεις μέσα σε δύο λεπτά. Στο 14′ ο Βιτίνιο μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 16′ ο ίδιος παίκτης μπήκε στην περιοχή και πιέστηκε από τον Μπακάκη όσο χρειαζόταν για να πέσει στα πόδια του ο Ανέστης και να… καθαρίσει τη φάση.

Στο 22′ ο Βράνιες δοκίμασε ένα αρκετά μακρινό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 27′ οι Ρώσοι έχασαν νέα ευκαιρία με τον Γκολόβιν, ο οποίος βρέθηκε με τη μπάλα στα όρια της περιοχής, έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε ξανά με μια σέντρα σουτ του Μάνταλου, που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ακινφέεφ, ενώ το ίδιο συνέβη και με ένα σουτ του Λιβάγια στο 40′. Στο 45′ ο Γιόχανσον έκανε μια κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ακινφέεφ μπλόκαρε, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Άγγιξε το γκολ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε την πρώτη τελική και στο δεύτερο μέρος, όταν στο 48′ ο Λιβάγια βρήκε τον Κλωναρίδη, αυτές έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής και ο Ακινφέεφ μπλόκαρε στη γωνία του. Στο 56′ η ΤΣΣΚΑ απείλησε κι αυτή με ένα σουτ, του Τζαγκόεφ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 63′ η Ένωση έφτασε μια ανάσα από το 1-0, όταν ο Γιόχανσον έκανε ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, ο Ακινφέεφ απέκρουσε, η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κλωναρίδης πλάσαρε ψηλά άουτ!

Στο 68′ ο Μάνταλος διεκδίκησε μια ψηλή μπαλιά με τον Ακινφέεφ, τσίμπησε με το κεφάλι, ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ φάνηκε να τον βρήκε λίγο στο κεφάλι, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Το ίδιο έκανε και δύο λεπτά αργότερα όταν σε σουτ του Βιτίνιο, όταν η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Μπακάκη, την ώρα που προσπαθούσε να το κολλήσει στο σώμα του.

Ξανά από στημένο…

Τελικά η ομάδα που κατάφερε να προηγηθεί ήταν και πάλι η ΤΣΣΚΑ. Πάλι από κόρνερ, όπως συνέβη και στο ΟΑΚΑ. Στο 74′ έγινε η εκτέλεση από δεξιά, ο Μπερεζούτσκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Νάτχο (που μόλις είχε μπει στο ματς) έφυγε στην πλάτη του Μπακάκη, έκανε την προβολή και η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Ανέστη. Μάλιστα, στο 85′, μετά από ακόμη ένα στημένο (φάουλ) ο Φερνάντες σκόραρε από κοντά, όμως το γκολ ακυρώθηκε γιατί είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του για να κάνει το κοντρόλ.

Στο 88′ συνεργάστηκαν δύο αλλαγές της ΑΕΚ και οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν ξανά πολύ κοντά στο γκολ. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε μια σέντρα, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος από κοντά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Το ματς έκλεισε με ένα τετ α τετ του Ολανάρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ανέστη να κρατά το σκορ στο 1-0…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΤΣΣΚΑ (Βίκτορ Γκoρτσένκο): Ακινφέεφ, Μ. Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Βάσιν, Αλ. Μπερεζούτσκι, Τζαγκόεφ (72′ Νάτχο), Βιτίνιο, Γκολόβιν (81′ Μιλάνοφ), Β. Μπερεζούτσκι, Σένικοφ, Τσάλοφ (69′ Ολανάρε).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Βράνιες, Λόπες, Σιμόες (77′ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (77′ Γιακουμάκης), Λιβάγια (71′ Χριστοδουλόπουλος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις