Εκθρόνιση Μπολτ από τον Γκάτλιν

Μεγάλος νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Λονδίνου στην κούρσα των 100 μέτρων είναι ο Τζάστιν Γκάτλιν, αλλά είναι από τις ελάχιστες στιγμές στην ιστορία του αθλητισμού, που ο πρώτος έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον Γιουσέιν Μπολτ!
Ο Τζαμαϊκανός, κορυφαίος σπρίντερ στην ιστορία του στίβου, στην τελευταία ατομική κούρσα της καριέρας του, έμεινε τρίτος, αλλά το γεγονός αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα τα όσα είχε πετύχει μέχρι και σήμερα.
Mε το κοινό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου να έχει μείνει βουβό, τη στιγμή που είχαν περάσει αρκετά λεπτά από την ολοκλήρωση της κούρσας, λόγω της ήττας του 30χρονου, ο Γκάτλιν πανηγύριζε σαν μικρό παιδί τη νίκη του, ωστόσο απέδωσε ύψιστη τιμή στον Μπολτ αφού υποκλίθηκε -στην κυριολεξία- μπροστά του.
Δεύτερος στην κούρσα τερμάτισε ο Αμερικανός, Κρίστιαν Κόουλμαν με 9.94, με τον Γκάτλιν να κάνει 9.92 και τον Μπολτ 9.95. Ο κορυφαίος σπρίντερ πραγματοποίησε για ακόμα μια φορά κακή εκκίνηση, αλλά στην τελευταία του κούρσα δεν μπόρεσε να μαζέψει τη διαφορά του από τους αντιπάλους του και τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Η κατάταξη
1. Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 9.92
2. Κρίστιαν Κόουλμαν (ΗΠΑ) 9.94
3. Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.95
4. Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα) 9.99
5. Ακάνι Σιμπίνε (Νότια Αφρική) 10.01
6. Ζιμί Βικό (Γαλλία) 10.08
7. Ρις Πρέσκοντ (Μεγάλη Βρετανία) 10.17
8. Μπίνγκτιαν Σου (Κίνα) 10.27

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις