Στο πρώτο του φιλικό… επικράτησε ο Αίας στην Αγχίαλο

Φιλική αναμέτρηση είχαμε νωρίτερα το απόγευμα στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου, μεταξύ του Πυράσου και του Αίαντα Σούρπης, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν τελικά με 1-2. Ο Πύρασος δεν έπιασε τόσο καλή απόδοση, όσο στο προηγούμενο φιλικό…

παρατάχθηκε με πολλές απουσίες και ηττήθηκε 1-2 από τον Αίαντα Σούρπης, που έδειξε ότι και φέτος θα είναι αξιόμαχος και ανταγωνιστικός.
Ο Αίας έδωσε το πρώτο του φιλικό, είχε καλύτερη εικόνα και η ομάδα έδειξε στοιχεία τα οποία άφησαν ικανοποιημένο τον προπονητή Κώστα Στέκα, όπως η κυκλοφορία της μπάλας και η δημιουργία φάσεων, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο όταν και αγωνίστηκαν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές.
Το 0-1 σημειώθηκε στο 15′ από τον Χειλά και το 0-2 από τον Μακανίκα, ενώ μείωσε ο Ζαχαράκης στο 82′ με εξαιρετικό πλασέ. Οι κυριότερες ευκαιρίες για τον Πύρασο στο 18′ με πλασέ του Γάτου που απέκρουσε αμυντικός πάνω στη γραμμή του τέρματος, στο 30′ με κοντινό πλασέ στην κίνηση άουτ του Σιώμου, στο 60′ με σουτ του Ζαχαράκη άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 80′ ο Ζαχαράκης είχε μακρινή εκτέλεση φάουλ που χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
Αρκετές φάσεις για γκολ δημιούργησε και ο Αίας που ήταν πολύ απειλητικός στην επίθεση.
Όπως τόνισε ο έμπειρος τεχνικός του Αίαντα, τα φιλικά δεν είναι για να κρίνουμε το αποτέλεσμα, αλλά είναι ιδιαίτερα παιχνίδια που δίνουν τη δυνατότητα στους προπονητές να δοκιμάσουν παίκτες, θέσεις, πλάνα και γενικότερα να πειραματιστούν σε σχέση με την ομάδα τους, σε διάφορες τομείς, που δεν τους επιτρέπεται να το κάνουν στους επίσημους αγώνες.
Πρόσθεσε ότι η ομάδα του χρειάζεται ακόμη δουλειά και ότι η προετοιμασία θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο, προκειμένου να βελτιωθούν περισσότερο σε τομείς και σε ιδιαίτερα στοιχεία που θέλει ο ίδιος να εφαρμοστούν μέσα στο παιχνίδι
Να σημειωθεί πως στον αγώνα δεν υπήρχαν διαιτητής κι επόπτες.
ΠΥΡΑΣΟΣ:: Τσιλίκος, Γ. Τσάμης, Ίμπρα, Μαγιόγλου, Τσορμπαντζής, Δ. Τσάμης, Μπασδάνης, Γάτος, Σιώμος, Ζαχαράκης, Φούκης. Αγωνίστηκαν στο β’ ημίχρονο οι Μπράνος, Μπόγκαμος, Κοσμάς.
ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Μπούρας, Κραβαρίτης, Πλαβός, Χριστέλος, Μπιρτσάι, Μακανίκας, Χειλάς, Κατσαβριάς, Σιαμέτης, Μπάκος. Αγωνίστηκαν και οι Μαλλιαρός, Αναγνώστου, Κ. Κατσαβριάς, Καλοδήμος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις