Θέλει να “αλώσει” το Αλκαζάρ ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΛ (pregame)

Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 ο Ολυμπιακός έφευγε νικητής από το Αλκαζάρ επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΛ για το Κύπελλο. Πεντέμισι μήνες μετά, οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται σήμερα (22/1, 18.00) στο ίδιο γήπεδο κόντρα στους «βυσσινί» για το πρωτάθλημα και θέλουν να επαναλάβουν την επιτυχία τους. Η αναμέτρηση θα…

…μεταδοθεί «ζωντανά» από το ΟΤΕ Sport 4 και ραδιοφωνικά από τον ΣΠΟΡ FM 89.5.
Η σημερινή αναμέτρηση είναι στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τους «ερυθρόλευκους» να μην αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, πλην του τραυματία Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος χάνει την υπόλοιπη χρονιά.
Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, που έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι και σ’ αυτού του είδους τα ματς ο νικητής κρίνεται στις λεπτομέρειες. Οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο, είναι από τις ποιοτικές ομάδες της κατηγορίας και αναμένεται να γίνει ένα δυνατό και κλειστό παιχνίδι, καθώς τόσο η ΑΕΛ, όσο και ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να ρισκάρουν.
Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και στη συνέχεια ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών, που συμπεριλήφθησαν στην αποστολή, η οποία κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Πορταριά».
Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση στο ΕΑΚ το «παρών» έδωσαν και αρκετοί οπαδοί των Austrian Boys, οι οποίοι εμψύχωσαν τους παίκτες με τα συνθήματά τους και ζήτησαν τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΛ. Οι Austrian Boys καλούν τα μέλη τους να βρίσκονται σήμερα στις 3 το μεσημέρι στη συμβολή του περιφερειακού με την Ιωλκού, όπου και θα περάσει το πούλμαν του Ολυμπιακού για τη Λάρισα, ξεπροβοδίζοντας την αποστολή και εμψυχώνοντας τους ποδοσφαιριστές.
Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Αγρ. Αστέρα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, με μοναδική βέβαια απουσία, αυτή του Μαρτίνεθ. Έτσι κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρίζος, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες θα είναι οι Ζέρης (δεξιά) και Μπουτζίκος (αριστερά). Ο τελευταίος, όπως όλα δείχνουν ,θα προτιμηθεί για το βασικό σχήμα, όπως συνέβη και στην αναμέτρηση με τον Αστέρα όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν βλέπουμε να αλλάζει, με τους Γιαλούση και Μπάρμπα να είναι οι δύο στόπερ. Εκτός κι αν ο Ελευθερόπουλος χρησιμοποιήσει τον νεαρό Ιντζίδη στη θέση του Μπάρμπα. Στον άξονα θα παίξουν οι Ρόκας και Τριανταφυλλάκος, ενώ στις δύο πτέρυγες θα αγωνιστούν οι Μπιτάνγκ (αριστερά) και Νικολιάς (δεξιά), με τον Θέο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να παίξει ως επιθετικό χαφ, πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο, τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού και του Βορείου ομίλου. Ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε και είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Κασμερίδης, Μπαλντοβαλίεφ, Κυζιρίδης, Μακρυδημήτρης, Καρράς και Μαργαρίτης.

Η ΑΕΛ
Η προετοιμασία της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε το Σάββατο και στη συνέχεια ο Παναγιώτης Τζαναβάρας ανακοίνωσε τους παίκτες που μετέχουν στην αποστολή, η οποία απαρτίζεται από 19 ποδοσφαιριστές. Ο Μουλόπουλος είναι τραυματίας και έμεινε εκτός αποστολής, όπως εκτός έμειναν και οι Κουρτεσιώτης, Παμλίδης, Μπαλασάκης, Σταθάκης και Περίκο. Η 19άδα: Αποστολίδης, Πατσιογεώργος, Ζαχαράκης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Ρίστοβιτς, Πινδώνης, Ελιομάρ, Φλεριβάλ, Μπανούσης, Ριμπέιρο, Ν’ Γκεσάν, Γιάντσης, Πίντο, Μπόγιοβιτς.
Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Χουλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας )
4ος διαιτητής: Μολιχιτούδης (Μακεδονίας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις