Δύο νεαροί του Ερμή Βόλου στη Γερμανία

Μετά τον φιλικό αγώνα του Ερμή Βόλου απέναντι στην Κ15 του Ολυμπιακού, οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές του Ερμή ,Πουλιάνας Δημήτριος και Μπουμπούκης Αναστάσιος, γεννημένοι του 2004, αναχώρησαν για τη Γερμανία με προορισμό τον αδελφοποιημένο σύλλογο SV Böblingen Stuttgart. Οι δύο νεαροί, Πουλιάνας και Μπουμπούκης, θα λάβουν μέρος…

στην προετοιμασία του γερμανικού συλλόγου με σκοπό να συλλέξουν επιπλέον εμπειρίες.
Στα πλαίσια της κοινής συνεργασίας μεταξύ των δύο συλλόγων, στο εν λόγω φιλικό παιχνίδι που δόθηκε, έλαβε μέρος και ο νεαρός ποδοσφαιριστής Μάγκος Ελευθέριος που ανήκει στο SV Böblingen Stuttgart, ενώ κατάγεται από την Λάρισα. Η κλήση για δοκιμή των δύο νεαρών, καταδεικνύει το έργο, τις φιλοδοξίες και τους στόχους τις ακαδημίας του Α.Σ ΕΡΜΗΣ Βόλου, οι οποίοι οριοθετούνται με την παρακάτω ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Α.Σ ΕΡΜΗΣ Βόλου:
“Όπως γνωρίζετε είμαστε ένας σύλλογος που εξειδικεύεται στα παιδιά και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς συμβαίνει οι ηλικίες 14 με 16 να σταματούν το ποδόσφαιρο για διάφορους λόγους.
Κάποιοι από τους λόγους είναι η αιτιολογία των αυξημένων σχολικών υποχρεώσεων, άλλος λόγος είναι απλά ότι ατονεί το ενδιαφέρον του ίδιου του νεαρού από το συγκεκριμένο άθλημα.
Άλλα παιδιά βρίσκουν ποδοσφαιρική στέγη σε κάποιον σύλλογο, όμως λόγω του ότι είναι ανέτοιμα δεν μπορούν να λάβουν χρόνο συμμετοχής στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, όπου οι ερασιτεχνικές ομάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους με σκοπό τον πρωταθλητισμό. 
Εμείς στον Α.Σ. ΕΡΜΗ σταθήκαμε στο εξής γεγονός. Τί μπορούμε να κάνουμε από δική μας πλευρά ως Α.Σ. ΕΡΜΗΣ ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά που πραγματικά αγαπούν το ποδόσφαιρο και επιθυμούν να το συνεχίσουν.
Επίσης, αν πράγματι μας ενδιαφέρει η παρουσία του Ερμή σε υψηλές κατηγορίες.
Αυτά λοιπόν το θέματα συζητήθηκαν με την διοίκηση και μαζί με τον προπονητή της 1ης ομάδας μας κ. Μπράτσο Δημήτρη, όπως και με τους υπόλοιπους συνεργάτες του συλλόγου κ.κ. Γεραμπίνη Παναγιώτη, Κοντομήτρο Αθανάσιο, Λίταινα Γεώργιο, Τσιντζιλιώνη Απόστολο, Κυριάκο Γεώργιο. Αποφασίσαμε λοιπόν να κατέλθουμε στο ερασιτεχνικό με σκοπό να στηρίξουμε όσα παιδιά πραγματικά αγαπούν το ποδόσφαιρο και επιθυμούν να συνεχίσουν. Επίσης ότι θέτουμε σε δεύτερη μοίρα την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται ο σύλλογος στο μέλλον. Ερχόμαστε να καλύψουμε αυτό το κενό και να δώσουμε χώρο στα νέα παιδιά να παρουσιαστούν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, να αποκομίσουν εμπειρίες και να βελτιώσουν τις ικανότητες τους.

Κατά αυτόν τον τρόπο θεωρούμε ότι τα υπόλοιπα σωματεία θα ενδιαφερθούν για τα νέα παιδιά και να τα εντάξουν στο δυναμικό τους με πίστη και περισσότερο εμπιστοσύνη στο μέλλον.
Υπήρξε ένας προβληματισμός για να στελεχωθεί η ομάδα μας από 3-4 έμπειρους ποδοσφαιριστές για διάφορους λόγους. Αποφασίσαμε να μην το πράξουμε με την λογική να μην στερήσουμε θέσεις της ενδεκάδας στα παιδιά και να παρουσιαστούν όλα μέσα στην χρονιά. Η 1η ομάδα του Ερμή αποτελείται από την ηλικία 2001/2002 ενώ η 2η ομάδα αποτελείται από λίγα 2002, 2003 και 2004.
Μέσα στην χρονιά και τα παιδιά της 2ης ομάδας θα τα δοθεί χώρος και χρόνος συμμετοχής στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.
Επίσης, θεωρούμε ότι με τον καιρό θα βελτιωθεί το ποδόσφαιρο του νομού μας μιας και θα τροφοδοτείται συνεχώς από εκπαιδευμένα νεαρά άτομα που θα βρίσκονται εν ενεργεία στο ποδόσφαιρο. Ασφαλώς ένα άλλο θέμα είναι ότι υποστηρίζουμε την μικτή Νέων της ΕΠΣΘ, διότι θα έχουν αγώνες στα πόδια τους οι νεαροί ποδοσφαιριστές και θα παρουσιάζονται δυνατότεροι μέσα από τον αγωνιστικό ρυθμό.
Συνάμα υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές που είναι ταλέντα και καθυστερεί η ωρίμανση τους. Μέσα από τον Ερμή κερδίζουν χρόνο να ωριμάσουν οι ίδιοι και να βρουν τον δρόμο τους προς μία «Κ-ΠΑΕ».
Εν κατακλείδι, όπως βλέπετε επιθυμούμε να διατηρηθεί η ταυτότητα του συλλόγου Ερμή. Παραμένουμε ακαδημία και εργαζόμαστε στα τμήματα υποδομής.
Φιλοσοφία μας πάντα ήταν να χαιρόμαστε ότι κάνουμε με σοβαρότητα και μέσα από την σοβαρότητα να βλέπουμε τους καρπούς της βελτίωσης και της επιτυχίας των νεαρών αθλητών μας.
Έχουμε προσδιορίσει τον στόχο ως εξής: Να δοθεί κίνητρο στο νεαρό να παραμείνει στο ποδόσφαιρο, να του δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει να δουλεύει σε αυτό που αγαπά, να του δοθεί χρόνος για ωρίμανση, να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και να βρει τον δρόμο του. Να συνεχίσει να αποτελεί ο ΕΡΜΗΣ τροφοδότης του ποδοσφαίρου.
Αυτό έχουμε προσδιορίσει ως «πρωταθλητισμό» στο σύλλογο Α.Σ. Ερμή”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις