Η καλύτερη… πελάτισσα, ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1

Με γκολ του Κώστα Μπάρμπα στο 52′ ο Ολυμπιακός Βόλου «άλωσε» το Αλκαζάρ, νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ, ρίχνοντας τους «βυσσινί» στο καναβάτσο. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν σπουδαία νίκη, ξεπέρασαν κατά δύο βαθμούς τη Λάρισα στη βαθμολογία και πλέον έχει μπει γερά στο…

….κυνήγι των πλέι οφ. Για τέταρτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός δεν έχασε από την ΑΕΛ σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, ενώ όπως και την 1η Σεπτεμβρίου του 2014, έτσι και σήμερα το βολιώτικο συγκρότημα πήρε τη νίκη. Αξίζει να αναφέρουμε, πως σε τέσσερα ματς με τη Λάρισα ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχθεί τέρμα (συνολικό σκορ 4-0).
Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, διακόπηκε στο 79′ καθώς έπεσαν καπνογόνα και δακρυγόνα στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς της ΑΕΛ, οι οποίοι τα έβαλαν με την αστυνομία, ενώ έπεσαν δεκάδες καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά το ματς ξεκίνησε και πάλι μετά από 25 λεπτά, χωρίς το σκορ να αλλάξει και τον Ολυμπιακό να παίρνει μια τεράστια νίκη.

Η διάταξη του Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε ο Ελευθερόπουλος στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τον Αγρ. Αστέρα. Συγκεκριμένα, ο Τριανταφυλλάκος πήρε τη θέση του τραυματία Μαρτίνεθ στον άξονα, ενώ ο Μπεριάν αγωνίστηκε στην αριστερή πτέρυγα αντί του Μπεριάν. Ο Ρίζος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, οι Ζέρης και Μπουτζίκος ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες, ενώ οι Γιαλούσης και Μπάρμπας ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Οι Ρόκας και Τριανταφυλλάκος αγωνίστηκαν στον άξονα, οι Νικολιάς (δεξιά) και Μπεριάν (αριστερά) στις πτέρυγες, με τον Θέο να κινείται πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο.

Δυνατό ματς στο πρώτο μέρος
Οι δυνατές μονομαχίες κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΛ να έχει την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι στον Ολυμπιακό που δεν είχε να επιδείξει κάποια σπουδαία ευκαιρία. Οι «βυσσινί» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 10λεπτο είχαν δύο καλές στιγμές για γκολ. Στο 2′ ο Μπόγιοβιτς σούταρε έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνά έξω από το αριστερό δοκάρι του Ρίζου. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 7′, ο Ριμπέιρο βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι των «ερυθρολεύκων».
Μετά το 10′ ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι, ανέβηκε πιο ψηλά, ωστόσο, ο βαρύς αγωνιστικός χώρος από την βροχή που έπεφτε εμπόδιζε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να ξεδιπλώσουν τις αρετές μέσα στο γήπεδο. Η μπάλα παιζόταν κυρίως στο χώρου του κέντρου, με δυνατές μονομαχίες εκατέρωθεν και το διαιτητή Παναγιωτόπουλο να δείχνει συνολικά πέντε κίτρινες κάρτες (τρεις για την ΑΕΛ και δύο για τον Ολυμπιακό).
Στο 13′ πάντως, ο Καρανίκας έφτυσε τον Γιαλούση εκτός φάσης, μπροστά στο δεύτερο βοηθό Παπαδόπουλο, δίχως όμως ο παίκτης της Λάρισας να δεχθεί κάρτα.
Στο διάστημα 16′-45′ το παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο, όσον αφορά τη δημιουργία φάσεων, υπήρχε νευρικότητα από τους παίκτες και των δύο ομάδων, με το τερέν να γίνεται ακόμη πιο βαρύ, όσο κυλούσε ο χρόνος.
Για να φτάσουμε στο 45′ όπου η ΑΕΛ έχασε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Ρίζος δεν έκανε έξοδο, ο Ελιομάρ έπιασε την κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να διώχνει σωτήρια, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

«Χρυσός» σκόρερ ο Μπάρμπας
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τον Ν’ Γκεσάν να παίρνει τη θέση του Καρανίκαν και στο πρώτο πεντάλεπτο δημιούργησε δύο φάσεις. Στο 47′ ο Μπόγιοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, με τον Ρίζο να πέφτει στα πόδια του Σέρβου επιθετικού και να διώχνει σωτήρια τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα, στο 49′, ακυρώθηκε σωστά γκολ της ΑΕΛ ως οφσάιντ. Ο Ριμπέριο εκτέλεσε φάουλ, ο Μπόγιοβιτς βρήκε τη μπάλα και στην έστειλε στα δίχτυα, όμως ο μέσος της ΑΕΛ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
Για να φτάσουμε στο 52′ όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ από μια στημένη φάση. Ο Γιαλούσης εκτέλεσε φάουλ , ο Μπάρμπας πήδηξε ψηλότερα από τους δύο στόπερ της ΑΕΛ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ 0-1.
Το γκολ έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έκλειναν σωστά τους χώρους, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να απειλήσει το τέρμα του Ρίζου με στημένες φάσεις. Στο 57′ οι «βυσσινί» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Ριμπέριο εκτέλεσε φάουλ, ο Πινδώνης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο
63′ κεφαλιά του Μπόγιοβιτς μπλόκαρε ο Ρίζος, ενώ στο 65′ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Λάρισα. Ο Ριστοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Ρίζος δεν έκανε άστοχη έξοδο και ο Κοντοδήμος με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.
Ο προπονητής της ΑΕΛ, Παναγιώτης Τζαναβάρας, ρίσκαρε, έριξε στο ματς τους Ρίστοβιτς και Πίντο, με στόχο να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού, ωστόσο, στο 72′ η αποβολή του Πινδώνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα.
Στο 76′ ο Ρόκας εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Αποστολίδης απέκρουσε με γροθιές, για να χαθεί καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει το 0-2.
Στο 80′ το παιχνίδι διεκόπη, καθώς οι φίλαθλοι της ΑΕΛ έριξαν καπνογόνα, έσπασαν καθίσματα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, με το διαιτητή να αποφασίζει τη διακοπή του αγώνα. Μετά από 25 λεπτά το ντέρμπι άρχισε και πάλι, με το παιχνίδι να συνεχίζεται από το 79′.
Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι το τέλος του αγώνα η ΑΕΛ άσκησε πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού, με τους «βυσσινί» να χάνουν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ν’ Γκεσάν στο 92′. Ο Μπουτζίκος δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αυτή στρώθηκε στον επιθετικό της ΑΕΛ, ο οποίος σούταρε άουτ
Νωρίτερα, πάντως, στο 90′ ο Μπανούσης έσπρωξε τον Ρόκα μέσα στην περιοχή με τον Παναγιωτόπουλο να μην σφυρίζει το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.
Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την ΑΕΛ στη βαθμολογία και βρίσκεται στην 4η θέση, ένα βαθμό πίσω από την 3η της κατάταξης Ζάκυνθο.

ΑΕΛ: Αποστολίδης, Σαρακατσάνος, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Καρανίκας (46′ Ν’ Γκεσάν), Νεμπεγλέρας (70′ Πίντο), Μπανούσης, Πινδώνης, Ελιομάρ (60′ Ρίστοβιτς), Ριμπέιρο, Μπόγιοβιτς
Ολυμπιακός Βόλου: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούση, Μπάρμπας, Ρόκας, Τριανταφυλλάκος, Νικολιάς (82′ Μακρυδημήτρης), Μπεριάν, Θέος (57′ Κυζιρίδης), Διαμαντόπουλος (66′ Μπαλντοβαλίεφ)

Σκόρερ: 52′ Μπάρμπας
Κόκκινη: 72′ Πινδώνης (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Πινδώνης, Ελιομάρ, Νεμπεγλέρας, Μπανούσης-Τριανταφυλλάκος, Ζέρης, Νικολιάς
Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Χουλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας )
4ος διαιτητής: Μολιχιτούδης (Μακεδονίας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις