Στο χέρι του πλέον τα πλέι οφ

Ολυμπιακός και Ζάκυνθος ήταν οι κερδισμένες ομάδες της 18ης αγωνιστικής στο Βόρειο όμιλο της Football League, όσον αφορά αυτές που μάχονται για τα πλέι οφ, καθώς νίκησαν εκτός έδρας την ΑΕΛ και τον Φωκικό αντίστοιχα, τη στιγμή που η Λαμία έχανε βαθμούς στην Κατερίνη στο ματς με τον Πιερικό (0-0). Ο Ηρακλής έκανε το ρεπό του και έμεινε…

…στους 42 βαθμούς, έχοντας διαφορά 13 βαθμών από τον τέταρτο της κατάταξης Ολυμπιακό.
Η νίκη του Ολυμπιακού στη Λάρισα ήταν σημαντική για πολλούς λόγους. Πρώτον η ομάδα νίκησε εκτός έδρας τον βασικό της αντίπαλο στη μάχη για τα πλέι οφ, δεύτερον ξεπέρασε την ΑΕΛ κατά δύο βαθμούς στη βαθμολογία, ενώ υπερτερεί και στην ισοβαθμία, αν υπάρξει στο τέλος, τρίτον μείωσε σε έξι βαθμούς τη διαφορά από την 2η της κατάταξης Λαμία, την οποία και θα αντιμετωπίσει σε δύο αγωνιστικές στο Βόλο, ενώ παρέμεινε η διαφορά του ενός βαθμού από την Ζάκυνθο, η οποία ωστόσο έχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια.
Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά φέτος σημειώνει τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα κι αυτό το σερί σε συνάρτηση με τις απώλειες βαθμών των άλλων ομάδων που έχουν τον ίδιο στόχο με τους «ερυθρόλευκους», φέρνει τον Ολυμπιακό να μπαίνει πολύ γερά στη μάχη των πλέι οφ, τη στιγμή που τα πράγματα φαινόταν πολύ δύσκολα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή πριν τέσσερις αγωνιστικές.
Κόντρα στην ΑΕΛ και σ’ ένα πολύ βαρύ από τη βροχή αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός έπαιξε πειθαρχημένα, έκλεισε όσο καλύτερα μπορούσε τους χώρους, απειλήθηκε κυρίως από στημένες φάσεις, ενώ κατάφερε να αξιοποιήσει τη μοναδική – ουσιαστικά – ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο παιχνίδι.
Από μια στημένη φάση και από εκτέλεση φάουλ του Γιαλούση, ο Μπάρμπας με κεφαλιά πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δουλεύουν παρά πολύ τις στημένες φάσεις και δεν είναι τυχαίο ότι, τόσο στο ματς με τον Αγρ. Αστέρα, όσο και στο παιχνίδι στο Αλκαζάρ και τα τέσσερα συνολικά τέρματα που σημείωσε ο Ολυμπιακός προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ.
Το βολιώτικο συγκρότημα έχει μπροστά του δύο συνεχόμενα παιχνίδια έδρας μέσα σε διάστημα πέντε ημερών. Αρχικά υποδέχεται τον Πιερικό την προσεχή Τετάρτη 25/2 στις 16.00 στο ΕΑΚ, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 1/3 θα παίξει, επίσης, στο Βόλο με τη Λαμία στο μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής.
Είναι πλέον, στο χέρι του Ολυμπιακού να καλύψει τον βαθμό της διαφοράς που τον χωρίζει από την 3η προνομιούχο θέση, καθώς κατάφερε μέσα σε τρεις αγωνιστικές να καλύψει το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία και να κρατά την τύχη στα χέρια του.
Και όπως είπε και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΛ: «Το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Πιερικό είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί αν δεν κερδίσουμε δεν θα έχει κανένα νόημα η νίκη επί της Λάρισας. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που παίζει πολύ σφιχτά και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να εξαργυρώσουμε τη νίκη επί της ΑΕΛ.
Τέλος, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού «ζεστάθηκαν» ξανά μετά τις τελευταίες επιτυχίες και είναι βέβαιο πως στα δύο παιχνίδια έδρας που ακολουθούν θα δώσουν δυναμικό «παρών» στο ΕΑΚ, για να σπρώξουν την ομάδα στη νίκη…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις