Βίντεο: Η Μάντσεστερ Σίτι γλίτωσε το έμφραγμα στο… 97’!

Με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να σκοράρει στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Γκουαρδιόλα απέδρασε από το «Ντιν Κορτ» και απέφυγε δεύτερη σερί γκέλα την τελευταία στιγμή

Η Μπόρνμουθ προερχόταν από δύο ήττες και τρίτη θα έκανε δύσκολη την κατάσταση. Για τον λόγο αυτό οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο ορεξάτοι την ώρα που η Μάντσεστερ Σίτι έδειχνε μια νωχελικότητα στο παιχνίδι της.

Με τον Κινγκ ορεξάτο άρχισαν να απειλούν και στο 12ο λεπτό πήραν προβάδισμα στο σκορ με το τρομερό γκολ του Ντάνιελς. Μετά από φάση διαρκείας οι αμυντικοί της Σίτι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν με την μπάλα να φτάνει στον Τσάρλι Ντάνιελς ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή από διαγώνια θέση έπιασε το τρομερό σουτ το οποίο έγλιψε το οριζόντιο δοκάρι και τίναξε τα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Έντερσον.

Το γκολ αυτό όπως ήταν λογικό έδωσε φτερά στους γηπεδούχους οι οποίοι παραλίγο να φτάσουν στο 2-0 με τον Ντεφόε, αλλά ο Έντερσον είπε όχι. Μετά το 20λεπτο οι παίκτες του Γκουαρντιόλα ανέβασαν απόδοση κι εμφανίστηκαν στο γήπεδο και στο 21′ ο Νταβίντ Σίλβα με καταπληκτική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Γκάμπριελ Ζέσους ο οποίος πλάσαρε για το 1-1.

Μετά το γκολ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου μόνο μια ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Σίτι. Οι «πολίτες» έκλεισαν την αντίπαλό τους στο μισό γήπεδο και σε δύο περιπτώσεις (25′ – 30′) Γκάμπριελ Ζέσους και Μπερνάρντο Σίλβα έφτασαν κοντά στο 2-1.

Στην επανάληψη η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κατοχή με την μπάλα να γυρίζει γύρω από την περιοχή της Μπόρνμουθ, με τους γηπεδούχους όμως να παίζουν με μεγαλύτερη ένταση και να βγαίνουν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, σε μία από αυτές με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Κινγκ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Έντερσον.

Ο Γκουαρντιόλα έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Αγουέρο με στόχο να διασπάσει την αμυντική γραμμή της Μπόρνμουθ με τον Αργεντινό φορ να ζητάει πέναλτι στο 69′. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Σίτι ισοφάρισε και τα δοκάρια όταν μετά από κόρνερ του Ντε Μπρούιν η κεφαλιά του Οταμέντι σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Μπέγκοβιτς.

Στα τελευταία λεπτά η πίεση εντάθηκε αλλά οι παίκτες του Χάου κρατούσαν, πριν στις καθυστερήσεις δούμε ένα απίστευτο φινάλε. Αρχικά στο 95′ ο Κινγκ μόνος απέναντι στον Έντερσον δεν κατάφερε να σκοράρει και στην αντεπίθεση ο Στέρλινγκ με την μπάλα να κοντράρει κατάφερε να πετύχει το 2-1 στέλνοντας τους οπαδούς της ομάδας στα ουράνια.

Οι συνθέσεις:

Μπόρνμουθ (Χάου): Μπέγκοβιτς, Σμιθ, Κουκ, Μινγκς, Ντάνιελς, Γκόσλινγκ, Σούρμαν, Άρτερ, Κινγκ, Ντεφόε (72′ Αφόμπε (90 +4′ Μουσέ)

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ντανίλο, Κομπανί, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Ντε Μπρούιν, Στέρλινγκ, Ντ. Σίλβα, Μπ. Σίλβα (65′ Αγουέρο), Ζέσους (82′ Σανέ).

 

Борнмут – Манчестер Сити от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις