Με δύο πρόσωπα, φιλική ΝΙΚΗ με Ρήγα

Η αγωνιστική μεταμόρφωση της Νίκης στο 2ο μέρος είχε ως αποτέλεσμα το νικηφόρο πέρασμα από το Βελεστίνο, στο φιλικό με τον Ρήγα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν στο 20’ με τον Τζοβάρα. Οι «Βολιώτες» ισοφάρισαν με τον Τζιώρα στο 37’, με τον ίδιο παίκτη να δείχνει την «κλάση» του και στο 47’ πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ.

Αιφνιδίασε ο Ρήγας

Ο Ρήγας ήταν αυτός που πίεσε ψηλά και περιόρισε τη Νίκη σε παθητικό ρόλο στην έναρξη του αγώνα. Χρειάστηκαν δέκα λεπτά για να επισκεφτεί με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ η βολιώτικη ομάδα, με τους Μπάιριτς και Ιορδανίδη να συνδυάζονται και το σουτ του Κροάτη να εξουδετερώνει ο Παπαγιάνης. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πρεσάρουν ψηλά, να δείχνουν περισσότερη ενέργεια, χωρίς όμως να δημιουργούν την μεγάλη φάση στα καρέ του Θεολόγη. Στο 13’ οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν και πάλι όταν ο Τζιώρας έστρωσε στον Ιορδανίδη, το σουτ όμως του μέσου της Νίκης μπλόκαρε σταθερά ο Παπαγιάννης.

Η πίεση απέδωσε καρπούς για τον Ρήγα

Η πίεση του Ρήγα και η ενέργεια που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο απέδωσε καρπούς στο 20ο λεπτό, όταν ο Τζοβάρας μετουσίωσε σε γκολ τη συρτή σέντρα του Καρακώστα από τα δεξιά. Στη φάση ο επιθετικός του Ρήγα συγκρούστηκε με τον Θεολόγη, με τον πορτιέρε της Νίκης να αποσύρεται τραυματίας και να αντικαθίσταται από τον Τζήμα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρήγας απείλησε και με δεύτερο τέρμα όταν ο Καρακώστας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή σε σέντρα του Τζοβάρα, με την μπάλα να περνάει άουτ. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την προσπάθεια της Νίκης να πατήσει με περισσότερες αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, βρήκε χώρους κι έβγαλε επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Στο 26την κεφαλιά του Τζοβάρα, μπλόκαρε ο Τζήμας, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να νικά και τον Τσιώλη σε τετ α τετ δύο λεπτά αργότερα.

Στο 32’ η Νίκη έχοντας ισορροπήσει το παιχνίδι απείλησε με ισοφάριση σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάιριτς όμως η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Παπαγιάννη.

Με την κλάση του Τζιώρα, η ανατροπή

Από το πουθενά κι ενώ η Νίκη έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία του Ρήγα, ήρθε η ισοφάριση για τη Νίκη με τον Τζιώρα να δείχνει για ακόμη μία φορά την αίσθηση του γκολ που τον διακρίνει. Ο επιθετικός της Νίκης «διάβασε» την λάθος επιλογή του Γεωργατζή, έκλεψε την μπάλα και αφού πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έφερε το παιχνίδι στα ίσια, στο 37’.

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε ούτε η εικόνα, ούτε και το αποτέλεσμα με τις δύο ομάδες να αποσύρονται στα αποδυτήρια κάτω από τις έντονες παρατηρήσεις του Φάντζιο Μπούις για την απόδοση των ποδοσφαιριστών του.

Στην έναρξη της επανάληψης «μίλησε» και πάλι η κλάση του Χρήστου Τζιώρα. Ο Γαρυφαλλόπουλος γέμισε στην καρδιά της άμυνας του Ρήγα, ο Τζιώρας κατέβασε με το στήθος και με σουτ στην κίνηση «σκότωσε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα που ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Ξύπνησε η Νίκη στο 2ο ημίχρονο

Η εικόνα της Νίκης στο 2ο ημίχρονο άλλαξε προς το καλύτερο και μέχρι να ανοίξει ο χορός των αλλαγών για τις δύο ομάδες, έδειξε πως το πρώτο μέρος του αγώνα ήταν μία κακή παρένθεση για τις δυνατότητες της ομάδας. Στο 50’ η Νίκη έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο τέρμα όταν με ατομική ενέργεια ο Τζιώρας από αριστερά, έστρωσε στον Μπάιριτς, ο Κροάτης απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο σούταρε διαγώνια για να σώσει ο Γκάγκας σχεδόν στην γραμμή. Εφτά λεπτά αργότερα ο Ιορδανίδης με σουτ υποχρέωσε σε εντυπωσιακή απόκρουσε τον Παπαγιάννη.

Τα ηνία ο Ρήγας μετά το 60’

Οι πολλές αλλαγές που πραγματοποίησαν οι δύο ομάδες μετά τη συμπλήρωση της μίας ώρας αγώνα, είχε ως αποτέλεσμα τα ηνία της μεσαίας γραμμής να περάσουν στα πόδια των παικτών του Ρήγα, που μόχθησαν για να ισοφαρίσουν χωρίς όμως να το καταφέρουν παρά την μεγάλη ευκαιρία που είχαν στο 88’ με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσελεπή που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Τζήμα.

Κίτρινες: Χατζησταμάτης, Γεωργατζής, Τζέκα – Γαρυφαλλόπουλος, Τζιώρας

Οι συνθέσεις:

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάνης, Γεωργατζής, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Χατζησταμάτης, Παπαγεωργίου, Τσιώλης Καρακώστας, Τζοβάρας.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Τσουμπέκος, Ράπτης, Λάμπρου, Χίσα, Μπακάλης, Τσελεπής, Καναβός, Τζέκα.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης (19’ λ.τρ. Τζήμας), Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Λάιος, Μωυσίδης, Μέτσε (30’ Βέργος) Ιορδανίδης, Γαρυφαλλόπουλος, Μπάιριτς, Τζιώρας.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Σφονδυλιάς, Ζιώγας, Σέλντι, Βουρδάκης, Σιώμος, Ματθαίου, Κουκουτής, Βλάχος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις