Έσκασε η «βόμβα» Κιριλένκο!

Είναι πλέον πραγματικότητα… Ο Αντρέι Κιριλένκο επιστρέφει στην ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα της Μόσχας ανακοίνωσε την απόκτηση του 34χρονου φόργουορντ, ο οποίος υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν.
Ο Ρώσος άσος, που προ ημερών έμεινε ελεύθερος από τους Σίξερς, επιστρέφει στην ομάδα που ανδρώθηκε (1998-2001) δυόμισι χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία σε αυτή. Η ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή εγκαίρως κι έτσι ο AK-47 θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την έναρξη του δευτέρου γύρου του Top 16. Σήμερα κιόλας θα αρχίσει προπονήσεις, αλλά μάλλον θα χρειαστεί λίγο καιρό για να βρει τα πατήματά του, καθώς έχει να αγωνιστεί από τις 13 Νοεμβρίου.

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην αγαπημένη μου ομάδα, όπου έπαιξα στο ξεκίνημα της καριέρας μου και στο μέσον αυτής. Είναι σπουδαίο ότι θα έχω την ευκαιρία αυτή και χαίρομαι που την εκμεταλλεύτηκα. Αντιλαμβάνομαι πως πλησιάζει η ώρα που θα σκέφτομαι την αποχώρησή μου από την ενεργό δράση και γνώμη μου είναι πως είναι καλύτερο να το κάνω με τη φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας», δήλωσε ο Κιριλένκο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν μπορούσε, φυσικά, να κρύψει την ικανοποίησή του για την προσθήκη της ομάδας του. «Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Κιριλένκο και τι σημαίνει για την ΤΣΣΚΑ. Ελπίζω να είναι υγιής και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τον επαναφέρουμε σε φόρμα και να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στην αγωνιστική μας φιλοσοφία. Όλο το προπονητικό τιμ, με πολλά μέλη του οποίου έχει συνεργαστεί, θα τον βοηθήσει. Μιλήσαμε ήδη στο τηλέφωνο, του έστειλα τα συστήματά μας και ξέρω πως έκανε ατομικές προπονήσεις. Έχει συνηθίσει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, γνωρίζει καλά το παιχνίδι, έχει ποιότητα και είμαι σίγουρος πως θα προσαρμοστεί γρήγορα, αν και δεν θέλουμε να βιαστούμε», τόνισε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, μίλησε για το deal. «Είναι πάντα ρίσκο να προσπαθείς να βελτιώσεις την ομάδα σου στη διάρκεια της σεζόν. Ειδικά όταν παίρνεις ένας πραγματικό σταρ κι όχι έναν ρολίστα. Όμως όταν πρόκειται για τον Αντρέι Κιριλένκο δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά. Πάντα είχαμε επαφή μαζί του και είχα δηλώσει πως έχουμε πάντα μια θέση γι’ αυτόν στα αποδυτήρια. Είμαι χαρούμενος που θα έχει ξανά τη θέση του εκεί. Μπορεί να πει κανείς πολλά για τον Κιριλένκο και το τι σημαίνει για την ΤΣΣΚΑ και το ρωσικό μπάσκετ και πόσο ενθουσιασμό θα φέρει η παρουσία του σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη που θα πάει. Είναι δεδομένο πως το ενδιαφέρον στην Ευρωλίγκα και τη VTB League θα αυξηθεί. Ήδη το έχουμε διαπιστώσει και είναι δύσκολο να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας αυτή τη στιγμή. Είμαι σίγουρος πως δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να ξαναβρεί τη φόρμα του. Διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση και θα αρχίσει σήμερα προπονήσεις. Έχει παίξει με αρκετούς παίκτες της ομάδας στην Εθνική και θα προσαρμοστεί γρήγορα. Ο Δημήτρης Ιτούδης υποστήριξε την ιδέα να τον αποκτήσουμε και ο προπονητής μας δεν φοβάται τις δυσκολίες που είναι αναπόφευκτες όταν παίρνεις έναν τόσο καλό παίκτη. Καταφέραμε να πάρουμε τον καλύτερο Ρώσο παίκτη και μάλιστα μέσα στην προθεσμία για τις μεταγραφές στην Ευρωλίγκα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις