Στις «32» του US Open η Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη θριάμβευσε σε βάρος της Αρίνα Ροντιόνοβα και πέρασε για πρώτη φορά στον τρίτο γύρο του US Open, όπου θα συναντήσει τη Βίνους Γουίλιαμς!

Η 22χρονη αθλήτρια, Νο.95 στον κόσμο, επικράτησε 7-5, 6-3 της Ρωσίδας με το αυστραλιανό διαβατήριο (Νο.134) και πέρασε σε φάση «32» Grand Slam για τρίτη φορά φέτος. Κάτι τέτοιο δεν έχει πετύχει ποτέ άλλη Ελληνίδα τενίστρια!

 

Προηγήθηκαν το Australian Open και το Wimbledon όπου έμεινε στις δύο νίκες, οπότε να δούμε αν η τρίτη θα είναι η τυχερή!

Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά η Μαρία και παρότι ξεκίνησε νευρικά τον αγώνα χάνοντας το πρώτο service game της, κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της σκορ και με μπρέικ στο 6-5 να βάλει τις βάσεις για τη νίκη της.

Μπήκε, μάλιστα, με φόρα στο δεύτερο σετ, όπου προηγήθηκε με 2-0, όμως η Ροντιόνοβα πήρε το μπρέικ πίσω και απείλησε ξανά στη συνέχεια το σερβίς της Μαρίας.

Είχε τρία μπρέικ πόιντ στο 2-2 (0-40), όμως η Σάκκαρη όχι μόνο έμεινε όρθια, αλλά σημείωσε εκείνη το πολυπόθητο μπρέικ στο επόμενο γκέιμ (4-2).

Βρέθηκε, λοιπόν, με τις μπάλες στα χέρια στο 5-3, ωστόσο δεν απέφυγε το… δράμα. Χρειάστηκε, δηλαδή, να σβήσει μπρέικ πόιντ της 27χρονης αντιπάλου της, πριν εκμεταλλευτεί το πρώτο της ματς πόιντ μετά από περίπου 1.5 ώρα αγώνα.

Με τη νίκη της, πέρα του ότι έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι συνεπής στα μεγάλα ραντεβού (οκτώ από τις 18 νίκες καριέρας της έχουν επιτευχθεί σε major!), έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια μετά το 2004 και τη Λένα Δανιηλίδου που φτάνει στον τρίτο γύρο του US Open. Να σημειώσουμε ότι δεν έχει χάσει ακόμα σετ!

Μπροστά της θα βρει τη σπουδαία Βίνους Γουίλιαμς, που ξεπέρασε το εμπόδιο της Οσεάν Ντοντέν με 7-5, 6-4. Η Μαρία είχε συναντήσει τη θρυλική Αμερικανίδα, δύο φορές νικήτρια στη Νέα Υόρκη, πέρυσι στο Wimbledon και είχε γνωρίσει την ήττα στα τρία σετ.

Στον τρίτο γύρο πέρασε και η Μαρία Σαράποβα, που δείχνει πολύ απειλητική! Η κάτοχος πέντε Grand Slam τίτλων, που άφησε έξω τη Σιμόνα Χάλεπ στην πρεμιέρα, νίκησε 6-7(4), 6-4, 6-1 την Τιμέα Μπάμπος και θα παίξει με την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν.

Ακάθεκτη και η Πέτρα Κβίτοβα, ισοπέδωσε με 6-1,6-2 την Αλιζέ Κορνέ και περιμένει Καρολίν Γκαρσιά ή Εκατερίνα Αλεξάντροβα.

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, ο νικητής του 2009 Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο επέστρεψε στο Arthur Ashe Stadium και με το 6-4, 7-6(3), 7-6(5) επί του Χέντρι Λάακσονεν έκλεισε ραντεβού με τον Ισπανό Αντριάν Μενέντεθ Μαθέιρας στον δεύτερο γύρο..

Δείτε όλα τα αποτελέσματα τρίτης μέρας του US Open (πρώτος-δεύτερος γύρος) εδώ.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις