«Άλλο ανέκδοτο η Football League»

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 της Θεσσαλονίκης, έκανε το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Ηλίας Αρκούδης, ο οποίος τόνισε ότι είναι άγνωστο το πότε θα εξεταστούν οι φάκελοι των ομάδων της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Παράλληλα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κακώς η λίγκα έδωσε στα Χανιά, την δυνατότητα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά «Άλλο ανέκδοτο η Football League».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα δικαιολογητικά που ζητά η ΕΕΑ:

«Δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Απαιτείται ασφαλιστική ενημερότητα, φορολογική ενημερότητα, εγγυητική, κατάθεση προϋπολογισμών και έγγραφα ότι δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που να έχουν τελεσιδικήσει δικαστικώς. Τα ξέρει ο Ηρακλής. Κάθε χρόνο τα υποβάλλει για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα».

Για τις ποινές που επιβάλλονται σε μια ΠΑΕ αν δεν πάρει αδειοδότησης:

«Κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί μια ΠΑΕ να παίξει στο πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό. Είναι σαφής ο νόμος. Αν, μάλιστα, δεν το πάρει για λόγους δημοσίου συμφέροντος (π.χ. δεν υπάρχουν ενημερότητες), τότε μιλάμε για πολύ σοβαρή παράβαση. Τα Χανιά τα έβαλε η Football League και έπαιξαν ένα διάστημα πέρυσι ενώ τους είχε ανακληθεί το πιστοποιητικό. Υπήρξε μετά αφαίρεση βαθμών και υποβιβάστηκαν με μείον 31 βαθμούς.

Αν δηλαδή μια ομάδα παίξει χωρίς εγγυητική, εκτός του ότι επιβάλλεται πρόστιμο από εμάς, ο οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να κάνει προσφυγή και η ομάδα να μηδενίζεται σε κάθε αγώνα. Δεν θα συνιστούσα σε καμία ομάδα να συμμετέχει χωρίς να έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της. Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα, ούτε οικονομικές επιβαρύνσεις. Ό,τι ζητάει ο νόμος για να υπάρχει μία τάξη».

Για το τι συμβαίνει όταν υπάρχει κατάπτωση εγγυητικής:

«Όποιος έχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση για δεδουλευμένα μπορεί να την κοινοποιεί σε εμάς και τότε καταπίπτει η εγγυητική. Εντός 15 ημερών είναι υποχρεωμένη η ομάδα βάσει νόμου να την αναπληρώσει. Αν δεν την αναπληρώσει τότε αφαιρείται το πιστοποιητικό. Έτσι έγινε πέρυσι και με τα Χανιά».

Για το πότε θα εξεταστεί ο φάκελος του Ηρακλή:

«Οι φάκελοι πρέπει να υποβληθούν 15 ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πείτε μου εσείς πότε θα ξεκινήσει να σας πω εγώ πότε θα εξεταστούν οι φάκελοι. Για τη Super League η διαδικασία πραγματοποιήθηκε γρήγορα και έγκαιρα. Είχαμε πλήρεις φακέλους.

Η Football League είναι άλλο ανέκδοτο. Είναι πιο χαμηλοί οι προϋπολογισμοί. Δεν μπορώ να φανταστώ ομάδα που να θέλει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα και να μην έχει εξασφαλίσει ενημερότητες και 20-30 χιλιάδες ευρώ για την εγγυητική. Τι νόημα έχει τότε να διαθέτει επαγγελματική ομάδα;».

Για την κατάσταση στη Football League:

«Δείτε πόσες ομάδες έχουν προβλήματα. Ο Αγροτικός Αστέρας δεν κατεβαίνει. Μια σειρά άλλες ομάδες ψάχνονται για να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Τα οικονομικά τους είναι δύσκολα. Πρέπει να καταλάβουν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ότι θα πρέπει να συμμετέχουν και εκείνοι. Δεν πρέπει να στηρίζονται μόνο στα έσοδα.

Όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες θα πρέπει να ενισχύει ο επιχειρηματίας την επιχείρησή του για να είναι βιώσιμη. Λένε όλοι μεγάλα λόγια ότι έβαλαν πολλά χρήματα από την τσέπη τους, όμως, αυτό δεν εκφράζεται στους ισολογισμούς. Ούτε ως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ούτε ως δάνειο. Αν έβαλαν μαύρο χρήμα και το κινούν αλλιώς είναι άλλη ιστορία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις