«Βέτο» των ομάδων της Football League για μπαράζ

Οπως επισημαίνεται στην επιστολή των 17 ΠΑΕ της Football League, η Λίγκα δεν πρόκειται να δεχτεί άλλη ομάδα, τονίζοντας ότι ο νικητής του μπαράζ θα έχει προκύψει από μη νόμιμη διαδικασία, καθώς ούτε ο παλιός, ούτε ο νέος ΚΑΠ προβλέπουν κάτι τέτοιο μετά τις 5 Ιουλίου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή:

«Οι διατάξεις του προϊσχύοντος ΚΑΠ (2016) καλύπτουν όλη τη διαδικασία που αφορούν στην αγωνιστική περίοδο 2016­17 έως την ολοκλήρωσή της και τη διαπίστωση των ομάδων που δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αντιθέτως, η διάταξη του άρθρου 4 παρ.5 του ισχύοντος από τις 24/7/2017 ΚΑΠ δεν δύναται να εφαρμοστεί εν προκειμένω, αφού θα επρόκειτο για ανεπίτρεπτη και μη σύννομη αναδρομική εφαρμογή του ΚΑΠ, δεν προβλέπεται από τον ΚΑΠ, το Καταστατικό και τους λοιπούς κανονισμούς της ΕΠΟ. Κατόπιν αυτών, όσον αφορά στην αγωνιστική περίοδο 2016­17, σε περίπτωση αναπλήρωσης εφ’ όσον μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνταν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής, έχει αναλογική εφαρμογή η διάταξη του άρθρου 4 παρ.5 του προϊσχύοντος ΚΑΠ (2016).

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω, σεβόμενοι και τηρώντας τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση διά περιφοράς, αποφάσισε ομόφωνα, όπως εμμείνει σε προηγούμενη απόφασή του και το πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017­18 διεξαχθεί με δεκαεπτά (17) ομάδες, όσες δηλαδή δήλωσαν και συμμετοχή σε αυτό, μη εγγράφοντας άλλη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις