O… γίγαντας επιτέλους ξύπνησε. Ο κόσμος;

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος με την τέταρτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα της Football League (επικράτησε άνετα με 4-0 του Πιερικού στο ΕΑΚ), έδειξε τα… δόντια του στις αντίπαλες ομάδες που μάχονται για την συμμετοχή στα πλέι οφ.
Για πρώτη…

…φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος οι πέντε πρώτες ομάδες της κατάταξης νίκησαν (Ηρακλής, Λαμία, Ζάκυνθος, Ολυμπιακός, ΑΕΛ), με αποτέλεσμα η βαθμολογία στην κορυφή να μην αλλάξει.
Επτά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου και η μάχη για τα πλέι οφ έχει φουντώσει. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την 3η της κατάταξης Ζάκυνθο και ευελπιστεί πως άμεσα θα ξεπεράσει την ομάδα του Ιονίου στη βαθμολογία. Ωστόσο, θα πρέπει εδώ να τονίσουμε πως η Ζάκυνθος έχει κάνει το ρεπό της, ενώ ο Ολυμπιακός όχι (όπως και η ΑΕΛ και Λαμία).
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στο παιχνίδι με τον Πιερικό παρέταξε την ομάδα του με επιθετικό σχήμα, χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, από τη στιγμή που οι Κυζιρίδης και Τριανταφυλλάκος δεν θεωρούνται και δεν είναι ανασταλτικοί μέσοι. Χρησιμοποίησε, επίσης, για πρώτη φορά για ολόκληρο 90λεπτο τον Μπαλντοβαλίεφ (πέτυχε μάλιστα και το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού).
Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τον αντίπαλο, πέτυχαν με άνεση τέσσερα γκολ, έχασαν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ, απέναντι σε μια ομάδα ιδιαίτερα «σφιχτή», η οποία στο δεύτερο γύρο δεν είχε ήττα (δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες).
Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Ολυμπιακό στο πρώτο 20λεπτο, όταν και προηγήθηκε με 2-0. Από εκεί και πέρα όλα ήρθαν φυσιολογικά.
Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 60′, όταν ήδη το σκορ ήταν 3-0, οι παίκτες του Ολυμπιακού έριξαν τον ρυθμό τους, έκαναν συντήρηση δυνάμεων, καθώς μάλιστα μπροστά υπάρχει το ντέρμπι με τη Λαμία την προσεχή Δευτέρα (2/3, 18.00).
Το κλίμα αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Οι συνεχόμενες νίκες έχουν τονώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, έχει βρει ρυθμό και είναι θετικό γι’ αυτόν ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά και δεν θα υπάρξει διακοπή, όπως στη Σούπερ Λιγκ.
Από σήμερα το μυαλό όλων στρέφεται στο ντέρμπι με τη Λαμία, στο οποίο ο Ολυμπιακός αν κερδίσει θα μειώσει σε τρεις τους βαθμούς της διαφοράς από την ομάδα της Φθιώτιδας και με προϋποθέσεις μπορεί να ανέβει τρίτος στη βαθμολογία, αν η Ζάκυνθος δεν κερδίσει την Αναγέννηση στην Καρδίτσα. Η Λάρισα, η οποία βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, υποδέχεται τον Αιγινιακό.
Ο Ολυμπιακός δείχνει πως «δένει» ως ομάδα, η δουλειά του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στις προπονήσεις αποδίδει καρπούς, ωστόσο, κανείς στην ομάδα δεν εφησυχάζει. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους έξι τελικούς (θα κάνουν και το ρεπό τους) και όλα τα ματς είναι δύσκολα. Από το πιο δυνατό θεωρητικά (με τη Λαμία), μέχρι το πιο εύκολο – θεωρητικά πάντα – με τον Φωκικό.
Εδώ που έφτασε η ομάδα κρατά την τύχη στα χέρια της. Αν θα καταφέρει στο τέλος να πετύχει το στόχο της θα φανεί από τα αποτελέσματα.
Όσο για τους φιλάθλους της ομάδας; Η παρουσία τους στον αγώνα με τον Πιερικό ήταν μικρή, αν αναλογιστούμε πως ο Ολυμπιακός προέρχονταν από τρεις σερί νίκες, με τελευταία αυτή επί της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ την περασμένη αγωνιστική.
Έχουμε γράψει και τονίσει πως ο κόσμος του Ολυμπιακού το περασμένο διάστημα ήταν απογοητευμένος από την ομάδα και κυρίως από την περσινή χρονιά που δεν πέτυχε την άνοδο.
Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, στα τελευταία παιχνίδια σημειώνει επιτυχίες και θέλει δίπλα του τους φιλάθλους, στην προσπάθεια να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Τα 576 εισιτήρια που έκοψε η ΠΑΕ στο παιχνίδι με τον Πιερικό είναι λίγα για μια ομάδα της δυναμικής του Ολυμπιακού…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις