ΝΙΚΗφόρο πέρασμα του ΓΣ Αλμυρού από το Πανθεσσαλικό (1-2)

Ο Γ.Σ. Αλμυρού επικράτησε με σκορ 2-1 στη φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου, που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό, την Κυριακή (10/09, 18:00) το απόγευμα.

Το συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη απέδειξε για ακόμη μία φορά, ότι είναι μία ομάδα που φιλοδοξεί να μπει σφήνα στους βολιώτικους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και να διεκδικήσει τις πιθανότητές της όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Νίκη Βόλου στάθηκε ικανοποιητικά για ένα ημίχρονο, διαθέτει ποιότητα μεσοεπιθετικά όμως χρειάζεται ενίσχυση στα μετόπισθεν ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή που θα οδηγήσει στα μπαράζ ανόδου.

Οι διατάξεις των δύο ομάδων

Χωρίς τους Μπάιριτς και Ντόγλκι στο βασικό σχήμα παρέταξαν την ομάδα τους οι Μπούις και Ξηροφώτος, με τους Τσιανάκα και Ιορδανίδη να προτιμούνται στις θέσεις του ανασταλτικού μέσου και επιτελικού χαφ αντίστοιχα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Τζήμας, ενώ την αμυντική γραμμή αποτέλεσαν οι Γενιτσαρίδης, Βέργος, Μωϋσίδης και Δημολιός. Στον άξονα Τσιανάκας και Μέτσε σε ρόλο ανασταλτικών μέσων ενώ στην μεσοεπιθετική γραμμή τοποθετήθηκαν οι Γιάκοβλεφ, Ιορδανίδης και Σούσκιν, με μοναδική επιθετική αιχμή τον Χρήστο Τζιώρα.

Για τον ΓΣΑ ο Λάκης Μπακάλης επέλεξε τον Σταυράκη στα γκολπόστ, τους Καψιώτη, Κυριάκο, Χολέβα και Μπαρούτα στην άμυνα, τους Κυπτίου και Αλεξανδρή στον άξονα, τον Κοντοβά στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και τον Κωτσιαρίδη στη δεξιά, τον Σαββίδη στο «10» και τον Φλίγκο ως μοναδική αιχμή.

Ουσιαστικός με Φλίγκο ο ΓΣΑ

Πιο ουσιαστικός ο Γ.Σ. Αλμυρού εκμεταλλεύτηκε την μία από τις δύο κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος και με τον μόνιμο σκόρερ του κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 0-1. Οι δύο ομάδες διαθέτοντας ποιοτικούς παίκτες στις επιθετικές τους γραμμές δημιούργησαν φάσεις στις δύο περιοχές χωρίς όμως να μπορέσουν να παραβιάσουν τις αντίπαλες εστίες. Ο ΓΣΑ πριν την επίτευξη του μοναδικού γκολ του ημιχρόνου, έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Κοντοβά να προηγηθεί όμως το σουτ στην κίνηση του βραχύσωμου επιθετικού του Αλμυρού, πέρασε άουτ. Η Νίκη απείλησε στο 7’ όταν στο κόρνερ του Ιορδανίδη, ο Τζιώρας πιο ψηλά απ’ όλους πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά άουτ.

Το φιλμ του πρώτου ημιχρόνου

1’ Έναρξη του αγώνα

4’ Μακρινό σουτ του Κυπτίου, δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Τζήμα η μπάλα

7’ Κόρνερ του Ιορδανίδη κεφαλιά του Τζιώρα άουτ η μπάλα

9’ Μακρινό σουτ του Μέτσε, άουτ η μπάλα, χωρίς να ανησυχήσει ο Σταυράκης

12’ Ευκαιρία για τον ΓΣΑ. Ο Κωτσιαρίδης γέμισε με φάουλ από τα αριστερά στην περιοχή της Νίκης, ο Τζήμας έδιωξε με γροθιές, την μπάλα επανέφερε ο Χολέβας, ο Κοντοβάς με σουτ στην κίνηση από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

18’ Γκολ για τον ΓΣΑ (1-0). Με κεφαλιά ο Φλίγκος άνοιξε το σκορ σε σέντρα του Μπαρούτα από τα αριστερά.

20’ Ανατροπή του Γιάκοβλεφ, «παίζετε» δείχνει ο κ. Κούστας, έντονες οι διαμαρτυρίες παικτών και πάγκου της Νίκης. Δίκαιες οι διαμαρτυρίες καθώς φαίνεται να ανατρέπεται ο Ουκρανός επιθετικός

21’ Κίτρινη στον Γεννιτσαρίδη

24’ Κόρνερ του Κωτσιαρίδη από τα αριστερά, από κοντά ο Κοντοβάς δεν βρήκε μπάλα με την κεφαλιά ψαράκι που επιχείρησε χάνοντας την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του

27’ Ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Σούσκιν πάτησε περιοχή από αριστερά, συνέκλινε προς το κέντρο, το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σταυράκη.

33’ Ευκαιρία για τον ΓΣΑ. Αντεπίθεση του Γ.Σ. Αλμυρού, με τον Κωτσιαρίδη να φτάνει στα αντίπαλα καρέ, να πλασάρει τον Τζήμα και τον πορτιέρε της Νίκης αποκρούει αποσοβώντας το 0-2

38’ Οι παίκτες της ομάδας του Αλμυρού ζήτησαν πέναλτι στο χέρι του Μωϋσίδη. Η μπάλα φαίνεται να σταματά στο χέρι του Μωϋσίδη, με τον κ. Κούστα να

42’ Σουτ του Φλίγκου στην αντεπίθεση του ΓΣΑ, εύκολα ο Τζήμας μπλόκαρε την μπάλα

44’ Σουτ του Ιορδανίδη από πλάγια θέση, δίπλα από το αριστερό δοκάρι η μπάλα

45’ Τέλος του 1ου ημιχρόνου

Ανέβασε στροφές η Νίκη, βρήκε απάντηση ο ΓΣ Αλμυρού

Η είσοδος του Ντόλγκι αντί του Τσιανάκα στο ημίχρονο πρόσθεσε δύναμη στον άξονα και βοήθησε τη Νίκη να αποκτήσει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις χάρη στην ταχύτητα των Κοντοβά (Βουτσίτσεβις από το 70)’ και Κωτσιαρίδη. Η πίεση των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα στο 59’ όταν ο Ντόλγκι με δυνατό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας. Το συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το Πανθεσσαλικό χάρη σ’ ένα τυχερό τέρμα του Παναγιώτη Βούλγαρη το σουτ του οποίου κόντραρε στον Μωϋσίδη και “κρέμασε” τον Τζήμα στο 77’.

Το φιλμ του 2ου ημιχρόνου

46’ Έναρξη 2ου ημιχρόνου

47’ Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη. Ο Τζιώρας έκλεψε από τον Κυπτίου, έβγαλε σε θέση βολής τον Ιορδανίδη όμως υπό πίεση δεν σημάδεψε σωστά και από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα άουτ.

54’ Μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη. Πλάγιο του Γενιτσαρίδη από τα δεξιά, γύρισμα του Τζιώρα με το κεφάλι στην καρδιά της άμυνας, ανάποδο ψαλιδάκι του Ιορδανίδη μπλόκαρε ο Σταυράκης

59’ Γκολ για τη Νίκη (1-1). Σέντρα του Γιάκοβλεφ από τα αριστερά, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν απομάκρυναν, το σουτ στην κίνηση του Ντόλγκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Σταυράκη

61’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΓΣΑ. Συρτή σέντρα του Κυπτίου από τα αριστερά, το πλασέ του Κωτσιαρίδη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τζήμα.

64’ Ευκαιρία για τη Νίκη. Σέντρα του Ιορδανίδη από τα αριστερά, κεφαλιά του Τζιώρα, βγάζει ο Σταυράκης πέφτοντας στην δεξιά του γωνία.

66’ Σουτ από μέσα δεξιά του Μπάιριτς η μπάλα θα κοντράρει σε πόδια αμυντικού και θα περάσει κόρνερ

77’ Γκολ για τον ΓΣΑ (1-2). Ο Παναγιώτης Βούλγαρης σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μωϋσίδη και κρέμασε τον Τζήμα, κάνοντας δύο τα τέρματα του Αλμυρού

90’ Λήξη του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου: Τζήμας, Γενητσαρίδης, Δημολιός (58’ Μπάιριτς), Μωϋσίδης, Βέργος, Τσιανάκας (46’ Ντόλγκι), Ιορδανίδης (71’ Γαρυφαλλόπουλος), Μέτσε, Τζιώρας, Γιάκοβλεφ (85’ Ματθαίου), Σούσκιν (79’ Λάιος)

Γ.Σ. Αλμυρού: Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας (70’ Στουρνάρας), Χολέβας, Κυριάκος, Σαββίδης, Κυπτίου (85’ Κόκκας), Αλεξανδρής (69’ Θωμαΐδης), Φλίγκος (46’ Νάκας), Κωτσιαρίδης (70’ Βούλγαρης), Κοντοβάς (70’ Βουτσίτσεβιτς)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις