Εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα έτρεξαν στη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη (photos)

Με τον τρόπο που άξιζε στον Δημήτρη Κοντογιάννη, και για τη προσφορά του επί 8 δεκαετίες στον αθλητισμό και το κοινωνικό σύνολο, εκατοντάδες δρομείς από τη Μαγνησία και από όλη την Ελλάδα, και όλα τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου αποχαιρέτισαν τον προηγούμενο πρόεδρο του συλλόγου που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο. Προς τιμή και στη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη έγινε τη Κυριακή ο 3ος Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών. Πριν την εκκίνηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι δρομείς έτρεξαν με μαύρα περιβραχιόνια. Η διοργάνωση απένειμε πλακέτες στην οικογένεια του εκλιπόντος, καθώς και στον ΣΔΥ Βόλου, τον σύλλογο όπου ανήκε ο Δημήτρης Κοντογιάννης.

Ο αγώνας σημείωσε απόλυτη επιτυχία και οι δρομείς από όλη την Ελλάδα απόλαυσαν τη παραθαλάσσια και όχι μόνο διαδρομή ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν και μπάνιο μετά τον αγώνα στην όμορφη παραλία. Τριψήφιο αριθμό έφτασαν οι συμμετοχές των δρομέων του ΣΔΥ Βόλου, ενώ όσο αφορά τις διακρίσεις, υπήρξαν πρωτιές στη γενική κατάταξη από τον Αλέξη Παπαλεξίου και τον Ζήση Τσουρέλη στους αγώνες των 10 και των 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα. 2ος στα 10 χιλιόμετρα ήταν ο Νίκος Σιδηρόπουλος και τρίτη η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Στα 5 χιλιόμετρα 2ος τερμάτισε ο Χρήστος Τσαμασιώτης, και 2η η Κατερίνα Καραντζιά. Στον αγώνα των 10χλμ έγιναν βραβεύσεις και ανά κατηγορία ηλικίας, και από τον ΣΔΥΒ πρώτοι ήταν οι Αχιλλέας Καλαμάκης, Αργύρης Βουρλογιάννης, Ορέστης Μότσιος, δεύτεροι οι Γιώργος Καλαντζής, Ζήσης Τσουρέλης, Χρήστος Τσαμασιώτης, Τόνια Τσιρογιάννη, και τρίτοι οι Κώστας Μαγαλιός, Κώστας Μπράτσος, Στέργιος Χύτας.

Ο ΣΔΥ Βόλου που ήταν υποστηρικτής του αγώνα, βράβευσε τους διοργανωτές της Βad Influence Greek Team για την συμβολή στην ανάπτυξη του αθλητισμού και για την επιτυχή τέλεση του αγώνα.

Συμμετοχή από τον σύλλογο υπήρξε και στον 9ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου ΔΕΗ Μνήμες Λιγνίτη που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή στη Πτολεμαΐδα. Στην απόσταση των 10 χιλιομέτρων έτρεξε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Βάσω Τασιώνη.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στα Ιωάννινα

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το πρωί, θα γίνει η αναχώρηση της αποστολής του ΣΔΥ Βόλου για τον 11ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων. Τα μέλη και οι συνοδοί που θα μεταβούν στον αγώνα, θα πρέπει να βρίσκονται πριν την ώρα αυτή έξω από το Δημαρχείο Βόλου, από όπου θα ξεκινήσει το λεωφορείο.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης εξασφαλίστηκε πούλμαν 50 θέσεων, αντί 35 θέσεων που είχε προγραμματιστεί αρχικά. Έτσι υπάρχουν διαθέσιμες 10 θέσεις στο λεωφορείο για όσους θέλουν να ακολουθήσουν την εκδρομή, ή ακόμη και να μετέχουν στον αγώνα με έκτακτη εγγραφή. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μέλη του ΣΔΥΒ, και η συμμετοχή στην εκδρομή είναι ελεύθερη. Θα πρέπει όμως να αναζητήσουν οι ίδιοι διαμονή καθώς το ξενοδοχείο δεν έχει άλλες διαθέσιμες θέσεις. Πληροφορίες για όσους θέλουν να ακολουθήσουν την αποστολή, στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, τηλέφωνο 2421023523. Εκεί δίνοται επίσης πληροφορίες και γίνονται εγγραφές για τον 5ο Αχίλλειο Άθλο Ημιμαραθώνιο Δρόμο στα Φάρσαλα (24 Σεπτεμβρίου)και τον 6ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης (Σάββατο 14 Οκτωβρίου)

Στις 8 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο Φιλανθρωπικός αγώνας 2 χιλιομέτρων για τη Φλόγα, στη παραλία του Βόλου, «Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ 2017». Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μας καλούν όλους σε αυτή τη ξεχωριστή δρομική εμπειρία. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων προσφέροντας εθελοντικά τη βοήθεια τους. Ο αγώνας θα έχει συμβολικό αντίτιμο  όπως έχει ορισθεί από τον σύλλογο Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ».  Δηλώσεις (από Δευτέρα 18/9/2017) συμμετοχής-αριθμούς και μπλουζάκια στα γραφεία της “ΦΛΟΓΑΣ” στο Βόλου, Χαρισιάδου 3 (πρώην ΠΙΚΠΑ), τηλ. 24210-24628,  δηλώσεις συμμετοχής και αριθμούς επίσης στο κατάστημα  Ηλιόπουλος κοσμήματα  Δημητριάδος 174 και στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160. Πληροφορίες Δ/νση Αθλητισμού, τηλ. 2421071770.

Ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές είναι δωρεάν και όλες οι πληροφορίες όπως και το λινκ εγγραφών βρίσκονται στο voloshalfmarathon. gr

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εύχεται βίο ανθόσπαρτο στα εκλεκτά του μέλη Αντώνη Δροσινό, Ειρήνη Λουμουσιώτη, που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου!

Δελτίο Τύπου ΣΔΥ Βόλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις