Υπό δοκιμασία η συνέχιση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Η σχέση της Super League με τη Νova όσον αφορά τη συνέχιση της κεντρικής σύμβασης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, παρότι πέρασε από 40 κύματα το περασμένο καλοκαίρι, τελικά με αμοιβαίες υποχωρήσεις διατηρήθηκε για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Ωστόσο, ο συνεταιρισμός θα βρεθεί αντιμέτωπος με το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ενόψει της επόμενης σεζόν και με τους οιωνούς που υπάρχουν να μην είναι θετικοί.
Ηδη ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα που αυτονομήθηκε από την κεντρική διαχείριση και υπόγραψε μόνος του συμβόλαιο με τη Νοva. Ο δεύτερος που αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια πορεία είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος και στο παρελθόν έχει δείξει τάσεις αυτονόμησης από την κεντρική διαχείριση. Είναι άγνωστο τι στάση θα κρατήσουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός.
Επίσης είναι αμφίβολος εάν οι μεγάλοι συναινέσουν ώστε να πάει αποκλειστικά στους μικρούς η χορηγία της ονομασίας του πρωταθλήματος από εταιρίες συμφερόντων του Σαββίδη και αν η Νοva, παρότι υπάρχει σύμβαση και για τη σεζόν 2018/19, η οποία όμως είναι υπό αμφισβήτηση, θα συνεχίσει να θέλει όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, ή αν επιλέξει ένα νέο μοντέλο με τις πιο εμπορικές ομάδες.
Ολα τα παραπάνω δείχνουν ότι το πρόβλημα που λύθηκε την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος σύντομα θα ανακύψει και με τις πιθανότητες της κεντρικής διαχείρισης ως έχει να είναι όσο ποτέ αμφίβολες με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την υπόσταση του ίδιο συνεταιρισμού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις