Έβαλε τέλος στην κατηφόρα ο Παναθηναϊκός

Νίκη… οξυγόνο για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Όντας βελτιωμένοι σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές, οι πράσινοι επικράτησαν σχετικά εύκολα του Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 1-0, έκαναν σεφτέ στο νέο πρωτάθλημα και ξεκόλλησαν από τη τελευταία θέση.

Στο 32′ ο Άλτμαν σημείωσε με ωραία κεφαλιά το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Ο Ισραηλινός μαζί με τον Χίλιεμαρκ αποτέλεσαν μόνιμες πηγές κινδύνου, αφού από δικές τους «εμπνέυσεις» δημιουργήθηκαν οι περισσότερες ευκαιρίες του τριφυλλιού. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Χουλτ, ντεμπούτο έκανε ο Σιλά, ο οποίος μπήκε στο ματς στο τελευταίο τέταρτο.

Κακή εμφάνιση από την «ελαφρά ταξιαρχία», που είχε ουσιαστικά μία μεγάλη ευκαιρία με την έναρξη του δεύτερου μέρους, όταν ο Βλαχοδήμος έκανε σωτήρια επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Μπάμπιαρζ.

inner

Το ματς

Κάτι η… μουντίλα στην ατμόσφαιρα (με τα όσα συμβαίνουν στο διοικητικό κομμάτι, αλλά και την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας), κάτι το γεγονός πως ο Απόλλων Σμύρνης ήταν όλος πίσω από το κέντρο από το πρώτο λεπτό, επηρέαζαν την αγωνιστική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού. Ναι μεν είχε κατοχή, ναι μεν προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να βρει έναν διάδρομο για να απειλήσει την εστία του Τσόβιτς. Το παιχνίδι των γηπεδούχων… έγερνε εξ ολοκλήρου από την αριστερή πλευρά και τον άξονα (με τους Χουλτ, Λουντ, Χίλιεμαρκ, Άλτμαν), την ώρα που η δεξιά πτέρυγα (Γιόχανσον και Μουνιέ, με τον δεύτερο να αντιμετωπίζει κι ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού) ήταν πλήρως απενεργοποιημένη.

Μετά το πρώτο τέταρτο, η εικόνα του Παναθηναϊκού άρχισε να ζωηρεύει, με τους παίκτες του να δοκιμάζουν το πόδι τους. Την μία, όμως, ο Λουντ σούταρε αδύναμα πάνω στον Τσόβιτς, την άλλη ο Άλτμαν σημάδεψε ξανά τον αντίπαλο τερματοφύλακα, την… παράλλη ο Χίλιεμαρκ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, αν και ανενόχλητος μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα. Τελικώς το τριφύλλι κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό μέσα από ένα στημένο. Στο 32’ ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Άλτμαν πήδηξε στον… Θεό και με εντυπωσιακό τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Έχοντας μείνει πίσω στο σκορ η «ελαφρά ταξιαρχία» ήταν υποχρεωμένη να ανοιχτεί και να κυνηγήσει ένα γκολ, αλλά στη μία φάση που έφτιαξε, ο Κολοβέτσιος δεν επέτρεψε στον Σιατραβάνη να κάνει από κοντά την προβολή, ενώ στην επόμενη δεν της το επέτρεψε ο… επόπτης που έκοψε λανθασμένα για οφσάιντ τον Μπάρμπιαζ, ο οποίος έβγαινε τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως άλλες συγκινήσεις, με τον ως τότε MVP και κινητήριο μοχλό του Παναθηναϊκού, Χίλιεμαρκ, να έχει άλλες δύο καλές στιγμές για να σκοράρει, αλλά να μην τον… αφήνει ο εξαιρετικός και σήμερα Τσόβιτς.

Μία φορά χρειάστηκε να επέμβει ο Βλαχοδήμος σε όλο το ματς και το έκανε… άψογα. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Απόλλωνας θα μπορούσε να είχε γράψει διαφορετικά την «ιστορία», αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού… κάλυψε την άμυνά του και έβγαλε εντυπωσιακά το τετ-α-τετ με τον Μπάρμπιαζ, ο οποίος δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και να… παγώσει την «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα της Λεωφόρου. Οι πράσινοι «απάντησαν» με εξίσου μεγάλη ευκαιρία, αλλά δεν μπόρεσαν να κλειδώσουν από νωρίς το τρίποντο. Λουτσιάνο-Άλτμαν συνεργάστηκαν ωραία, όμως το σουτ του Ισραηλινού έφυγε μόλις άουτ στο 51’. Τα επόμενα λεπτά ήταν… ολίγον τι τραγωδία. Αλλαγές και… φωνές από τους προπονητές, μηδέν φάσεις, καμία προσπάθεια του Απόλλωνα να απειλήσει τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά το τριφύλλι κρατούσε άνετα το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από νωρίς.

Η ελαφρά ταξιαρχία ήταν εντελώς ακίνδυνη. Είχε μείνει στο τετ-α-τετ του 47’ και από εκεί και πέρα το απόλυτο τίποτα… Ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να περιμένει πιο εύκολο απόγευμα –ειδικά μετά τα όσα είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες- και αν ήταν λίγο πιο εύστοχος θα είχε καθαρίσει οριστικά την… μπουγάδα. Χίλιεμαρκ και Άλτμαν προσπαθούσαν μέχρι το τελευταίο λεπτό να βρουν δίχτυα, αλλά οι εμπνεύσεις και οι συνεργασίες τους (με την είσοδο του Λουτσιάνο να βοηθά ελαφρώς στην ανάπτυξη από τον άξονα) κατέληγαν εκτός εστίας. Όπως και να έχει, όμως, το 1-0 αρκούσε για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, προκειμένου να πανηγύρισε εύκολα και χωρίς καμία πίεση το πρώτο της τρίποντο στη νέα σεζόν…

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής (73’ Σιλά), Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Χουλτ, Χίλιεμαρκ, Κουρμπέλης, Λουντ, Άλτμαν, Μουνιέ (46’ Λουτσιάνο), Μόλινς (65’ Τσάβες)

Απόλλων Σμύρνης: Tσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Ντάσιος, Μπάμπιαρζ, Κονέ, Σιατραβάνης (61’ Μάατσεν), Αλμπάνης (77’ Ελμπάζ), Καστιγιέχος, Μπιτζιμιν, Βαλλιάνος (73’ Μενδρινός)

Διαιτητής: Κατσικογιάννης
Βοηθοί: Ακρίβος, Μεϊντάνας
Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις