Άδικο “0-0” για Ατρόμητο στη Λάρισα

Μπορεί ΑΕΛ και Ατρόμητος να έψαχναν όσο τίποτα άλλο την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, σε ένα αποτέλεσμα όμως που αφήνει τους φιλοξενούμενους με τρομερά παράπονα για τη διαιτησία του Μάνταλου και συγκεκριμένα για τη φάση του 85′.

Συγκεκριμένα, ο κεντρικός αμυντικός των Περιστεριωτών έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και μετά στο χορτάρι, ωστόσο ο Μάνταλος και ο β’ βοηθός, Πάτρας, δεν είδαν ότι είχε περάσει ξεκάθαρα όλη τη γραμμή, εξέλιξη που θα έδινε και το τρίποντο στην ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, που ήταν πολύ καλύτερη της ΑΕΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακίνδυνοι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 78′, αφού ο Γκόλιας τραυματίστηκε και ο Ματάισεν είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές που είχε δικαίωμα.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ΑΕΛ πήρε τον δεύτερο βαθμό της στο πρωτάθλημα, ενώ οι Περιστεριώτες σημείωσαν την τέταρτη ισοπαλία τους σε ισάριθμα ματς.

Το ματς

Με τον Νταμίρ Κάναντι να έχει χρησιμοποιήσει τον Μανούσο στην κορυφή και τον Ντιγκινί να κινείται ελεύθερα από πίσω του, ο Ατρόμητος από την αρχή του αγώνα ήταν πολύ επικίνδυνος σε κάθε του προσπάθεια έξω από την περιοχή της ΑΕΛ, που από την πλευρά της σε ακόμα ένα παιχνίδι παρουσιάστηκε ασύνδετη και χωρίς ισορροπία στις γραμμές της.

Μόλις στο 6′, ο Γιαννούλης βρέθηκε σε θέση… σέντερ-φορ στην περιοχή, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας ενώ ένα λεπτό αργότερα, Μανούσος και Ντιγκινί δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μπόζοβιτς να τους αρνείται το γκολ.

Από την άλλη μεριά, η ΑΕΛ από το 20′ και μετά πήρε τα ηνία της αναμέτρησης σε ό,τι αφορά την κατοχή της μπάλας, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν στο 27′ να απειλήσει σοβαρά τον Γιαννιώτη σε πολύ μακρινό σουτ του Ρέντζα, με τον πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού να αναγκάζεται να διώξει σε κόρνερ.

Την πλήρη ανωτερότητά του σε κάθε γραμμή του γηπέδου, ο Ατρόμητος την πιστοποίησε σε ακόμα μία περίπτωση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ουάρντα (που ήταν το Α και το Ω της δημιουργίας των Περιστεριωτών) βρήκε τον Ντιγκινί στην περιοχή, αλλά και πάλι ο Μπόζοβιτς απέκρουσε την προσπάθεια του Γάλλου. Μάλιστα, δύο λεπτά νωρίτερα, ο Ατρόμητος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Ρέντζα στον Ρισβάνη, σε μια φάση που δεδομένα ο αμυντικός της ΑΕΛ τραβάει τη φανέλα του αμυντικού των φιλοξενούμενων.

inner

Στο β’ μέρος, η ΑΕΛ παραλίγο να πιάσει στον… ύπνο τον Ατρόμητο, όταν ο Χατζηισαΐας έχασε πλήρως τη φάση, ο Κριζμάν βγήκε από διαγώνια σε φάση τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη, με τον τερματοφύλακα των Περιστεριωτών να δηλώνει και πάλι «παρών». Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, ο Ατρόμητος άρχισε να φέρνει και πάλι το παιχνίδι στα καρέ των Θεσσαλών ψάχνοντας το γκολ, με σημαντικότερη στιγμή στο 65′, με την μπάλα από το σουτ του Ουάρντα να περνά άουτ.

inner

Στο 78′ η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων άλλαξε, αφού ο Γκόλιας δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι τη στιγμή που ο Ματάισεν είχε ολοκληρώσει και τις τρεις αλλαγές του. Παρά την πίεση του Ατρόμητου, μια απόφαση του Μάνταλου και μη υπόδειξή του ήταν αυτή που καθόρισε το αποτέλεσμα.

Στο 85′ ο Ρισβάνης κέρδισε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο κάτω μέρος του δοκαριού και στη συνέχεια στο χορτάρι με τον ρέφερι και τον β’ βοηθό, Πάτρα να χάνουν πλήρως τη φάση, αφού αυτή είχε περάσει ξεκάθαρα όλη τη γραμμή, στερώντας ουσιαστικά από τους Περιστεριώτες τους τρεις βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Φάρκας, Γκόλιας, Ρέντζας, Φατιόν, Λαγός, Μπάμπιτς (46′ Κρίζμαν), Λεοζίνιο (74′ Ναβάρο), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (74′ Περόνε)

Ατρόμητος (Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (88′ Βασιλείου), Μπουσούλατζιτς (76′ Βασιλακάκης), Ουάρντα, Ουμπίδες, Ντιγκινί, Μανούσος (75′ Ντάουντα)

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις