Με φάουλ-πέναλτι… η ΑΕΚ λύγισε την Λαμία

Πέρασε απ’ το Περιστέρι κι έπιασε κορυφή η ΑΕΚ. Η σαφώς ανώτερη Ένωση δεν μπορούσε να βρει δίχτυα, όμως χάρη στο λάθος του Βάτσιου που έδωσε πέναλτι… εκτός περιοχής, πήρε το τρίποντο κόντρα στη Λαμία (1-0).

Κακό πρώτο ημίχρονο με την ομάδα του Χιμένεθ να βγάζει τελικές προσπάθειες, αλλά όχι μεγάλη ευκαιρία. Η καλύτερη στιγμή ανήκε στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, που έχασε διπλή ευκαιρία να ανοίξει στο σκορ στο 33’, έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση.

Πολύ καλύτερο πρόσωπο είχαν οι κιτρινόμαυροι στο δεύτερο. Η ΑΕΚ ήταν σαφώς πιο ουσιαστική, εγκλώβισε στην περιοχή της την Λαμία κι άρχισε να την πολιορκεί. Μάλιστα θα μπορούσε να παίζει με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 58′, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε καθαρή δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πίτι για κλωτσιά στον Αραούχο.

Παρά την πίεση και τις σερί ευκαιρίες το γκολ δεν ερχόταν, όμως τα δεδομένα άλλαξαν στο 80’. Ο Βάτσιος είδε τον Ακόστα να κάνει φάουλ στον Λιβάγια κι έδωσε πέναλτι. Ο διαιτητής έκανε λάθος, αφού το μαρκάρισμα έγινε έξω από την περιοχή κι όχι μέσα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό 81’, ο Λάζαρος ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» και η ΑΕΚ ανέβηκε στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας.

Το ματς:

Δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό το παιχνίδι στο ξεκίνημά του στο Περιστέρι. Παρότι η Λαμία είχε αρκετά ψηλά την άμυνά της, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βγάλει «καθαρή» ευκαιρία. Οι κιτρινόμαυροι δοκίμασαν αρκετά σουτ κυρίως έξω από την περιοχή κάνοντας «ζέσταμα» στον Παπαδόπουλο, που ήταν σε εγρήγορση. Στο επιθετικό κομμάτι η ομάδα του Τεννέ προσπάθησε με στημένες φάσεις να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Ανέστη, όμως με εξαίρεση ένα φάουλ του Πίτι στο 3’ δεν απείλησε σχεδόν καθόλου.

Σταδιακά η Ένωση πήρε την κατοχή της μπάλας και άρχισε να την κυκλοφορεί με μεγαλύτερη ταχύτητα, όμως και πάλι δεν μπορούσε να διασπάσει την μαζική άμυνα των γηπεδούχων. Σε ένα σημείο όπου οι κιτρινόμαυροι έδειχναν να ανεβάζουν στροφές λίγο έλειψε να τους κάνει την ζημιά η Λαμία, η οποία έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 33ο λεπτό έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση. Στο φινάλε του ημιχρόνου το παιχνίδι χάλασε με τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου να κυριαρχούν και τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια κολλημένες στο 0-0.
Πολύ καλύτερα μπήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο 45λεπτο. Οι παίκτες του Χιμένεθ έκλεισαν για πρώτη φορά τη Λαμία, που δεν μπορούσε με τίποτα να βγει από την περιοχή της και να πάρει ανάσες. Μάλιστα, στην ομάδα της Φθιώτιδας μπορούν να νιώθουν τυχεροί, αφού ο ρέφερι χάρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πίτι για κλωτσιά που έριξε στον Αραούχο. Η Ένωση προσπάθησε κυρίως με προσπάθειες από το αριστερό άκρο να δημιουργήσει ρήγματα όμως οι αμυντικοί της ομάδας του Τεννέ και ο Παπαδόπουλος καθάριζαν τα γυρίσματα.

Με την είσοδο του Λιβάγια στο παιχνίδι οι κιτρινόμαυροι ζόρισαν ακόμη περισσότερο την αντίπαλη άμυνα. Μαζί με τον Αραούχο αλλά και τον «ανεβασμένο» Αϊντάρεβιτς, ο Κροάτης «άνοιξε» την αντίπαλη άμυνα και η μία τελική διαδεχόταν την άλλη. Τα δεδομένα άλλαξαν στο 80ο λεπτό. Ο Ακόστα έκανε φάουλ στον Λιβάγια εκτός περιοχής, όμως ο Βάτσιος έδωσε πέναλτι! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λάζαρος που νίκησε τον Παπαδόπουλο από την «άσπρη βούλα». Μέχρι το τέλος, η Λαμία δεν μπόρεσε να αντιδράσει και η ΑΕΚ ανέβηκε στην κορυφή.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (90+1′ Αναστασόπουλος), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι (84’ Λινάρδος), Βασιλαντωνόπουλος (87’ Τσούκαλος), Βάντερσον
Στον πάγκο: Πίτκας, Μπουλούλης, Κουτρομάνος, Καραγιάννης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες (46’ Γκάλο), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Μπακασέτας (72’ Λάζαρος), Αραούχο
Στον πάγκο: Τσιντώτας, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Τρίστασον, Λιβάγια

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις