Φουντώνει η “μάχη” μεταξύ Football League και Σούπερ Λιγκ

Η «μάχη» φουντώνει μεταξύ της Football League και της Super League. Καταρχάς, η ιστορία κρατάει από πέρσι ακόμη, με αφορμή φυσικά το ποσό των 630.000 ευρώ, που προέκυψε από τη χρήση 2005-06 (σ.σ. όταν το Πρωτάθλημα λειτουργούσε ως από κοινού συνεταιρισμός μεταξύ των δύο Λιγκών).

Ωστόσο, στα διοικητικά συμβούλια, που έγιναν πέρσι, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία κινήθηκε σε ήπιους τόνους.
Φέτος, όμως, με βάση την απόφαση του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου (11/9) αποφασίστηκε ότι δεν πάει άλλο και ότι θα οδηγηθούν στα «χαρακώματα». Ποιο είναι το story της υπόθεσης; Το αρχικό ποσό, που όφειλε να καταβάλλει η Super League από τις 630.000 ευρώ, ήταν 360.000 ευρώ.
Η Λίγκα έκανε την απαιτούμενη ρύθμιση και τηρεί πλέον τον διακανονισμό στην Εφορία. Συνάμα έριξε τις απαιτήσεις της και ζήτησε εντέλει από τη Super League το ποσό των 240.000 ευρώ.

Η συνάντηση των τριών
Κάτι τέτοιο αποφασίστηκε μάλιστα στη συνάντηση, που είχε λάβει χώρα μεταξύ των Βασίλη Γκαγκάτση, Λεωνίδα Λεουτσάκου και με διαμεσολαβητή τον Σπύρο Καλογιάννη, οπότε και δόθηκε η υπόσχεση για την καταβολή των 240.000 ευρώ από τη Super League στη Football League, έτσι ώστε να πληρωθεί η Εφορία.
Οι 4 μεγάλες ΠΑΕ της χώρας ήταν να βάλουν από 30.000 ευρώ έκαστη και από 10.000 ευρώ οι υπόλοιπες ΠΑΕ, για να συμπληρωθεί έτσι το ποσό των 240.000 ευρώ. Τελικά; Καταβλήθηκαν μόλις 120.000 ευρώ.
Οι 4 μεγάλες ΠΑΕ έδωσαν από 15.000 ευρώ και από 5.000 ευρώ οι υπόλοιπες 12 ΠΑΕ της Super League. Ολα αυτά προ δύο μηνών. Μάλιστα, ειπώθηκε ότι τα χρήματα δόθηκαν όχι για το χρέος στην Εφορία, αλλά ως οικονομική βοήθεια.
Στο τελευταίο συμβούλιο της Football League (11/9) εστάλη μάλιστα έγγραφο από τη Super League με την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου, Βασίλη Γκαγκάτση, στο οποίο υπήρχε η ενημέρωση ότι δεν θα δοθούν περαιτέρω χρήματα.
Ετσι, αποφασίστηκε εντέλει από τις ομάδες να κινηθούν νομικά κατά της πρώτης τη τάξει κατηγορίας. Αυτό που λέγεται από τη Λίγκα είναι πώς αν ως την Παρασκευή ή το αργότερο ως τη Δευτέρα (25/9) δεν καταβληθούν τα χρήματα, τότε θα κινηθούν από την Τρίτη νομικά και μέσω αγωγής, διεκδικώντας χρήματα από το 2012 και μετά, σύμφωνα με το νόμο Ορφανού.
Πρόκειται για ένα ποσό, που αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ! Εκτός κι αν η μεσολάβηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, αλλάξει την κατάσταση και επιφέρει τη «χρυσή τομή».
Πηγή: liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις