Που χρωστάει τα 80 εκατομμύρια ευρώ ο Παναθηναϊκός

To ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ είναι αυτό που τον τελευταίο καιρό αναφέρεται από όλες τις πλευρές ως το χρέος του Παναθηναϊκού. Αυτό που θα πρέπει να καλυφθεί ή να ρυθμιστεί αν και μέρος αυτού αφορά ρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει.

Φυσικά, ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να πει σε τι ακριβώς αναλύεται το συγκεκριμένο χρέος πλην φυσικά του Γιάννη Αλαφούζου ή οποιουδήποτε άλλου έχει πρόσβαση στο λογιστήριο της ΠΑΕ.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι τα 35 εκατομμύρια από το συγκεκριμένο χρέος αφορούν τις συμφωνημένες υποχρεώσεις της ΠΑΕ για τα τρια επόμενα χρόνια. Δηλαδή το τριετές συμβόλαιο του Τσάβες, το τριετές του Λουτσιάνο, του Μουνιέ, του Χουλτ και των υπόλοιπων παικτών. Επί της ουσίας μιλάμε για το μπάτζετ της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Είναι ίσως και το μοναδικό μέρος του χρέους που μπορεί να θεωρητικά να μειωθεί, σίγουρα όχι θεαματικά.
Άλλα 35 εκατομμύρια είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα παλαιά χρέη. Δηλαδή, οι οφειλές σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, τεχνικούς διευθυντές, μάνατζερ αλλά και υπαλλήλους. Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν χρωστά αυτή την στιγμή στο κράτος.
Τέλος, υπάρχει και το χρέος των 10 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά δάνεια που «ανακυκλώνονται» και τις εναπομείνασες δόσεις για την αποπληρωμή του «Γεώργιος Καλαφάτης», τα χρήματα που δίνει ετησίως ο Παναθηναϊκός στον Τσακίρη για την αγορά του προπονητικού κέντρου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις