«Βροχή οι προσφυγές στον Παναθηναϊκό»!

Τα χειρότερα φαίνεται ότι δεν έχουν έρθει ακόμα για το Τριφύλλι – Ο Νίκος Ασημακόπουλος παρουσιάζει τη ζοφερή συνέχεια.

Την άποψη ότι μέσα στον Νοέμβρη είναι πιθανό να σκάσουν βροχή οι προσφυγές στον Παναθηναϊκό, αν δεν πληρωθούν οι δόσεις των συμβολαίων, εξέφρασε μέσω του sportdog.gr .

Ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε όσα συμβαίνουν στο ρεπορτάζ των «πράσινων» το τελευταίο διάστημα, με την παρέμβαση Γιαννακόπουλου αλλά και την αποχώρηση Αλαφούζου, αναφέρθηκε στα περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να βρεθεί ξανά στον αφρό ο σύλλογος, αλλά και στο γεγονός ότι το μεγάλο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό δεν είναι τα χρέη αλλά η επόμενη μέρα.

Τέλος, μίλησε για τις πωλήσεις των Κουρμπέλη και Βλαχοδήμου που φαίνεται ότι ετοιμάζονται από τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την δεδομένη αποτυχία που θα έχει αυτό το διάστημα όποιος υποψήφιος επενδυτής εμφανιστεί για το «τριφύλλι».

«Aνεφάρμοστο το σχέδιο Γιαννακόπουλου»

Κύριε Ασημακόπουλε, ποιο είναι το σχόλιό σας για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό;

«Το σχέδιο με το οποίο κατέβηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν ανεφάρμοστο, γιατί χρειάζονται περισσότερα χρήματα από όσα υπάρχουν. Ο Αλαφούζος δεν θα κάλυπτε όλα τα χρέη όπως είχε ζητήσει ο Γιαννακόπουλος στις πρώτες επαφές τους και από εκεί και πέρα ήταν λογικό να καταλήξει εκεί που κατέληξε η υπόθεση. Δεδομένου ότι κανένας σοβαρός συμπαίκτης δεν εμφανίστηκε, κανένας δεν βγήκε και να πει “ναι, θα συμμετάσχω και βάζω τόσα χρήματα”. Ο Αλαφούζος κατάλαβε ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα από μια επαφή με τον Γιαννακόπουλο. Μάλιστα, όπως ανέφερε στα social media, το οικονομικό μέγεθος που απαιτείται για να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο. Έγραψε ότι πλην των 20 εκατ. ευρώ του Αλαφούζου, χρειάζονται άλλα 60 εκατ. ευρώ για τα χρέη. Συν μίνιμουμ 50 εκατ. ευρώ για γίνει πρωταθλητισμός δύο ετών μήπως και εξασφαλίσει η ομάδα την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί με 100+ εκατ. ευρώ για να φτιαχτεί η Παναθηναϊκή Πολιτεία στο ΟΑΚΑ. Αυτά υποστηρίζει ο Γιαννακόπουλος, όταν ο ίδιος λέει ότι βάζει 10-15 εκατ. ευρώ. Κι ενώ δεν έχει εμφανιστεί κανένας άλλος για να βάλει λεφτά. Περιμένει ότι με 40-50 και 100 ευρώ που θα τσοντάρουν οι απλοί οπαδοί, θα γίνει η δουλειά; Χρειάζονται, κατά την άποψή μου, 50 μικροεπενδυτές που να μπορούν να τσοντάρουν 500 χιλ. ευρώ ή 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, για να προχωρήσει ένα τέτοιο πλάνο. Ή να βρεθεί ένας Βαρδινογιάννης, ένας Λάτσης, ένας Καλτσίδης για να ρίξει πολλά λεφτά».

Στο προσκήνιο, πάντως, έχουν βρεθεί κάποια ονόματα που μπορεί να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν βοήθεια, όπως η οικογένεια Βαρδινογιάννη ή ο Νικόλας Πατέρας. Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια εξέλιξη;

«Κανένας δεν μπορεί ή δεν θέλει να συμμετάσχει στον Παναθηναϊκό. Είναι τέτοιο το περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που και να θέλει κάποιος να βάλει λεφτά, το περιβάλλον είναι τέτοιο που τον αποτρέπει. Γιατί να βάλει κάποιος τα λεφτά του, δηλαδή και να μπλέξει με τον Παναθηναϊκό; Θα χάσουν τα λεφτά τους, δεν θα κάνουν τίποτα και στο τέλος θα έχουν τους οργανωμένους να τους φωνάζουν “φύγε” και “ουστ”. Γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα είναι δεδομένο ότι θα αποτύχει όποιος ασχοληθεί και θα έχει τον κάθε περίεργο από την εξέδρα να του ζητάει να φύγει κιόλας από πάνω».

«Μόνο Βαρδινογιάννης και Κασιδόκωστας»

Το ποσό που απατείται για να βρεθεί ξανά στον αφρό ο Παναθηναϊκός (για να πληρωθούν τα χρέη και να δημιουργήσει ομάδα πρωταθλητισμού) είναι πάρα πολλά. Πώς βλέπετε το μέλλον του συλλόγου;

«Πρώτα από όλα επιμένω ότι το πρόβλημα δεν είναι τα χρέη, ας πούμε ότι αυτά τα αναλαμβάνει κάποιος. Ας πούμε ότι με κάποιον τρόπο πληρώνονται, κάτι που είναι πολύ δύσκολο βέβαια. Ποιος είναι εκείνος που θα βάλει 50 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για να κάνει πρωταθλητισμό; Ποιος θα βάλει τα 100 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να δημιουργηθεί η Παναθηναϊκή Πολιτεία; Μακάρι να ήταν μόνο τα χρέη στον Παναθηναϊκό, τότε ίσως να μην υπήρχε θέμα. Μπορούν να πληρωθούν, να διακανονιστούν, να υπάρξει τέλος πάντων μια λύση. Η επόμενη μέρα είναι το ζήτημα. Γιατί έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα, δεν υπάρχει επόμενη μέρα. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος για να βγει μπροστά και να δώσει λύση. Δύο άνθρωποι μόνο πήραν θέση για το θέμα, ο Βαρδινογιάννης και ο Κασιδόκωστας και είπαν να μην τους ενοχλούν».

«Θα τρέχουν όλοι για να φύγουν»

Τι περιμένετε να συμβεί στο άμεσο μέλλον;

«Χρειάζονται 7 εκατ. ευρώ μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου και 15 εκατ. ευρώ για να βγει η σεζόν μέχρι το τέλος της. Την 1η Νοεμβρίου πρέπει να πληρωθούν συμβόλαια, για να μην υπάρχουν προσφυγές. Ποιος θα διακυνδυνεύσει να χάσει τα λεφτά του από μια ομάδα που καταρρέει; Ειδικά από τον Νοέμβρη και μετά, αν δεν πληρωθούν οι δόσεις, θα τρέχουν όλοι για να φύγουν».
Μέσα σε όλα φαίνεται ότι ετοιμάζονται νέες πωλήσεις στην ομάδα για να βγει η σεζόν, που θα αποδυναμώσουν το ρόστερ. Το πλαίσιο που διαμορφώνεται δηλαδή, μοιάζει ασφυκτικό…
«Θα έλεγα και με ποια ψυχολογία θα πάει να παίξει η ομάδα, όταν όλοι γνωίζουν ότι βρίσκονται στον αέρα. Μπορεί να πάρει κάποιες νίκες, αλλά θα είναι προσωρινό. Δεν γίνεται όλο αυτό που συμβαίνει να μην επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά αυτά που ακούγονται για τη μεταγραφή του Κουρμπέλη, του Βλαχοδήμου κ.λπ., δεν πρόκειται να λύσουν κάποιο πρόβλημα. Πέρα από το γεγονός ότι όλες οι ομάδες γνωρίζουν ότι έχει προβλήματα ο Παναθηναϊκός, άρα δεν θα ανοίξουν και τις κάνουλες με τα λεφτά. Σιγά μην κρέμεται ολόκληρη Μπενφίκα από τον Βλαχοδήμο, για παράδειγμα. Κι εδώ μιλάμε για ομάδα που πληρώνει 10 εκατ. ευρώ για τον Σάμαρη και 15 εκατ. ευρώ για τον Μήτρογλου. Όσα τους δώσουνε για να πάρουν τον Βλαχοδήμο και ευχαριστημένοι θα είναι. Αλλά ακόμα κι έτσι, δεν λύνονται τα προβλήματα του Παναθηναϊκού».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις