Από την έκθεση της αστυνομίας θα κριθεί αν θα τιμωρηθεί η ΑΕΚ

Η ματσάρα του ΟΑΚΑ και η μεγάλη νίκη της ΑΕΚ, δυστυχώς, σημαδεύτηκε και από επεισόδια, καθώς, θυμίζουμε, στο 70′ του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, συγκρούστηκαν οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» και αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να διακοπεί για, περίπου, ένα τέταρτο το παιχνίδι.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που τα επεισόδια έλαβαν χώρο έξω από το γήπεδο, το αν θα τιμωρηθεί η «Ένωση» θα κριθεί μόνο από την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ, καθώς οι παρατηρητές του ντέρμπι δεν μπορούν να έχουν άποψη.
Όμως, για να πέσει… καμπάνα στον «δικέφαλο» θα πρέπει τα επεισόδια να έχουν λάβει χώρα στον «εν γένει χώρο του γηπέδου», δηλαδή «στον περιβάλλων χώρο του, που χρησιμοποιείται από την ομάδα για την στάθμευση αυτοκινήτων και/ή για την εκμετάλλευση εμπορικών δικαιωμάτων», όπως αναφέρει ο κανονισμός.
Από την ΑΕΚ, λοιπόν, ισχυρίζονται πως όσα συνέβησαν (έξω από το ΟΑΚΑ, τονίζουμε ξανά) έγιναν σε απόσταση που δεν εμπίπτει στον κανονισμό.
Αν, ωστόσο, η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει πως τα επεισόδια έγιναν στον «εν γένει χώρο του γηπέδου», τότε, σύμφωνα με τον νέο Πειθαρχικό Κώδικα, οι τιμωρίες που προβλέπονται είναι αυστηρότατες, σε περίπτωση, όμως, που «συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας»!
Και η «καμπάνα» είναι πρόστιμο 50.000 έως 250.000 ευρώ, τιμωρία της έδρας για 2 έως 4 αγωνιστικές, και επιπρόσθετα αφαίρεση τριών βαθμών!
Σε διαφορετική περίπτωση, αν, δηλαδή, «δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίες», τότε επιβάλλεται πρόστιμο από 20.000 έως 100.000 ευρώ.
Εν αναμονή, λοιπόν, της έκθεσης της αστυνομίας…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις