Απολύθηκε ο Αντσελότι από την Μπάγερν

Μέχρι τον Σεπτέμβριο άντεξε ο Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Μπάγερν. Η διοίκηση των Βαυαρών συνεδρίασε την Πέμπτη, λίγες ώρες μετά από τη συντριβή στη Γαλλία από την Παρί Σεν Ζερμέν, και κατέληξε στην απόφαση να διακόψει τη συνεργασία με τον Ιταλό τεχνικό.

Τα “σύννεφα” πάνω από τις σχέσεις των δύο πλευρών πλήθυναν τις τελευταίες εβδομάδες, αφού ο 58χρονος προπονητής ήρθε σε ανοιχτή ρήξη κατά σειρά με τον Τόμας Μίλερ, τον Φρανκ Ριμπερί και τον Άριεν Ρόμπεν.
Σε συνδυασμό με τον παραγκωνισμό άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών, όπως ο Τζερόμ Μπόατενγκ και ο Ματς Χούμελς, το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν αρκετά βαρύ για τον ίδιο.
Οι διοικούντες τον σύλλογο δεν είχαν την καλύτερη άποψη για τον Αντσελότι μετά από την περσινή σεζόν, όπου κατέκτησε με σχετική δυσκολία τον τίτλο αν και η Ντόρτμουντ δεν την απείλησε κι ενώ αποκλείστηκε τόσο από το κύπελλο (ημιτελικά) όσο και από το Champions League (προημιτελικά).
Στα τελευταία έξι παιχνίδια, η πρωταθλήτρια Γερμανίας μετράει μόλις τρεις νίκες και το σημαντικότερο, δεν πείθει με την απόδοσή της ότι φέτος μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο σε σχέση με πέρυσι.
Ούλι Χένες και Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, οι δύο επικεφαλής του συλλόγου, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και έχοντας ήδη σταματήσει να καλύπτουν τον Αντσελότι δημόσια, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αντικατάστασή του.
Μετά από την επισημοποίηση του “διαζυγίου”, ανακοινώθηκε ότι στον πάγκο της Μπάγερν θα καθίσει ο βοηθός του Αντσελότι από τον Ιούνιο και πρώην μπακ της Μπάγερν, Βιλί Σανιόλ, χωρίς να αποκλείεται η αναζήτηση μιας πιο μόνιμης λύσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις