Κερδίζει τη Λαμία και ανεβαίνει 3ος ο Ολυμπιακός Β. (pregame)

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα το απόγευμα στο ΕΑΚ. Στις 18.00 ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τη Λαμία (ΟΤΕ Sport 3, ΣΠΟΡ-FM 89.5) στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Football League. Οι «ερυθρόλευκοι» σε περίπτωση που νικήσουν θα κάνουν το «πέντε στα πέντε» και το σπουδαιότερο…

…θα ανέβουν μετά από επτά αγωνιστικές στην 3η θέση της κατάταξης, αφήνοντας ένα βαθμό πίσω τη Ζάκυνθο.
Παράλληλα, θα μειώσει στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από τη Λαμία, ενώ στην περίπτωση που η ομάδα της Φθιώτιδας τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών (έβαλε τιμωρημένο παίκτη στο ματς με την Αναγέννηση Κ.), τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος στη 2η θέση της βαθμολογίας και θα κάνουν, ίσως, το πιο σημαντικό βήμα για την είσοδό τους στα πλέι οφ.
Σήμερα θα αναμετρηθούν στο ΕΑΚ δύο από τις κορυφαίες ομάδες του ομίλου, με πολύ αξιόλογους παίκτες, με τον Ολυμπιακό να παίζει μόνο για τη νίκη, ενώ για τη Λαμία δεν θα είναι άσχημο αποτέλεσμα και η ισοπαλία.
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του για το σημερινό ντέρμπι και στη συνέχεια ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» έχει στη διάθεσή του 19 ποδοσφαιριστές, καθώς εκτός έμειναν ο τραυματίας Χερόν Μπεριάν, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο Ανδρέα Κολίτσι και οι νεαροί Νίκος Ντινόπουλος, Δημήτρης Κεσίδης και Γιάννης Καψιώτης.
Ο Ελευθερόπουλος αναμένεται να κάνει ορισμένες αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τον Πιερικό. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρίζος, ενώ οι Ζέρης (δεξιά) και Μπουτζίκος (αριστερά) θα είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Γιαλούσης και Μπάρμπας. Οι Ρόκας και Τριανταφυλλάκος θα αγωνιστούν στον άξονα, με τον Μπιτάνγκ να παίζει στην αριστερή πτέρυγα, τον Νικολιά στη δεξιά, ενώ ένας εκ των Θέου, Κυζιρίδη θα αγωνιστεί πίσω από τον προωθημένο Μπαλντοβαλίεφ. Ο Σκοπιανός επιθετικός στο παιχνίδι με τον Πιερικό αγωνίστηκε 90 λεπτά, πέτυχε και ένα γκολ (το πρώτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού) και πιθανότατα θα προτιμηθεί από τον Διαμαντόπουλο, τον πρώτο σκόρερ του Βορείου ομίλου.
Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται επίσης και οι Μακρυδημήτρης, Σκοπελίτης, Μαργαρίτης, Καρράς και Ιντζίδης.

Κινητοποίηση από τους φιλάθλους
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση του κόσμου του Ολυμπιακού για το σημερινό ντέρμπι. Παρότι το παιχνίδι είναι τηλεοπτικό, οι φίλαθλοι της ομάδας ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών» στο ΕΑΚ, δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, ενισχύοντας την προσπάθεια των παικτών για νίκη επί της Λαμίας. Άλλωστε, πάντα οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τη Λαμία αποτελούσαν πόλο έλξης των φιλάθλων του Ολυμπιακού, πόσο μάλιστα φέτος, που οι δύο ομάδες μάχονται για να παίξουν στα πλέι οφ.

Με απουσίες η Λαμία
Στο Βόλο βρίσκεται από χθες το απόγευμα η Λαμία, χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες. Συγκεκριμένα, εκτός αποστολής τέθηκαν οι τραυματίες Βασιλόγιαννης, Γκούρμα, Νικλητσιώτης και Αρκούδας, καθώς και ο τιμωρημένος Χουσεΐν Μουμίν.
Οι 19 παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή και βρίσκονται στη διάθεση του Παύλου Δερμιτζάκη είναι οι εξής: Αντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Γεωργίου, Γιαννιτσάνης, Ανρί Καμαρά, Ζουλιώτης, Κακαράς, Τζον Καμαρά, Κόμνος, Κωστόπουλος, Λεάντρο, Νεόφυτος, Ντελέκος, Ομπράντοβιτς, Πέρεθ, Ρεπετσάς, Φατιόν, Χαϊκάλης, Γενγκά.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ντάλλας (Αθηνών), Παρασίου (Ημαθίας)
4ος διαιτητής: Μαλουτάς (Ημαθίας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις