Συλλαλητήριο κατά του Βόλος ΝΠΣ και της δημοτικής αρχής

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του νεοσύστατου συλλόγου ΝΠΣ Βόλος και της ευνοϊκής μεταχείρισης που τυγχάνει από την δημοτική αρχή, πραγματοποίησαν οι διοικήσεις και οι οργανωμένοι των δύο ιστορικών ομάδων του Βόλου, Νίκης και Ολυμπιακού. Περισσότεροι από 400 φίλαθλοι των δύο ομάδων καθώς και εκπρόσωποι των διοικήσεων των δύο ομάδων συγκεντρώθηκαν στο Ηρώων στην παραλία του Βόλου και εξέφρασαν την αντίδρασή τους στην μετακόμιση της ομάδας της Πύδνας Κίτρους στον Βόλο.

Αρχικά, ο Γιώργος Μαστρογιάννης διάβασε μήνυμα των διοργανωτών εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για την μετακόμιση της ομάδας της Πιερίας στον Βόλο. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε όλοι εδώ να διαμαρτυρηθούμε και να υπερασπιστούμε το μαγνησιώτικο και το βολιώτικο ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ να διαμαρτυρηθούμε για τις νέες τακτικές πραγμάτων, που κάποιοι εφάρμοσαν εις βάρος των ομάδων μας. Νίκη και Ολυμπιακός παίζουμε σ’ έναν όμιλο των 13 ομάδων όπου οι πέντε ομάδες ανήκουν στη Μαγνησία. Εάν κάποιοι έκαναν το ίδιο που έκαναν κάποιοι άλλοι, θα πηγαίναμε με το… αστικό και θα παρακολουθούσαμε εκτός έδρας ματς, γιατί θα ήταν και οι 13 ομάδες από τον Βόλο.

 Ανοίγει λοιπόν ένας τρόπος διαχείρισης του ποδοσφαίρου γενικότερα, που θεωρώ ότι εκφυλίζει το άθλημα. Δεν έχει ανάγκη η πόλη για άλλες ομάδες. Ήδη η Νίκη και ο Ολυμπιακός είναι οι πιο ιστορικές ομάδες της πόλης. Θα υποδεχθούμε και θα δεχθούμε οποιαδήποτε ομάδα, η οποία θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό και ας φτάσει όπου είναι να φτάσει, αν το αξίζει. Εμείς θα τη χειροκροτήσουμε. Ωστόσο με τέτοιες νοοτροπίες και τακτικές, θα είμαστε απέναντι.

Θα ήθελα να καλωσορίσω τους εκπρόσωπους των κομμάτων, που παρά τη χειμωνιάτικη βραδιά που μας επιφύλαξε, είναι παρόντες. Εμείς αποδείξαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι μπορούμε να κάνουμε ένα φιλικό μετά από οκτώ χρόνια και να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Στείλαμε το πρώτο μήνυμα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Στέλνουμε άλλο ένα μήνυμα. Την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα και ήδη αρχίζουμε να λαμβάνουμε κάποια μηνύματα σε αγωνιστικό επίπεδο, όπως πχ το Σάββατο πάλι υπάρχει μια διαφορετική μεταχείριση της συγκεκριμένης ομάδας να παίξει και όταν παίξει η Νίκη την Κυριακή έχουν οριστεί όλα τα παιχνίδια της ΕΠΣΘ. Θεωρώ ότι το ίδιο θα γίνει και την επόμενη Κυριακή όταν θα παίξει ο Ολυμπιακός.

Έτσι λοιπόν η ΕΠΣΘ δεν είναι αμέτοχη. Θεωρώ ότι έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει επέλθει στην πόλη μας. Εμείς αγωνιζόμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μας ενδιαφέρουν τα εξωαγωνιστικά. Την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα, στον αγωνιστικό χώρο θα είμαστε αντίπαλοι, αλλά όταν υπάρχει πρόβλημα, όπως το συγκεκριμένο, θα μας βρουν όλους μαζί ενωμένους»

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Μποτσιβάλης, ακολούθησε, ευχαριστώντας τον κόσμο που έδωσε τον παρών ενώ τόνισε πως δεν θα επιτρέψει να αδικηθεί καμία ομάδα της πόλης: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που παρά τις καιρικές συνθήκες είστε όλοι εδώ. Επειδή τα είπε όλα ο κ. Φάτσης και τον συγχαίρω γι’ αυτό, εμείς ήρθαμε εδώ όλοι μονιασμένοι. Θέλουμε όλος ο βολιώτικος κόσμος να είναι αγαπημένος και οι αντιπαραθέσεις να είναι μόνο στα 90 λεπτά και αυτό το υποσχόμαστε. Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί και δεν θα επιτρέψουμε να αδικηθεί καμία από τις ομάδες της πόλης μας»

fatsis-mpotsiv

Ο κ. Μποτσιβάλης σε συμπληρωματικές του δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου είπε: «Ολυμπιακοί και Νικιώτες όπως συναντηθήκαμε στον φιλικό αγώνα μεταξύ μας και παρά το ότι Κασσάνδρες έλεγαν πως θα γίνει χαμός και θα σκοτωθεί ο κόσμος, δεν άνοιξε ούτε μύτη. Σιγά-σιγά βλέπω πως προχωράμε και πρέπει να είναι ενωμένος ο φίλαθλος κόσμος του Βόλου. Το έχουμε υποχρέωση. Είμαι μόλις οκτώ χρόνια δημότης εδώ, αλλά έχω περάσει ως πρόεδρος και είμαι υποχρεωμένος να στηρίξω την ομάδα. Περιμένω να στηρίξει ο κόσμος και τις δύο ομάδες, όπως και τον Ρήγα Φεραίο που είναι ιστορική ομάδα. Δεν μπορεί να βοηθάμε μία ομάδα που ήρθε χθες. Όταν κάποια ομάδα δεν είναι πρώτη δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τη στηρίζουμε».

Την κοινή διαμαρτυρία των δύο συλλόγων στήριξε και υποστήριξε η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της δήλωσε: «Επειδή στηρίζω τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θεωρώ ότι είναι αυτός που θα δώσει ώθηση στην πόλη για πολλά πράγματα, επειδή πιστεύω ότι αυτή η πόλη στηρίζεται σε δυο πόδια, στη Νίκη από το 1924 και στον Ολυμπιακό από το 1937, επειδή ο πατέρας μου ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αλλά και ως παλιός προπονητής στήριξε αυτές τις δυο ομάδες, βρίσκομαι εδώ σήμερα και θα παλέψω ενάντια σε όλη αυτή την κατάσταση και απέναντι σε αυτή τη δημοτική αρχή, η οποία έχει φτάσει τον Βόλο σ’ αυτή την κατάσταση που είναι σήμερα. Είναι κατάπτωση για τον Βόλο αυτό που συμβαίνει» και συμπλήρωσε αναφερόμενη στη νέα ομάδα της πόλης: «Επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς αυτή η ομάδα στήθηκε εδώ στον Βόλο. Ως δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο», θα ελέγξουμε πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με το πώς λειτουργεί αυτή η ομάδα. Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή έχει ημερομηνία λήξης το 2019, στις επόμενες δημοτικές εκλογές»

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους δημοτικούς συμβούλους, Κ. Γαργάλα και Θ. Διαμαντένια, ενώ παρών ήταν και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Τη στήριξή του στο συλλαλητήριο εξέφρασε και ο Βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, μέσω γραπτού του μηνύματος που διαβάστηκε.

Η πρώην Υπουργός και πολιτευτής των ΑΝΕΛ, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη υποστήριξε πως θα πρέπει να στηριχθούν οι δύο ιστορικές ομάδες της πόλης και δεν θα πρέπει να συνεχιστεί αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τη νέα ομάδα.

Στη συνέχεια οι φίλαθλοι των δύο ομάδων πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου φώναξαν συνθήματα κατά της νέας ομάδας και του κ. Μπέου. Οι διοικήσεις και οι οπαδοί των δύο ομάδων ανανέωσαν το ραντεβού τους σε επόμενες κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις