Βαθιά ανάσα για Παναθηναϊκό

Έχει σφυγμό και λαό! Παρουσία 12.000 οπαδών του, οι οποίοι δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να τραγουδούν, ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και πήρε βαθιά ανάσα!

 Στη σχεδόν κατάμεστη Λεωφόρο, με τον κόσμο να στέκεται δίπλα στην ομάδα, δείχνοντας έτοιμος να τη στηρίξει στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας της, οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, παίρνοντας βαθιά ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα!

Μέσα σε τέσσερα λεπτά, στο 10′ και στο 13′, τα τέρματα του «τριφυλλιού», με το αυτογκόλ του Μιχαήλ (από κεφαλιά του Χίλιεμαρκ) και το απίθανο φάουλ του Μολίνς, αντίστοιχα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να πανηγυρίζει έξαλλα και να φωνάζει στους παίκτες του: «Έτσι σας θέλω»!

Ανεπανάληπτο ξέσπασμα των «πράσινων» οπαδών στο φινάλε του ματς, φωνάζοντας «εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ» και αποθεώνοντας τον Έλληνα τεχνικό (που τους κοιτούσε σαστισμένος…) και τους παίκτες του!

Πώς έπαιξε

Για πρώτη φορά στη θητεία του στον Παναθηναϊκό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης «κατέβασε» το «τριφύλλι» σε διάταξη 4-3-3. Γάντια βασικού πήρε ο Βλαχοδήμος, Μολέδο-Κολοβέτσιος ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στο δεξί άκρο επέστρεψε ο Κουλιμπαλί και στο αριστερό αγωνίστηκε ο Χουλτ. Στα χαφ έπαιξαν Σιλά, Χίλιεμαρκ, Κουρμπέλης και η τριάδα μπροστά ήταν οι Άτλμαν, Βιγιαφάνιες και Μολίνς.

inner

Το ματς

Παναθηναϊκός σαν κόμπρα! Αν και ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, προσπαθώντας, κυρίως από αριστερά, με τους Μπουκουβάλα και Μανθάτη, να «χτυπήσει» τους γηπεδούχους, οι «πράσινοι» ξέραναν την ομάδα του Γιάννη Πετράκη με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά, προκαλώντας ντελίριο στη Λεωφόρο!

Στο 10′, λοιπόν, ο Χουλτ έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Τζημόπουλο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στο κεφάλι του Χίλιεμαρκ, ο οποίος, με τη βοήθεια του Μιχαήλ (στον οποίο χρεώθηκε, τελικά, το γκολ), άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το παρθενικό του τέρμα στον Παναθηναϊκό. Και πριν προλάβουν να συνέλθουν, οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Μολίνς να… ζωγραφίζει! Στο 13′, ο Σουηδός εκτέλεσε αριστουργηματικά το φάουλ που κέρδισε ο Βιγιαφάνιες από τον Μαυροπάνο, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του και «αναγκάζοντας» τον Μαρίνο Ουζουνίδη να ξεσπάσει από τον πάγκο, φωνάζοντας στους παίκτες του: «Έτσι σας θέλω»!

Από εκεί και πέρα, πάντως, και με εξαίρεση τα δύο σουτ από τον Χαλκιαδάκη, στο 24′ και στο 44′, δεν είχαμε κάτι άλλο αξιόλογο στο πρώτο 45λεπτο, με τους γηπεδούχους να κρατούν άνετα το υπέρ τους σκορ και να πηγαίνουν με αυτό στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο και ειδικά από το 60′ και έπειτα, όταν και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Λουντ, οι «πράσινοι» έβγαλαν εκ νέου διάθεση στο παιχνίδι τους και θα μπορούσαν να βάλουν και… κερασάκι στην τούρτα. Στον αντίποδα, οι τρεις αλλαγές του Γιάννη Πετράκη (Κόντε, Σολτάνι, Ναδάλες) ως το 65′ και το φουλ επιθετικό σχήμα δεν απέδωσε καρπούς για τους Ηπειρώτες, οι οποίοι ουδέποτε απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Στο 56′, αντίθετα, ο Μολέδο, σε ρόλο… κρυφού φορ, έκανε το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη, ενώ, στο 62′, έπειτα από το εξαιρετικό ένα-δυο των Λουντ και Χουλτ, η μπάλα στρώθηκε στον ολομόναχο Χίλιεμαρκ, ο οποίος, όμως, έκανε ένα τραγικό σουτ! Στο 66′, ο Λουντ -και πάλι- συνδυάστηκε άψογα με τον Μολίνς, ο Σουηδός σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ, μετά την εκτέλεση του οποίου ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

Στη συνέχεια, πάντως, ο Παναθηναϊκός… έριξε ταχύτητα και ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, έφτασε στην πιο άνετη, φετινή του νίκη, κερδίζοντας, εκτός από τους τρεις βαθμούς, αρκετή ψυχική ηρεμία… Αγωνιστικά, δε, κέρδισε τον Χίλιεμαρκ, ο οποίος έκανε πολύ καλό παιχνίδι, καμία σχέση με την εκτός τόπου και χρόνου εμφάνισή του στο Αγρίνιο, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν, επίσης, οι Κουλιμπαλί (στην επανεμφάνισή του), Βιγιαφάνιες και φυσικά, ο πιο δραστήριος του γηπέδου, Γκιγέρμο Μολίνς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Σιλά, Χίλιεμαρκ (78′ Δώνης), Κουρμπέλης, Άτλμαν (60′ Λουντ), Βιγιαφάνιες (68′ Μουνιέ), Μολίνς.

Στον πάγκο έμειναν: Διούδης, Ινσούα, Γιόχανσον, Πίσπας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος, Τζημόπουλος, Χαλκιαδάκης, Καρανίκας (65′ Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (56′ Κόντε), Μανθάτης (59′ Σολτάνι), Μαυροπάνος.

Στον πάγκο έμειναν: Γιαννίκογλου, Λίλα, Μπέριος, Σκόνδρας.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις