Τραγικός ο Ολυμπιακός, έχασε 1-0 από το Βελούχι

Πρεμιέρα με το «αριστερό» για τον Ολυμπιακό Βόλου, που γνώρισε την ήττα εκτός έδρας με 1-0 από το Βελούχι. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο τέρμα, ενώ οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς. Το παιχνίδι διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Καρπενησίου για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε με γυριστό σουτ, ο Γιαουπλάρι στο 58′.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός της ομάδας του Βόλου, Μιχάλης Ζιώγας, επέλεξε διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κούτσικος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Καραμπάς και το αριστερό ο Κόκας, ενώ οι Καγιόπουλος και Νόνης συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ανασταλτικοί μέσοι ήταν ο Τόσκας με τον Βασίλιεβιτς, μπροστά τους στον άξονα τοποθετήθηκε ο Σέττος και στις πτέρυγες ο Βαρούχας (δεξιά) με τον Σεχολάρι (αριστερά). Τέλος, σε θέση σέντερ φορ ξεκίνησε ο Σέττος.

Χωρίς τέρματα το πρώτο μέρος
Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την κατοχή της μπάλας με το μέρος του και προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως με σέντρες από τα πλάγια ή με μακρινά σουτ από τον άξονα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, ενώ τους παρουσιάστηκε η ευκαιρία σε δύο φάσεις να πετύχουν κάποιο τέρμα, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Αντίθετα, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κλείσουν τους χώρους προς την εστία του Λαμπρόπουλου και να χτυπήσουν με γρήγορες αντεπιθέσεις. Επίσης, σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιαζόταν, προσπαθούσαν να καθυστερήσουν, ώστε ο χρόνος να κυλίσει ανώδυνα για την ομάδα τους.
Στο 24′ ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι την εστία του Λαμπρόπουλου. Ο Βαρούχας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, πασάροντας στον Θέο και ο τελευταίος έβγαλε τη μπαλιά με το δεξί, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ο Νόνης στην καρδιά της άμυνας των αντιπάλων, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Δεκατρία λεπτά αργότερα, ο Βαρούχας έβγαλε σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Σεχολάρι να πιάνει αυτή τη φορά την κεφαλιά από κοντά, αλλά η φάση είχε την ίδια κατάληξη με εκείνη, που πραγματοποιήθηκε στο 24′.
Η τελευταία καλή ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» σημειώθηκε στο 39′ με τον Βαρούχα να είναι πάλι ο πρωταγωνιστής. Ο δεξιός μεσοεπιθετικός του βολιώτικου συγκροτήματος βρέθηκε ολομόναχος στον άξονα και από το ύψος της μεγάλης περιοχής δοκίμασε το σουτ, το οποίο όμως έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Λαμπρόπουλου. Έτσι, οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, χωρίς κάποια να έχει πάρει νωρίτερα το προβάδισμα στο σκορ.

Ο Γιαουπλάρι «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό Βόλου
Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ εκτός από δύο φάσεις, δεν έμοιαζε με ομάδα που ήθελε να χτυπήσει το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι, που εμφανίστηκαν πιο βελτιωμένοι και αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, κατάφεραν να αξιοποιήσουν μία από τις φάσεις που δημιούργησαν, κατακτώντας τη νίκη.
Στο 53′ το Βελούχι σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Παχής εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά με τον Κακκαβά να πιάνει ανενόχλητος το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε στο σώμα αμυντικού των ερυθρόλευκων και να κατέληξε κόρνερ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Κόκα να πραγματοποιεί τη σέντρα από δεξιά και τον Σέττο να στέλνει τη μπάλα από κοντά άουτ.
Αυτό που δεν πέτυχε ο Κακκαβάς νωρίτερα, το κατάφερε ο Γιαουπλάρι στο 58′. Ο Παχής εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, αρχικά οι αμυντικοί του Ολυμπιακού απομάκρυναν τη μπάλα, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε ξανά τη σέντρα από τον άξονα και ο Γιαουπλάρι ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι με γυριστό σουτ με το αριστερό πόδι, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κούτσικου, ανοίγοντας το σκορ, 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.
Η μεγαλύτερη στιγμή των «ερυθρόλευκων» στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 62′ με τον Θέο να βγάζει τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά και τον Σέττο να πιάνει με τη μία το σουτ, αλλά ο Λαμπρόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία, παραχωρώντας κόρνερ για τους Βολιώτες.
Στο 77′ το Βελούχι λίγο έλειψε να κάνει δύο τα τέρματα του. Ο Ν. Λάππας έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο, «ξεκλειδώνοντας» την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου, με τον τελευταίο να μπαίνει μέσα στην περιοχή, αλλά στην προσπάθεια του να περάσει τον Κούτσικο δεν τα κατάφερε, καθώς ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» έπεσε στα πόδια του, κλέβοντας του τη μπουκιά από το στόμα, ενώ στη συνέχεια ο Νόνης απομάκρυνε τη μπάλα από την περιοχή της ομάδας του.
Από εκείνη τη φάση και έπειτα, δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, με τους παίκτες των γηπεδούχων να καταφέρνουν να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη με κάθε τρόπο, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν ποτέ στο παιχνίδι, γνωρίζοντας δίκαια την ήττα με 1-0 από το Βελούχι.

Σκόρερ: 58′ Γιαουπλάρι
Κίτρινες: 23′ Γενιτσαρόπουλος, 79′ Γιαουπλάρι, 92′ Τόσκας, 95′ Ν. Λάππας – 44′ Κατσαδούρος, 47′ Βασίλιεβιτς, 94′ Καραμπάς
Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Καραγιάννης, Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας)

ΒΕΛΟΥΧΙ: Λαμπρόπουλος, Χάλλης, Παχής, Ζαραβέλης, Σιάτρας, Γιαουπλάρι (91′ Ντουφεκιάς), Γενιτσαρόπουλος, Κατσαδούρος, Κακκαβάς (70′ Γ. Λάππας), Μπακαλίδης (82′ λ.τρ. Βαρουτσής), Ν. Λάππας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κούτσικος, Καραμπάς, Α. Κόκας (86′ Γελαδάρης), Κραγιόπουλος, Νόνης, Τόσκας (63′ Ευθυμιάδης), Βασίλιεβιτς, Βαρούχας (82′ Καράμπελας), Σεχολάρι, Θέος, Σέττος (70′ Μέμος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις